Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Testissä Galaxy S7:n akkukesto

1
Manu Pitkänen

Testissä Galaxy S7:n akkukesto
Akkukesto on yksi yleisimmistä purnauksen aiheista nykyisissä älypuhelimissa ja näillä näkymin tulee sellaisena pysymäänkin, ellei lähiaikoina keksitä uutta kaupalliseen käyttöön sopivaa läpimurtoteknologiaa.

Pienille parannuksille on kuitenkin aina tilaa ja sitä Samsung onkin hankkinut Galaxy S7:ään: paksuutta ja pituutta on tullut milli lisää Galaxy S6:een verrattuna, mikä onkin hyödynnetty laittamalla kuorien väliin suurempi akku. Galaxy S7:n akun varauskapasiteetti on 3000 milliampeerituntia, mikä on varsin paljon 5,1-tuumaiselle puhelimelle. Esimerkiksi Galaxy S6:ssa käytettiin vielä 2550 milliampeeritunnin akkua.

Aikaisemmissa testeissä olen huomannut käyttöprofiilini kuluttavan hieman reilut sata milliampeerituntia akkua yhdessä tunnissa, joten odotukseni Galaxy S7:n akkukeston suhteen liikkuivat reilussa vuorokaudessa. Tämä odotus myös lähes toteutui, sillä seurannan aikana sain kokonaisen vuorokauden käytännössä kulutettua yhdellä latauksella.

Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, kului akku melko maltillisesti aamupäivän ja päivän ajan, mutta illalla virtaa alkoi "palamaan" enemmän. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että päiväsaikaan käyttö koostui etupäässä Spotifyn kuuntelusta, eikä puhelimella tehty mitään sen raskaampaa. Illalla taas aktivoin mobiilitukiaseman, joka luonnollisesti kuluttaa normaalikäyttöä enemmän virtaa. Galaxy S7:stä löytyy tietysti myös erilliset virransäästötilat, joilla saa pitkitettyä toiminta aikaa vielä lisää. Ohjelmia voi myös erikseen määrittää virransäästötilaan.


Akun loputtua sen voi pikaladata nopeasti kytkemällä "Nopea kaapelilataus" -asetuksen päälle valikosta Asetukset > Akku. Nopea lataus toimii vain kun puhelin on kytketty verkkovirtaan. Kannattaa myös huomata, että puhelin saattaa lämmetä pikalatauksen aikana.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Olli5
Olli5

1

Akunkesto on nykypuhelinten Akilleen kantapää. Oma L 920 kestää vuorokauden lataamatta, kun käyttää maltillisesti. Mitään videotoistoa se ei kestä. Eikä ole tarpeenkaan, sillä minulle se on puhelin. Tabletit ovat sitten erikseen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja