Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple korjaa iPhonesta ärsyttävän piirteen – Turhat sovellukset mahdollista poistaa

3
Manu Pitkänen

Apple korjaa iPhonesta ärsyttävän piirteen – Turhat sovellukset mahdollista poistaa
iPhone-käyttäjiä on useiden vuosien ajan piinannut Applen oletussovellusten määrä ja turhiksi koettujen ohjelmien poistaminen puhelimesta kokonaan. Viime syksynä Applen toimitusjohtaja vihjasi helpotusta ahdinkoon olevan tulossa, mutta tarkempaa aikataulua toimintatapojen muutoksille ei annettu.

Nyt iOS 10:ssä oletussovelluksia voi vihdoin poistaa kokonaan puhelimesta, eikä niitä siis tarvitse tulevaisuudessa piilottaa "roskakorikansioon". Uuden käyttöjärjestelmäversion betan perusteella ohjelmien poistomahdollisuudet ovat varsin kattavat, esimerkiksi Yhteystiedot- ja Kartat-sovellukset on mahdollista poistaa, kuten myös Kalenteri ja iTunes Store.

Kaikkia first party -sovelluksia ei voi kuitenkaan poistaa iPhonesta iOS 10:ssäkään. Järjestelmään kiinteästi kuuluviin ohjelmiin kuuluu jatkossakin esimerkiksi Puhelin- ja Viestit. Game Center -sovellus on poistunut iOS 10:stä kokonaan (ainakin ensimmäisessä beta-versiossa sitä ei ole), mutta tilalle on tullut älykodin hallintaan tarkoitettu Home-sovellus.Puhelimesta poistetut sovellukset on mahdollista ladata takaisin iPhoneen App Storesta.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.