Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Muisti loppuu puhelimesta? Google ehdottaa mitkä sovellukset kannattaa poistaa

6
Manu Pitkänen

Muisti loppuu puhelimesta? Google ehdottaa mitkä sovellukset kannattaa poistaa
Google on uudistanut Play Store -sovelluksen asennushallintaa niin, että käyttäjälle ehdotetaan automaattisesti poistettavia sovelluksia puhelimen tallennustilan tullessa täyteen.

Sovellusten koko on paisunut vuosi vuodelta, joten harvoin tai ei koskaan käytettyjen ohjelmien poistamisella voi helposti saada lisää tilaa valokuville ja muille tiedostoille. Käyttöhistorian lisäksi Google näyttäisi ottavan huomioon ehdotusten järjestyksessä ohjelmien käyttämän tallennustilan määrän.

Ominaisuus huomattiin ensimmäisen kerran vajaa vuosi sitten Play Store -sovelluksen APK-paketin uumenista. Sitä ei oltu kuitenkaan vielä tuolloin otettu käyttöön.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

muppis
muppis

1

Kyllähän sitä tilaa säästyis, kun SD kortille asentaminen toimis oikein ja sais ampua niitä esiasennettuja mäkeen. Ne itselläänhän ei juuri tilaa vie, mutta niiden päivitykset vie.

Vastaa
jartar
jartar

2

Iso ongelma on pakolliset google ohjelmat, mitkä päivitysten takia vievät järjettömän määrän muistia varsinkin pieni muistisesta tabletista/kännystä. Jos nyt ensin lähdettäisiin siitä, että käyttäjä saisi itse valita mitä ohjelmia tarvitsee, niin tallennustilaa olisi enemmän käytettävissä.

Vastaa
avthein
avthein

3

MUISTIKORTTI on keksitty ja sinne on saanut osan sovelluksista asennettua tai siirrettyä. Tätä käytäntöä saisi tukea laajemminkin niin se laitteen muisti ei tukkeutuisi.

Vastaa
muppis
muppis

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:

MUISTIKORTTI on keksitty ja sinne on saanut osan sovelluksista asennettua tai siirrettyä. Tätä käytäntöä saisi tukea laajemminkin niin se laitteen muisti ei tukkeutuisi.

Ainakin 5.1.1:ssä muistikortti-tuki on vielä puutteellinen. Vaikka asetuksista laittaa, että ohjelmat asennetaan kortille, niin silti ne menee puhelimen muistiin joskin asetukset ja data tallentuu kortille. Itse ohjelma pitää käydä erikseen siirtämässä kortille.

Ja noiden esiasennettujen ohjelmien päivityksiä, jotka siis on käytännössä koko ohjelma, ei voi siirtää kortille ollenkaan.

Otetaan esimerkiksi Google Maps. Vie esiasennettuna tuossa S5 Neossa ~280 kB käyttäjän tilaa puhelimen muistitilasta. Päivitys on kooltaan ~36 MB, mutta sen asennuksen jälkeen ohjelman tilankäyttö pompsahtaa 108 megatavuun eikä siinä ole yhtään karttadataa. Tätä ei voi ollenkaan siirtää muistikortille, ei edes sitä karttadataa.

Vastaa
kokorux
kokorux

5

Samun suurin todelline ongelma on se hyväksyy vain yli 10 Mb: sovelukset muistikortille, eli se mitä on asentunut sinun haloo haloon. Omia valmiksi asennettuja turhakkeita, ei voi poistaa muutakuin roottaamalla oman haloo haloon ja sen kautta tekemällä omia astuksia. Eli kaikki ei toimi aina kuin elokuvissa.

Vastaa
muppis
muppis

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kokorux:

Samun suurin todelline ongelma on se hyväksyy vain yli 10 Mb: sovelukset muistikortille, eli se mitä on asentunut sinun haloo haloon. Omia valmiksi asennettuja turhakkeita, ei voi poistaa muutakuin roottaamalla oman haloo haloon ja sen kautta tekemällä omia astuksia. Eli kaikki ei toimi aina kuin elokuvissa.


Kyllä tuo antaa siirtää kortille, jos siihen ohjelmaan on sellainen tuki tehty. Esim. OpenSudoku siirtyi nätisti kortille vaikkei vie kuin alle 3 MB. Kun taas pankkiohjelma ei siirry, kun pankin tietoturvan mukaan se ei ole turvallista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja