Google alkaa toimittaa pilveä Applelle

2
Manu Pitkänen

Google alkaa toimittaa pilveä Applelle
Apple on päätynyt ostamaan Googlen pilvipalveluita jopa 400–600 miljoonalla dollarilla. Yhteistyön tavoitteena on Applen näkökulmasta vähentää riippuvuutta Amazonin Web Services -pilvestä. Amazonin palvelinkeskusten lisäksi Apple käyttää Microsoftin Azurea sekä omia palvelimia.

Googlen näkökulmasta sopimus on iso, sillä joidenkin analyytikkojen arvioiden mukaan yhtiön Cloud Platform -pilvialustan liikevaihto on tähän saakka liikkunut noin 500 miljoonassa dollarissa. Google ei raportoi pilviliiketoiminnan lukuja, joten sen tarkkaa kokoa ei tiedetä.

Re/coden mukaan Apple-asiakkuus ei ole välttämättä kovin pitkäikäinen, sillä Applen tavoitteena on päästä "pilviomavaraiseksi". Yhtiö rakentaa parhaillaan esimerkiksi Irlantiin ja Tanskaan palvelinkeskuksia omia verkkopalveluita varten. Lisäksi Arizonaan suunniteltu safiiritehdas ollaan muuntamassa palvelinkeskukseksi. Applella on lisäksi toimivat palvelinkeskukset Pohjois-Carolinassa, Oregonissa ja Nevadassa, joista jälkimmäistä ollaan parhaillaan laajentamassa.Apple voi saavuttaa riippumattomuuden ulkopuolisista palvelinkeskuksista tulevien vuosien aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.