Applella on uusi tukijalka – on jo suurempi kuin iPadit

2
Manu Pitkänen

Applella on uusi tukijalka – on jo suurempi kuin iPadit
Applen tammi-maaliskuun synkeän osavuosituloksen harvoihin valopilkkuihin kuului hyvään kasvuun lähtenyt Services-liiketoiminta, johon lasketaan kuuluvaksi Applen tarjoamat verkkopalvelut ja AppleCare-tukipalvelu.

Palveluliiketoiminta kasvoi vuoden 2015 alkuun nähden 20 prosentilla ja sen liikevaihto on jo suurempi kuin mitä Apple saa Mac-tietokoneita tai iPad-tabletteja myymällä. Applen raportoimista tuoteryhmistä palveluliiketoiminta on yhtiön toisiksi suurin. Applen on uskottu rakentavan tulevaa kasvua juuri palveluiden varaan, kun laitteiden myyntimäärien kasvattaminen muuttuu yhä haasteellisemmaksi. Apple on viime aikoina korostanut maailmalta löytyvän yli miljardi Applen valmistamaa laitetta, joista on mahdollista kerryttää liikevaihtoa juuri palveluiden avulla.

Applen palveluliiketoiminnan kärjen muodostavat App Store -sovelluskauppa, iTunes ja Apple Music -suoratoistopalvelu. Osavuosikatsauksen julkistuksen yhteydessä Apple Musicin tilaajamäärien kerrottiin kasvaneen 13 miljoonaan. Spotify kertoi vähän aika sitten, että sillä on 30 miljoonaa tilaajaa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
365 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Samsung Galaxy S21 5G – hinta laskenut -29%

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Juudas_ (vahvistamaton)

1

13 miljoonaa on todella huikea luku jos spotifyllä on vain 30 miljoonaa. iPhonistit ovat siirtyneet joukolla Applen palveluun. Tosin Spotifyn 30 miljoonaa on maksavien määrä ja Applella tai olla laskettuna kaikki sitä kokeilleet. Freen käyttäjät ja 3kk ilmaisen kokeilun käyttäjät.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Juudas_:

13 miljoonaa on todella huikea luku jos spotifyllä on vain 30 miljoonaa. iPhonistit ovat siirtyneet joukolla Applen palveluun. Tosin Spotifyn 30 miljoonaa on maksavien määrä ja Applella tai olla laskettuna kaikki sitä kokeilleet. Freen käyttäjät ja 3kk ilmaisen kokeilun käyttäjät.

Mistä päättelet, että Applen luvussa olisivat kaikki sitä kokeilleet? Suurimman osan 3kk kokeilu on päättynyt jo ajat sitten, jolloin voisi kuvitella, että he ovat joko muuttuneet tilaajiksi tai poistuneet luvuista. Olisi aika erikoista jos Apple olisi saanut suuresta iOS, iTunes ja Mac käyttäjämassastaan ainoastaan 13 miljoonaa kokeilemaan uutta palvelua.

Mitään "Freen käyttäjiä" ei tietääkseni Apple Musicissa ole. Spotifylla on ilmainen, mainosrahoitteinen versio, mutta sen käyttäjiä ei lasketa 30 miljoonan maksavan joukkoon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.