Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Viestintävirasto puuttui: DNA joutui muuttamaan hintojaan

Manu Pitkänen

Viestintävirasto puuttui: DNA joutui muuttamaan hintojaan
Roaming-uudistukset eivät menneet suomalaisilla operaattoreilla ihan niin kuin Strömsössä. Elisa joutui "markkinatilanteen" takia pyörtämään päätöksensä hidastaa netin nopeutta ulkomailla, vaikka operaattori oli aikaisemmin puolustellut päätöstä kuluttajien kannalta reiluna. Nyt DNA on päättänyt muuttaa aiemmin ilmoittamiaan hintoja.

DNA:n uudet roaming-hinnat näyttivät korkeammilta kuin mitä EU-säädös antaa luvan periä, minkä takia Viestintävirasto otti DNA:n puhutteluun. DNA:n mukaan uusia roaming-hintoja koskeva EU:n lainsäädäntö on epäselvä, ja yhtiön oma tulkinta poikkeaa Viestintäviraston näkemyksestä. Tästä huolimatta DNA päätyi ottamaan käyttöön Viestintäviraston tulkintaa vastaavan hinnoittelumallin.

DNA:n kuluttajaliittymissä uusi tiedonsiirron hinta Euroopassa on 0,062 € per megatavu. Soitettujen puheluiden hinta on 0,062 € per minuutti, vastaanotetuiden puheluiden hinta 0,0141 € per minuutti ja tekstiviestien hinta 0,0248 € kappale.Aikaisemman ilmoituksen mukaan hintojen piti olla tiedonsiirron osalta 0,099 euroa per megatavu, soitettujen puheluiden osalta 0,099 euroa per minuutti, vastaanotetuiden puheluiden osalta 0,014 euroa per minuutti ja tekstiviestien osalta 0,065 euroa kappale.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.