Uusi innovaatio: Puhelimien sormenjälkilukija yhdistettiin näyttöön

Manu Pitkänen

Uusi innovaatio: Puhelimien sormenjälkilukija yhdistettiin näyttöön
Sormenjälkiskannerista on tullut lyhyessä ajassa uusien huippuälypuhelimien vakiovaruste, mutta skannerin sijoituspaikka vaihtelee paljon valmistajittain. Tuotekehittäjien vaihtoehdot ovat laajenemassa vielä lisää, kunhan LG Innotek saa kaupallistettua uusimman teknologiansa.

Applen ja Samsungin mielestä sormenjälkilukijan paikka on puhelimen etupuolella kotinäppäimessä, kun taas LG ja Huawei ovat päätyneet sijoittamaan skannerin puhelimen takakuoreen. Sonylla taas on päädytty kompromissiin, eli lisäämään lukija puhelimen kyljessä olevaan virtanäppäimeen.

Sormenjälkiskanneri ei välttämättä tarvitse erillistä näppäin tulevaisuudessa, sillä LG Innotek kehittänyt kalvon, jonka ansiosta sormenjälkilukija voidaan integroida puhelimen kosketusnäyttöön. Kalvo on vain 0,03 millimetriä paksu, joten sen lisääminen näytön suojalasin alle ei juuri vaikuta puhelimen paksuuteen. Muotoiluun kalvo voi vaikuttaa paljonkin, sillä sen ansiosta puhelimeen ei tarvitsisi enää lisätä erillistä painiketta.LG Innotekin mukaan se on käynyt keskusteluita joidenkin älypuhelinkehittäjien kanssa teknologian kaupallistamiseksi tulevan vuoden aikana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -25%

Oppo Find X5 5G
812 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1084 €

Oppo Reno 5 5G – hinta laskenut -22%

Oppo Reno 5 5G
448 € CDON
454 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 578 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.