Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Testissä Galaxy S7: Näin toimii Always On Display

5
Manu Pitkänen

Testissä Galaxy S7: Näin toimii Always On Display
Samsung pitää älypuhelimien näyttöjen resoluution kasvattamisessa välivuotta, kun Galaxy S7:ään on päädytty laittamaan Galaxy S6:n tavoin 5,1-tuumainen QHD-näyttö (1440x2560 pikseliä). Tarkkuus on ilmeisen riittävä melkeinpä mihin tahansa käyttötarkoitukseen, joten turha sitä on kulkea Sonyn viitoittamalla tiellä ja yrittää tunkea väkisin puhelimeen 4K-näyttöä.

Vaikka perusspeksit ovatkin pysyneet Galaxy S7:n näytössä samoina, niin on siihen jotakin uutta keksitty: Always On Display. Joku voisi sanoa, ettei se mikään uusi asia ole, koska onhan samaa tekniikkaa nähty jo Nokiankin puhelimissa. Pitää paikkansa, mutta Samsungin puhelimissa ja AMOLED-näytöissä tämä on uusi ominaisuus.

Always-on-näytön tai vilkaisunäytön ajatuksena on pitää puhelimen näyttö päällä silloinkin kun puhelin on lukittuna. Näyttö on muutoin täysin pimeä, mutta siinä esitetään jotakin pientä mutta hyödyllistä tietoa, johon halutaan päästä käsiksi ilman että puhelinta pitää erikseen käsitellä tai avata. Tällaisia tietoja voisivat olla esimerkiksi kellonaika, kalenteri, sää, muistutukset ja ilmoitukset vastaamattomista puheluista tai tekstiviesteistä. Always On -näyttö on ikään kuin näytönsäästäjä, joka kertoo hyödyllistä tietoa.



Galaxy S7:n kohdalla Always On -näytöllä esitettävien tietojen kirjo on varsin vaatimaton. Näytölle saa kellonajan, kalenterin, akun varaustason ja joitain motivaatiokuvia. Kolmannen osapuolen sovellusten lähettämät ilmoitukset eivät näy näytöllä, mikä vähentää varsin oleellisesti ominaisuuden hyödyllisyyttä. Vastaamattamatta jääneet puhelut tai saapuneet sähköpostit eivät näy Always On -näytöllä, vaikka käyttäisikin Samsungin sovelluksia (näissä tapauksissa tosin näytön päällä vilkkuu huomio-LED). Sovelluskehittäjät eivät ilmeisesti pysty myöskään luomaan omia widgettejä näytölle.

Always On -näytön saa laitettua päälle tai pois päältä kätevästi ilmoituskeskuksen kautta löytyvästä asetuksesta. Painamalla samaista näppäintä pitkään, pääsee muokkaamaan Always On -näytön asetuksia. Samaan asetusvalikkoon pääsee myös seuraavaa polkua pitkin: Asetukset > Näyttö > Always On Display.



Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

AMOLED-näytöissä tämä on uusi ominaisuus.


valaistuna ne tuli juurikin (AM)OLED näytöillä toteututettuna, sillä se mahdollisti aikanaan sen toteuttamisen kohtuu kulutuksella.

Vastaa
Abexi
Abexi

3

Mistä tällainen vouhotus tuosta "always on"-näytöstä, kun jopa nokia N8 oli amoled ja kyseinen always on kello-ominaisuus.

Vastaa
perhana
perhana

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abexi:

Mistä tällainen vouhotus tuosta "always on"-näytöstä, kun jopa nokia N8 oli amoled ja kyseinen always on kello-ominaisuus.

Vouhotus johtuu ihan vaan siitä että nyt kun se ominaisuus on tuotu uudelleen nimettynä Samsungin luuriin, siitä onkin tullut erinomaisen hieno ominaisuus Samsung-fanienkin mielestä.
vähän niinkuin sormenjälkilukija joka oli pelkkää humpuukia kunnes se saatiin samsungillekkin.
Eiköhän se iris-skannerikin muutaman vuoden sisällä tule olemaan jokin samsungin uusi hieno ominaisuus ;-)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:


Vouhotus johtuu ihan vaan siitä että nyt kun se ominaisuus on tuotu uudelleen nimettynä Samsungin luuriin, siitä onkin tullut erinomaisen hieno ominaisuus Samsung-fanienkin mielestä.


Epäilys että Samsungin markkinointiviestintää, siltä se kieltämättä vaikuttaa. Oli tai ei niin toivottavasti saavat siihen näkymään vähän enemmän informaatiota, kun kerran ovat sen saaneet päälle.

Vuosikausia on ihmetelty että miksi Samsung ei ole käyttänyt tuota ominaisuutta useammin laitteisaan, vaikka yhtiö laitteissa ollut AMOLED pää näyttö luokkaa 10v

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja