Testissä Galaxy S7: Huippuluokan suorituskykyä – Grafiikat toistuvat lähes tuplasti nopeammin

Manu Pitkänen

Testissä Galaxy S7: Huippuluokan suorituskykyä – Grafiikat toistuvat lähes tuplasti nopeammin
Joku voisi sanoa, että älypuhelimet ovat olleet jo muutaman vuoden ajan tarpeeksi suorituskykyisiä. Eihän niitä yleensä käytetä Clash of Clansin peluuta raskaampaan tekemiseen.

Kehitystä ei voi eikä pidäkään jarruttaa, sillä ikinä ei tiedetä minkälaisia tarpeita nurkan takana odottaa. Senpä takia Samsungin Galaxy S7:n järjestelmäpiirin suorituskykyäkin on parannettu huimasti jokaisella osa-alueella. Niin suorittimeen kuin grafiikkaohjaimeenkin on saatu lisää potkua, mikä tekee siitä yhden tämän hetken suorituskykyisimmistä älypuhelimista.

Testasimme Galaxy S7:n vauhdikkuutta "perinteisillä" testiohjelmilla eli Geekbenchillä ja GFXbenchillä. Kuten alla olevista graafeista nähdään, on Samsung ottanut Applen iPhone 6s:n etumatkaa tehokkaasti kiinni Geekbenchin yhtä suoritinydintä rasittavassa testissä. Säikeistetyissä tehtävissä Galaxyt ovat olleet usean suoritinytimen ansiosta edellä iPhonea, eikä Galaxy S7 tuo tähän tilanteeseenmuutosta. Kahdeksasta suoritinytimestä koostuva Exynos 8890 jaksaa jyskyttää yli 6500 pisteen lukemat tauluun.Exynos 8890 perustuu Samsungin omiin 64-bittisiin ytimiin, kun esimerkiksi Galaxy S6:ssa käytetyssä Exynos 7420 -piirissä käytettiin vielä ARM:n Cortex-ytimiä. "Hyllytavarasta" on siis siirrytty omien insinöörien tekeleisiin.

Grafiikkaohjaimen osalta Samsung luottaa edelleen ARM:n Mali-piireihin, sillä Galaxy S7:n Exynos 8890:stä löytyy Mali-T880. Tämä ei näytä olleen lainkaan hullumpi ratkaisu, sillä ohjain yltää GFXbenchin T-Rex- ja Manhattan-testien offscreen-vedoissa samaan suorituskykyyn kuin Applen A9. Galaxy S6:een verrattuna suorituskyky on testiohjelman frame-laskurin mukaan lähes tuplaantunut. Onscreen-vedoissa Galaxy S7 voisi pärjätä paremminkin, mutta puhelimen erittäin tarkka QHD-näyttö lisää painotaakkaa verrattuna vaikkapa iPhonen selvästi epätarkempaan näyttöön.

Testasimme aiemmin Galaxy S7:n kameraa. Näytekuvat löydät tästä jutusta.


Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
99 € Power
129 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.