Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Supercellin ympärillä liikkuu iso raha – Jättimäinen kauppa vireillä

Manu Pitkänen

Supercellin ympärillä liikkuu iso raha – Jättimäinen kauppa vireillä
Kiinalainen verkkojätti Tencent on pääsemässä sopuun SoftBankin kanssa enemmistöosuuden hankkimisesta mobiilipeliyhtiö Supercellistä. Wall Street Journalin tietojen mukaan Tencent olisi ostamassa SoftBankin koko 73 prosentin osuuden ja kaupassa peliyhtiön markkina-arvoksi määräytyisi yli yhdeksän miljardia dollaria.

SoftBank osti Supercellistä 51 prosentin osuuden 1,1 miljardilla eurolla vuonna 2013, joten peliyhtiön markkina-arvo on kehittynyt varsin mukavasti parin viime vuoden aikana. Kaupan toteutumisen jälkeen SoftBankin kehuttiin suunnittelevan tulevaisuuttaan peräti 300 vuoden tähtäimellä, mutta Supercellistä se on kuitenkin valmis luopumaan jo kolmen vuoden jälkeen.

Syy miksi Supercellistä irtaantumiselle ei ole yhtiön kannattavuudessa, vaan SoftBank haluaa vähentää velkaantumisastettaan. Peliyhtiöitä ei koeta SoftBankin johdossa ydinliiketoiminnaksi, minkä takia se on valmis myymään peliliiketoimintaan liittyviä omaisuuseriä. SoftBankin velkaantumisen taustalla on yhdysvaltalaisen Sprit-teleoperaattorin osto 22 miljardilla dollarilla vuonna 2013.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.