>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WhatsApp terästää salaustaan – Ei pääse enää käsiksi keskusteluihin

2
Manu Pitkänen

WhatsApp terästää salaustaan – Ei pääse enää käsiksi keskusteluihin
WhatsApp on laajentanut koko viestinvälitysketjun salaavan tekniikan käyttöä kaikkeen sovelluksella tehtävään kommunikointiin. Jo vuodesta 2014 lähtien tekstiviestit ovat olleet lähettäjältä vastaanottajalle asti salattuja.

Uusimmissa WhatsApp-sovelluksissa tätä niin sanottua end-to-end-salausta hyödynnetään myös puheluihin, ääniviesteihin, ryhmäkeskusteluviesteihin, tiedostoihin ja niin edelleen. Tämän johdosta WhatsApp ei voi edes halutessaan seurata käyttäjiensä viestiliikennettä, eikä se voi näin ollen luovuttaa tietoja myöskään esimerkiksi poliisille tai muille viranomaisille.

Brasiliassa WhatsAppilla on ollut oman hankaluutensa, kun paikallinen oikeuslaitos määräsi palvelun luovuttamaan huumekaupan tutkintaa varten tietoja epäiltyjen WhatsApp-keskusteluista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

avthein
avthein

2

Lainaus:

...WhatsApp ei voi edes halutessaan seurata käyttäjiensä viestiliikennettä...

Tämä on ensimmäinen askel uskottavassa yksityisyydessä ja tietoturvassa.

Mutta lisääkin tarvitaan. Palveluntarjoajan palvelimiin ja ohjelmistoihin voidaan salaa ujuttaa tai asennella ylimääräistä vakoilutekniikkaa tai sovelluksia. Siten Palveluntarjoajan kannattaa sijoittaa kriittisin toimintansa maihin joissa ovat parhaiten turvassa tällaisilta uhilta sekä suojautua aktiivisemminkin tällaisia uhkia vastaan (fyysinen tietoturva yms.).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.