Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apua matikan läksyihin: Mathpix laskee laskut puolestasi

17
Manu Pitkänen

Apua matikan läksyihin: Mathpix laskee laskut puolestasi
Konenäön kehittymisen ansiosta älypuhelimien kameroilla voi tehdä paljon enemmän kuin vain valokuvata. Se voi auttaa esimerkiksi kotitehtävien tekemisessä ja korvata jopa laskimet.

iOS:lle julkaistu Mathpix-sovelluksen avulla saat nopeasti muutettua käsinkirjoitetun lausekkeen digitaalisesti käsiteltävään muotoon ja näin laskea tai sieventää monimutkaisilta näyttäviä lausekkeita. Mathpixin ansiosta integraalien ja derivaattojen laskeminen onnistuu nopeasti ilman taulukkokirjaa tai paperilla pyörittelyä. Lopputuloksen lisäksi sovellus näyttää millaisia laskutekniikoita integraalin tai derivaatan laskeminen tarvitsee.

Sovelluksen heikkoutena voidaan kuitenkin pitää sitä, että sen käyttö vaatii kohtalaisen siistiä käsialaa, jossa kakkoset eivät sotkeudu z-kirjaimien kanssa tai t-kirjaimet +-merkkien kanssa.

Mathpix on saatavilla ilmaiseksi App Storesta.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (17)

aapii
aapii

2

Voi voi. Ei näistä "mahdollisuuksista" oikein osaa tykätä. Itsekin 13v teinin isänä on tullut selväksi, että useassa asiassa mennään siitä mistä aita on matalin, eikä enää perus päässälaskutaitoa ole juuri nimeksikään. Oikeasti ei enää osata laskea, paljonko hinta tippuu, jos on vaikka -30%. Riittää, että se on halvempi ja luotetaan, että kassa antaa vaihtorahan oikein. 20 vuoden päästä ihmiskunta on entistä tyhmempää. Ja nykyinen teini-sukupolvi on päättävissä töissä..

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Voi voi. Ei näistä "mahdollisuuksista" oikein osaa tykätä. Itsekin 13v teinin isänä on tullut selväksi, että useassa asiassa mennään siitä mistä aita on matalin, eikä enää perus päässälaskutaitoa ole juuri nimeksikään.

Päässälaskutaidosta nyt ei ole kauheasti hyötyä, vaan tärkeätä olisi ymmärtää matematiikkaa niin hyvin, että pystyy päättelemään *miten* asiat lasketaan, lopun voi ihan hyvin hoitaa kone, kun siihen soveltuvia laitteita on nykyään keskivertoihmisellä enemmän kuin käsiä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:


Oikeasti ei enää osata laskea, paljonko hinta tippuu, jos on vaikka -30%. Riittää, että se on halvempi ja luotetaan, että kassa antaa vaihtorahan oikein.

En tiedä missä vaiheessa koulunkäyntiä nykyään opetetaan prosenttilasku, mutta ainakin jokunen kymmenen vuotta sitten ollessani yläasteella se opetettiin aluksi "väärin", eli yritettiin opettaa eri tilanteisiin muutama ulkoa muistettava kaava. Onneksi sattumalta opettaja vaihtui ja myös prosenttilaskujen laskutapa sellakseksi, että ei tarvitse muistaa juuri muuta kuin prosentin määritelmä ja muodostaa kaava.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:


20 vuoden päästä ihmiskunta on entistä tyhmempää. Ja nykyinen teini-sukupolvi on päättävissä töissä..

Nykynuorista ja teineistä on valitettu ainakin antiikin Roomasta lähtien, eli ehkei kannata olla kauhean huolissaan.

Nuoremmat sukupolvet ovat tilastollisesti katsoen olleet sotien jälkeen yhä fiksumpia (viimeiset luvut osoittavat hienoista laskua) joten uhkakuvasi tuskin toteutuu. Osaako päässälaskua vai ei, ei ole minkäänlainen mittari älykkyydelle.

Vastaa
aapii
aapii

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Nuoremmat sukupolvet ovat tilastollisesti katsoen olleet sotien jälkeen yhä fiksumpia (viimeiset luvut osoittavat hienoista laskua) joten uhkakuvasi tuskin toteutuu. Osaako päässälaskua vai ei, ei ole minkäänlainen mittari älykkyydelle.

No joo, hieman kärjistetty oli kirjoitukseni, mutta on vaikea alkaa aiheesta kattavasti puhumaan, eikä se ole muutenkaan tämän foorumin idea. Mutta noin parin esimerkin voimin ajatukseni oli se, että työelämässä ei kännyköistä ja tietokoneista löytyvistä sovelluksista välttämättä ole iloa, jos vaikka myyjänä joutuu asiakkaan kanssa miettimään hintoja, niin ei anna myyjästä vakuuttavaa kuvaa, jos alkaa jokaista hintaa laskemaan laskimella.
Tai kokkina on tehtävä taikinasta puolitoista kertainen annos, eikä 550g jauhojen kertominen 1.5 kertaiseksi onnistukaan ilman laskinta. Tai siivoojana joku pesuaine on laimennettava 5% vahvuiseksi. Tai sairaanhoitaja annostelee lääkärin määräämän lääkkeen väärin, kun ei osannutkaan laskea oikeaa määrää tehdessään 1.5% lääkeliuosta..
Esimerkkejä voisi antaa helposti satoja, jossa perinteistä päässälaskua tarvitaan, eikä yksinkertaisesti ole aikaa alkaa laskemaan laskimella kaikkea.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:


myyjänä joutuu asiakkaan kanssa miettimään hintoja, niin ei anna myyjästä vakuuttavaa kuvaa, jos alkaa jokaista hintaa laskemaan laskimella.

Hinnat ovat yleensä näkyvillä valmiiksi laskettuina. En näe mitään vikaa, että alennusprosentteja lasketaan laskimella tai jos ostetaan useampia tuotteita niin yhteenlaskun hoitaa kone.

Loput esimerkeistä olivat ehkä enemmän haettuja, jos on niin kova kiire, että ei ennätä laskemaan laskimella niin on kyllä paljon muitakin ongelmia kuin päässässälasku. Ja toivon että en ole potilaana jos siinä kiireessä on sairaanhoitaja laskenut lääkkeen annostelun päissään väärin.

Ja ei päässälasku ole sellainen asia, jota ei voi oppia tarvittaessa. Jos kokin tai myyjän tarvitsee laskuja tehdä usein ja hän huomaa, että laskin hankaloittaa elämää, niin kyllähän siinä ihminen keksii muita vaihtoehtoja, ihminen kun on luonnostaan aika laiska eläin.

Vastaa
aapii
aapii

6

Hakemalla haettuja esimerkkejä - kyllä, ihan oikeasta arkielämästä. Jonahan ei ole tainnut vielä työelämään päästä, eikä onnekseen ole sairaalassakaan ollut, saati ulkomailla, mutta kyllä se arki vielä koittaa. Joku turisti-krääsää kauppaava henkilö tienaa vielä hyvät tipit kanssasi. Sairaaloissa on onneksi koulutus, jossa vaaditaan tietyntason päässälaskutaitoa, jotta potilaat ehditään hoitaa ilman turhaan aikaa vievää taskulaskinta/puhelinta. Ei siellä ole ihan oikeasti aikaa joka potilaan lääkeannostelussa kaivaa laskinta esiin. Mutta, tämä nyt on asia, josta on turha alkaa väitellä. Huomaat sen itsekin, sitten kun kasvat isoksi ja pääset oikeisiin töihin.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

7

Jonahan = päässälaskutaito hyödytön

Kiitokset illan nauruista, ja googlesta on sitten hyvä treffeillä haeskella iskulauseita eikös?

Tosiasia vain on, että jos kaikki tuodaan naaman eteen koneen avustamana oli se sitten vaikka laskin niin se passivoittaa pirusti aivoja.

Tuollaisen uutisessa oleva koneen käyttämisen sen sijaan osaa apinakin.

noh..kohta ne asiakaspalvelurobotitkin on tulossa.

Tän voisi sisäistää.

Vastaa
jartar
jartar

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Sairaaloissa on onneksi koulutus, jossa vaaditaan tietyntason päässälaskutaitoa, jotta potilaat ehditään hoitaa ilman turhaan aikaa vievää taskulaskinta/puhelinta. Ei siellä ole ihan oikeasti aikaa joka potilaan lääkeannostelussa kaivaa laskinta esiin. Mutta, tämä nyt on asia, josta on turha alkaa väitellä. Huomaat sen itsekin, sitten kun kasvat isoksi ja pääset oikeisiin töihin.


Todella yksinkertaiset laskut lasketaan päässä sairaaloissa. Laskut on tyyliin sitä luokkaa, että jos lääkettä menee kolme päivässä niin riittääkö lääkkeet viikoksi jos paketissa on 20 kappaletta. Tai sitten miten saat 200mg buranaa jos sulla on pelkkä 400mg tabletti.

Kaikki vähänkin haastavammat laskut kannattaa laskea koneella. Se on ensinnäkin nopeampaa ja toisekseen se pitää asiakkaat hengissä kun virheiden mahdollisuus minimoidaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Jonahan = päässälaskutaito hyödytön


Monissa asioissa näin on. Miksi pitää jättää sijaa virheille jos kone antaa varman lopputuloksen nopeammin? Ja jotta päästään siihen mistä tämä väittely alkoi niin sinä voit varmaan antaa esimerkin miksi uutisessa oleva lauseke pitäisi osata itse laskea sen sijaan, että kone laskisi sen sinun puolestasi murto osassa käyttämästäsi ajastasi täysin virheettömästi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Tosiasia vain on, että jos kaikki tuodaan naaman eteen koneen avustamana oli se sitten vaikka laskin niin se passivoittaa pirusti aivoja.


Miksei kaupan kassat laske päässä paljonko ostokset maksaa?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Oikeasti ei enää osata laskea, paljonko hinta tippuu, jos on vaikka -30%. Riittää, että se on halvempi ja luotetaan, että kassa antaa vaihtorahan oikein.


En tiedä oletko kuullut sellaisesta asiasta kuin kuitti. Jos siihen on alennus merkattu niin kyllä se summa on oikein koska KONE on sen laskenut. Rahat on toki hyvä osata laskea, mutta yleensä ihmiset maksaa kortilla.

Vastaa
WereCatf
WereCatf

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Kaikki vähänkin haastavammat laskut kannattaa laskea koneella. Se on ensinnäkin nopeampaa ja toisekseen se pitää asiakkaat hengissä kun virheiden mahdollisuus minimoidaan.

Nimenomaan. Kaikki ammatit, missä tarkkuus on välttämätöntä on niitä ammatteja, missä laskimenkäytön osaaminen on ehdoton pakko. Pieni huolimattomuusvirhe insinöörin laskuissa voi johtaa siltaan, joka ei kannakaan sille tarkoitettua painoa, tai lääkärin laskuissa johtaa potilaan kuolemaan jne., joten laskimenkäytön osaaminen ja matematiikan konseptien ymmärtäminen on huomattavasti tärkeämpää tätä nykyä, kuin itse laskun tekeminen päässä.

Kyllä sitä itekin tuli aikoinaan koulussa opittua päässälaskut ja niin sitä tulee edelleen tehtyä, mut minen ainakaan ole niin ylimielinen, että pitäisi sulkea silmät realiteeteilta vain sen ylemmyydentunteen saamiseksi -- taito osata tehdä laskut koneella on nykymaailmassa lähes välttämätöntä, plus lähes kaikilla on vähintään se kännykkä lähellä, jonka kanssa niitä voi tehdä, joten päässälaskutaito on yksinkertaisesti paljon vähemmän tärkeä taito, kuin ennen.

Vastaa
jartar
jartar

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:


Kyllä sitä itekin tuli aikoinaan koulussa opittua päässälaskut ja niin sitä tulee edelleen tehtyä, mut minen ainakaan ole niin ylimielinen, että pitäisi sulkea silmät realiteeteilta vain sen ylemmyydentunteen saamiseksi -- taito osata tehdä laskut koneella on nykymaailmassa lähes välttämätöntä, plus lähes kaikilla on vähintään se kännykkä lähellä, jonka kanssa niitä voi tehdä, joten päässälaskutaito on yksinkertaisesti paljon vähemmän tärkeä taito, kuin ennen.


Näinhän se on. Itsekkin tehnyt kokeita missä vaadittu virheetöntä laskemistaitoa joko käsin tai päässä laskemalla. Mitään perustetta käytännölle ei ole löytynyt. Kerran mulle yritettiin perustella sitä sillä, että mitenkäs jos sulla ei ole kännykkää mukana. Totesin, että työkaverilta voi lainata siinä tapauksessa.

Niin ja välillä on mietityttänyt missä menneisyydessa me eletään kun katsotaan nykyistä matematiikkaa ja sen painottamaa päässälaskun ja käsin laskemisen merkitystä. Ehkä ongelmana on se, että ihmiset halutaan väkisin laittaa eri lokeroihin matemaattisten taitojen mukaan, vaikka koneella laskien taidot saataisiin samanlaisiksi.

Vastaa
aapii
aapii

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

En tiedä oletko kuullut sellaisesta asiasta kuin kuitti. Jos siihen on alennus merkattu niin kyllä se summa on oikein koska KONE on sen laskenut.


Suomessa kyllä. Turkissa, kanarialla, yms turistipaikoilla harvemmin kuitti tulee. Tai se on käsinkirjoitettu, jossa hinnat ei välttämättä ole se, mitä kassaan on lyöty. Harmaata talouttako? Ehkä, mutta se ei kuulu tähän.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

Kaikki ammatit, missä tarkkuus on välttämätöntä on niitä ammatteja, missä laskimenkäytön osaaminen on ehdoton pakko. Pieni huolimattomuusvirhe insinöörin laskuissa voi johtaa siltaan, joka ei kannakaan sille tarkoitettua painoa,


Varmaan joka ammatissa tarvitsee joskus ottaa se laskin esille - noissa esimerkeissä useamminkin. Mutta esim. sairaanhoitajan jakaessa lääkkeitä kymmenille potilaille, ei yksinkertaisesti ole aikaa jokaista tarkistaa laskimella, vaan on luotettava päässälaskuun ja siihen kyllä rutinoituu.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:


Kyllä sitä itekin tuli aikoinaan koulussa opittua päässälaskut ja niin sitä tulee edelleen tehtyä, mut minen ainakaan ole niin ylimielinen, että pitäisi sulkea silmät realiteeteilta vain sen ylemmyydentunteen saamiseksi -- taito osata tehdä laskut koneella on nykymaailmassa lähes välttämätöntä


Minusta tuntuu, ettette te ajattele nyt miten paljon loppupelistä laskette päässä asioita. En minäkään noita pitkiä kaavoja laske päässäni, mutta en myöskään tarvitse sellaisia jokapäiväisessä elämässä. Jos menen kauppaan ja minulla on 50€ käteistä, niin en todellakaan laske puhelin kourassa jo ostettujen tuotteiden hintoja yhteen, että rahat riittää. Se hoituu kyllä päässä. Tuskin laskin kourassa suunnittelette myöskään matkustamiseen käytettyä aikaa ja arvioitte aikoja. Siinäkin tarvitsee osata laskea.
Tiedän, että nykyaikana on paljon ihmisiä, joilta tuo ei onnistu enää ilman sitä rakasta älypuhelinta, joka on kyllä vähän säälittävää. Teidän tulevia työnantajia käy sääliksi, kun joutuu katselemaan tuhlattua aikaa puhelin kourassa. Toki nyt painotan eroja ammattien väliltä. On eri juttu olla rakennusinsinööri, kuin rakennusmies. Molemmat joutuu laskemaan, toinen tekee sen laskimella, toinen laskee lankkujen pituudet nopeasti päässään. Tietokoneet on hyvästä, mutta ei ne todellakaan tee vielä meidän töitä valmiiksi.

Vastaa
jartar
jartar

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Suomessa kyllä. Turkissa, kanarialla, yms turistipaikoilla harvemmin kuitti tulee. Tai se on käsinkirjoitettu, jossa hinnat ei välttämättä ole se, mitä kassaan on lyöty. Harmaata talouttako? Ehkä, mutta se ei kuulu tähän.


Varmaan olet tyytyväinen itseesi kun keksimällä keksit tuon esimerkin. Ensinnäkin tuo ei ole harmaata taloutta vaan rikollisuutta jos turistia pyritään huijaamaan. Yllättävää kyllä se kännykän laskin toimii kanariansaarillakin joten päässälaskua ei tähän tarvita.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Varmaan joka ammatissa tarvitsee joskus ottaa se laskin esille - noissa esimerkeissä useamminkin. Mutta esim. sairaanhoitajan jakaessa lääkkeitä kymmenille potilaille, ei yksinkertaisesti ole aikaa jokaista tarkistaa laskimella, vaan on luotettava päässälaskuun ja siihen kyllä rutinoituu.


Se sairaanhoitaja ei laske mitään vaan laittaa dosettiin tai lääkelasiin samat lääkkeet mitä lääkelistassa lukee.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Minusta tuntuu, ettette te ajattele nyt miten paljon loppupelistä laskette päässä asioita. En minäkään noita pitkiä kaavoja laske päässäni, mutta en myöskään tarvitse sellaisia jokapäiväisessä elämässä. Jos menen kauppaan ja minulla on 50€ käteistä, niin en todellakaan laske puhelin kourassa jo ostettujen tuotteiden hintoja yhteen, että rahat riittää. Se hoituu kyllä päässä.


Tuossahan on enemmän kyse muistamisesta sillä harvassa tuotteessa on hintalaput kiinni. Jos hyvin lähellä 50€ mennään niin laskin on varmempi. Harva päässä pystyy kovin monen ostoksen summaa sentilleen muistamaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Tuskin laskin kourassa suunnittelette myöskään matkustamiseen käytettyä aikaa ja arvioitte aikoja. Siinäkin tarvitsee osata laskea.


On olemassa google maps.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Tiedän, että nykyaikana on paljon ihmisiä, joilta tuo ei onnistu enää ilman sitä rakasta älypuhelinta, joka on kyllä vähän säälittävää. Teidän tulevia työnantajia käy sääliksi, kun joutuu katselemaan tuhlattua aikaa puhelin kourassa. Toki nyt painotan eroja ammattien väliltä. On eri juttu olla rakennusinsinööri, kuin rakennusmies. Molemmat joutuu laskemaan, toinen tekee sen laskimella, toinen laskee lankkujen pituudet nopeasti päässään. Tietokoneet on hyvästä, mutta ei ne todellakaan tee vielä meidän töitä valmiiksi.


Laskimet ja erilaiset laskemisohjelmat on kehitetty siksi, että arvokas työaika ei kulu epävarmojen laskutoimitusten suorittamiseen. Yksinkertaiset yleiset työssäkäytettävät laskut jokainen oppii laskemaan päässä jos haluaa. Nykyinen matematiikka painottaa päässä ja käsinlaskemistaitoja samaan aikaan kun kaikilla on laskimet käytössä. Voiko olla mitään typerämpää?

Vastaa
aapii
aapii

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

tuo ei ole harmaata taloutta vaan rikollisuutta jos turistia pyritään huijaamaan.


Selitätkö miten harmaa talous ja rikollisuus eroaa toisistaan? :) Ja sitä tapahtuu - se on melko yleistä jopa. Huomaat joskus.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Se sairaanhoitaja ei laske mitään vaan laittaa dosettiin tai lääkelasiin samat lääkkeet mitä lääkelistassa lukee.


Ehkä lähipiiristäsi joku sairaanhoitaja löytyy, kysäiseppä huviksesi - voit yllättyä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Laskimet ja erilaiset laskemisohjelmat on kehitetty siksi, että arvokas työaika ei kulu epävarmojen laskutoimitusten suorittamiseen.


Suurin ongelma sinunlaisilla ihmisillä tulee olemaan se, ettei ongelmia osata laittaa laskuksi, jonka siihen laskimeen voisi näpytellä, tai ottaa kuvan tuolla uutisen sovelluksella.

Tämä keskustelu nyt ei oikein etene mitenkään järkeväksi. Toivotaan, ettei puhelimestasi lopu akku koskaan ja tuleva työnantajasi arvostaa jatkuvaa google-maps käyttöä, sekä laskimen näpyttelyä säästääksesi työnantajan rahoja tekemällä kaiken muita nopeammin. Aika näyttää, olitko oikeassa, vai et. :)

Vastaa
jartar
jartar

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Selitätkö miten harmaa talous ja rikollisuus eroaa toisistaan? :) Ja sitä tapahtuu - se on melko yleistä jopa. Huomaat joskus.


Harmaa talous ei tarkoita asiakkaan huijaamista. Ja mihin unohtui että se laskin antaa varmimman lukeman huijaus epäilyssä. Sillä on myös helpoin näyttää toteen myyjän epärehellisyys.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Ehkä lähipiiristäsi joku sairaanhoitaja löytyy, kysäiseppä huviksesi - voit yllättyä.


Niitä on. Siksi tiedän, että olet pihalla kuin lumiukko.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Suurin ongelma sinunlaisilla ihmisillä tulee olemaan se, ettei ongelmia osata laittaa laskuksi, jonka siihen laskimeen voisi näpytellä, tai ottaa kuvan tuolla uutisen sovelluksella.


Kuten sanottu, matematiikan opetuksen pitäisi keskittyä siihen miten asiat laitetaan koneelle/laskimeen. Alat päästä jyvälle siitä, millä vuosikymmenellä eletään. Mulle voit laittaa ensiviikon lottonumerot kun sulla meedion kykyjä tuntuu olevan. Sen verran hyvin tunnut tietävän mun laskutaidot.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Tämä keskustelu nyt ei oikein etene mitenkään järkeväksi. Toivotaan, ettei puhelimestasi lopu akku koskaan ja tuleva työnantajasi arvostaa jatkuvaa google-maps käyttöä, sekä laskimen näpyttelyä säästääksesi työnantajan rahoja tekemällä kaiken muita nopeammin. Aika näyttää, olitko oikeassa, vai et. :)


Sun mielestä työnteko on joko jatkuvaa laskimen näpyttelyä tai google mapsin tuijottelua. Ei voi kun ihmetellä...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Hakemalla haettuja esimerkkejä - kyllä, ihan oikeasta arkielämästä. Jonahan ei ole tainnut vielä työelämään päästä,

Riippuu mistä lasketaan kun aluksi työskentelin opintojen ohessa, mutta olisikohan noin viidestoista vuosi menossa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:


eikä onnekseen ole sairaalassakaan ollut, saati ulkomailla, mutta kyllä se arki vielä koittaa.

Anteeksi mitä? Olen ollut molemmissa, enkä suoraan sanottua ymmärrä relevanssia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:


Joku turisti-krääsää kauppaava henkilö tienaa vielä hyvät tipit kanssasi.

Tienatkoon sitä vartenhan ne myyjät ovat, jos katson että krääsä on hinnan arvoinen niin sitten ostan, muuten en. Ei siihen vaikuta myyjän päässälaskutaito millään tavalla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:


Sairaaloissa on onneksi koulutus, jossa vaaditaan tietyntason päässälaskutaitoa, jotta potilaat ehditään hoitaa ilman turhaan aikaa vievää taskulaskinta/puhelinta. Ei siellä ole ihan oikeasti aikaa joka potilaan lääkeannostelussa kaivaa laskinta esiin.

Myönnän, että en sairaalassa ole töissä, mutta jos joka potilaan lääkeannostelussa pitää laskea jotain (päässä tai koneella) kuulostaa se todella vaaralliselta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:


Huomaat sen itsekin, sitten kun kasvat isoksi ja pääset oikeisiin töihin.

Toivottavasti en kasva enää kauheasti isommaksi, oikeissa töissä on jo oltu pitkään, tai no ehkä ei "oikeissa" kun on siisti sisätyö.Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:


Jonahan = päässälaskutaito hyödytön

En minä ihan niin mielestäni sanonut. Vaan että siitä ei ole kauheasti hyötyä, pitäisi ennemminkin ymmärtää matematiikkaa. Sanoin myös älykkyydellä ja päässälaskutaidolla ei ole oikein mitään tekemistä toistensa kanssa, mikä oli aiemman keskustelijan väite.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:


Kiitokset illan nauruista, ja googlesta on sitten hyvä treffeillä haeskella iskulauseita eikös?

Ole hyvä vaan, en ymmärrä miten iskulauseet liittyvät tähän keskusteluun.

Vastaa
WereCatf
WereCatf

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Ehkä lähipiiristäsi joku sairaanhoitaja löytyy, kysäiseppä huviksesi - voit yllättyä.


Niitä on. Siksi tiedän, että olet pihalla kuin lumiukko.

Itselläkin ukko työskentelee sairaanhoitajana: ei niitä lääkkeitä jakamisvaiheessa ellei ole ihan välttämätöntä, esim. dosetteihin annosteltaessa ne lasketaan jo paljon ennen jakoa.

Vastaa
jartar
jartar

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Myönnän, että en sairaalassa ole töissä, mutta jos joka potilaan lääkeannostelussa pitää laskea jotain (päässä tai koneella) kuulostaa se todella vaaralliselta.


aapii on pihalla kuin lumiukko. Lääkärit määräävät lääkkeet ja hoitajat antavat/jakavat lääkkeet lääkelistan mukaan. On toki tilanteita missä joudutaan laskemaan, mutta terveydenhoito lähtee siitä, että asiat tehdään niin, että minimoidaan virheiden mahdollisuus. Siksi asioista tehdään yksiselitteisiä eikä sellaisia, että jokaikinen asia joudutaan laskemaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja