Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 3 vai iPhone 6s Plus?

10
Matti Vähäkainu

Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 3 vai iPhone 6s Plus?
Kiinalaisyhtiö OnePlus esitteli alkuviikosta uuden älypuhelinmallin, jonka on määrä kilpailla aivan markkinoiden ykkösiä vastaan. Tästä syystä yhtiö on kutsunut nimikkomallistoaan itse lippulaivantappajaksi. Useimmiten OnePlussan verrokkina käytetään Android-puhelimia, mutta miten käy kun vastaan asettuu maailman suurimman yhtiö vastine.

Tällä kertaa teemme katsausta OnePlus 3:n ja iPhone 6s Plussan välillä. Molempien yhtiöiden strategia on hyvin yksinkertainen ja keskittyy pitkälti yhteen malliin. OnePlus on päättänyt viime vuodesta vielä yksinkertaistaa ja lopetti pienemmän ja edullisemman X-mallin, joten tarjolla on ainoastaan iPhonen Plus-näyttökokoluokan puhelin.

Näyttö ja koko

Vaikka molemmissa näyttö on 5,5 tuumainen (ja resoluutio sama), niin pinta-alaltaan iPhone on huomattavasti suurempi. Samaa pätee painon kohdalla, jota iPhonella on monta kymmentä grammaa enemmän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että iPhone olisi paksumpi, päinvastoin. Ero on kuitenkin niin pieni, että puhelimien paksuuksien välille voisi hyvin laittaa yhtäläisyysmerkin.Näytöstäkin löytyy pieni ero, sillä OnePlus käyttää parempaa dynamiikkaa tarjoavan AMOLED-näytön, joka toimii vähävirtaisemmin myös nk. vilkaisunäytössä. Applen näyttö on kuitenkin IPS-paneelien huippuluokkaa ja tarjoaa paremman väritarkkuuden, vaikka ei olekkaan yhtään värikylläinen.

Suorituskyky

Applen ykköspuhelinten suorituskyky on aina ollut huippuluokkaa riippumatta raudasta laitteen sisällä ja sama pätee Snapdragon 820 -piirillä ja peräti 6 gigatavulla RAM-muistia varustettuun OnePlus 3:een. Myöskään muistikorttipaikkaa ei pysty kumpaankaan lisäämään, joten on pärjättävä mukana olevalla muistilla, jota OnePlussalla on 64 gigatavua ja Applella mallista riippuen 16, 64 tai 128 gigatavua.

Kamerat

Molemmat kamerat ovat varustettu kuvanvakaajalla, ja vaikka OnePlussassa on muutama megapikseli enemmän sekä laajempi aukko, niin mitään suuria eroja kuvauskyvyissä ei ole. Molemmat myöskin osaavat 4K-videokuvauksen. Etukamera osaa molemmissa tapauksissa Full HD -videokuvauksen, mutta muuten samat sanat pätevät myös etukameroihin.

Muu tekniikka

Applella ei varsinaisesti ole tekniikan puolesta juurikaan etuja, varsinkin, kun OnePlus 3:n uusi sormenjälkilukiija on myös supernopea. Nyt OnePlus-mallista löytyy myös NFC, joka Applella on vain Apple Pay -maksujen käyttöön. Lisäksi OnePlus tarjoaa suuremman akun, joskin pidempää käyttöaikaa se ei tarkoita. OnePlussan Dash-lataus puolestaan lataa Applea nopeammin, puolessa tunnissa jopa 60 prosenttia akusta.

Molemmista löytyy käännettävä latauskaapeli, Applella oma teknologia ja OnePlussalla USB Type-C.

Loppupäätelmä

Kuten näkyy, niin erot ovat yllättävän vähissä, ja pääasiassa tekniikan puolesta uusi OnePlus 3 on edellä. Lopulta valinta onkin siis tehtävä kahdella perusteella. Ensiksi täytyy määrittää kumpaa käyttöjärjestelmää (Android vai iOS) suosii ja kuinka paljon, tämän jälkeen pitää määrittää paljonko hinta (399e vs >900e) vaikuttaa ostopäätökseen.


Samalla tallennustilalla varustettu iPhone siis maksaa reilusti yli 2 kertaa enemmän. Kukkarolta siis jos kysytään niin tuskin löytyy montaa vastausta.


 • Vertailussa
 • OnePlus 3
 • iPhone 6s Plus
 • Kuvat
 • Mitat
 • 152,7 x 74,7 x 7,35 mm
 • 158,2 x 77,9 x 7,3 mm
 • Paino
 • 158 g
 • 192 g
 • Runko
 • Alumiinia
 • Alumiinia
 • Käyttöjärjestelmä
 • Android
 • iOS
 • Näyttö
 • 5,5", 1920 x 1080 pikseliä, AMOLED
 • 5,5", 1920 x 1080 pikseliä, IPS
 • RAM
 • 6 GB
 • 2 GB
 • Tallennustila
 • 64 GB
 • 16/64/128 GB
 • Kamera
 • 16 MP ja 8 MP (edessä)
 • 12 MP ja 5 MP (edessä)
 • Sormenjälkilukija
 • On
 • On
 • Suoritin
 • Qualcomm Snapdragon 820
 • Apple A9
 • Akku
 • 3000 mAh
 • 2750 mAh
 • Hinta
 • 399 €
 • n. 935 € (64GB)


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

mckonen
mckonen

1

Niin että kumpi kannattaa ostaa, IPhone vain jos omistaa muita Applen laitteita ei oikein keksi muita perusteita tai oikeastaan jos olet tyttö, kun kaverillakin on IPhone vaikka puhelin onkin pieneen käteen aivan liian suuri...

Vastaa
vonhertz
vonhertz

2

Tämä on vähän sama kun kysyisi kannattaako ostaa BMW vai Kia. Ne piirtää kellä on liitua, Applen vehkeitä ostellaan vain statuksen ja käyttöympäristön takia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Medievil22 (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vonhertz:

Tämä on vähän sama kun kysyisi kannattaako ostaa BMW vai Kia. Ne piirtää kellä on liitua, Applen vehkeitä ostellaan vain statuksen ja käyttöympäristön takia.

Voisin väittää, että statuksen takia ostellaan huomattattavan paljon enemmän kuin käyttöympäristön takia. Pakko sanoa, mutta hieman tyhmän vaikutelman antaa näiden iPhonien ostajat. Mut hei, se on APPLE!

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Medievil22:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vonhertz:

Tämä on vähän sama kun kysyisi kannattaako ostaa BMW vai Kia. Ne piirtää kellä on liitua, Applen vehkeitä ostellaan vain statuksen ja käyttöympäristön takia.

Voisin väittää, että statuksen takia ostellaan huomattattavan paljon enemmän kuin käyttöympäristön takia. Pakko sanoa, mutta hieman tyhmän vaikutelman antaa näiden iPhonien ostajat. Mut hei, se on APPLE!

Pystytkö yhtään perustelemaan, miksi vaikutelmasi iPhonen omistajista on tuollainen? Saatko BMW:n omistajista saman vaikutelman, miksi?

Loppujen lopuksi jokainen tekee omat valintansa mm. oikeiden ja oletettujen tarpeiden ja varallisuuden huomioon ottaen. Jos joku ostaa Kian, BMWn tai LG:n, päättelen vain että heillä on eri tarpeet ja arvostukset kuin minulla. Olisi aika suuruudenhullua pitää jotakuta muuta – tai vieläkin pahempaa, suurempaa joukkoa – tyhmänä vain koska he tekevät erilaisia valintoja.

Vastaa
jartar
jartar

5

"Uutinen" on mielestäni tehty pelkästään riitelijöiden toivossa ilman pienintäkään järkeä. Pelkkien teknisten ominaisuuksien ja hinnan vertailu ei kerro mitään noiden kahden kännykän eroista.

Vastaa
keijo123
keijo123

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mckonen:

Niin että kumpi kannattaa ostaa, IPhone vain jos omistaa muita Applen laitteita ei oikein keksi muita perusteita tai oikeastaan jos olet tyttö, kun kaverillakin on IPhone vaikka puhelin onkin pieneen käteen aivan liian suuri...

Miksi pitää omistaa muita applen laitteita? Ja miksi tytöt pelkästään ostaisi iPhoneja?

Pitäisikö vähän ottaa asioista selvää.

Miksi ostaa android? Että voit vapaasti muokata käyttöjärjestelmää ja tehdä uskomattomia asioita mitä 98% käyttäjistä ei tee.

Vastaa
sorrii
sorrii

7

Applen laitteet sopivat heille, joita ei kinnosta tietokoneen tai kännykän tekniikka, eikä ole halua opetella mitään vähänkään vaativampaa. Ostamisen motiivi varmaan noilla 98%'lla on kuitenkin se imago. Samoinkuin on muuten BMW'nkin kanssa.

Valitettavasti sekä iMikävaan sekä BMW väkisinkin tuovat mieleen mahdollisuuden että käyttäjä on älyllisesti rajoittunut, mutta varakas ... tai tyttö!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Veikkaus1x2 (vahvistamaton)

8

Ihminen on aikuinen silloin kun hyväksyy että on olemassa monta oikeaa vaihtoehtoa. Se että Apple ei sovi sinulle ei tarkoita että se ei ole sopiva jollekin toiselle ja päinvastoin. Monesti näillä foorumeilla teini-iän kynnyksellä olevat ihmiset suu vaahdossa julistavat omaa epistolaansa ja polkevat sivulauseessa muut suohon.

Vastaa
sorrii
sorrii

9

Näin on!
Minä [57v] olen käyttänyt Androidia alusta asti v'sta 2010
Edellispäivänä, kun tuon ensimmäisen HTC Magigin ostin, vannoin etten ikinä mitään älypuhelinta kaipaisi. Sitten osui sopiva tarjous ;)
Androidin opettelin bussimatkalla Hel-Tam kokeilemalla, ja vannoin ikuista rakkautta ...

Sain sitten Joulupukilta toissa jouluna Lumia 1520 ja hetken nikoteltuani vannoin, että Windows onkin se ainoa oikea systeemi puhelimeen ja NOKIA tiet ainoa valmistaja x-) ..

iVehkeitä tahi uudehokoa BMW'tä en kehtaisi julkisesti käyttää yksinkertaisesti siksi, että jokainen tietäisi etten sitä ole itse ostanut .. ;-)

Varmasti ne jollekin ovat oikein hyviä. Itse kuitenkin hankkisin jotain kiinnostavampaa ja tyylikkäämpää sittenkin jos rahavaroja olisi runsaammin: Nissan Juke Nismo tai joku Fiat 500 Tributo Ferrari esim. ja puhelimena hyvinkin voisi olla OnePlusX JOS siinä olisi kunnon kamera. Nyt edelleen valinta olisi Lumia 950XL

Makunsa kullillakin tai-miten-se-oli ...

Vastaa
jartar
jartar

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sorrii:

Applen laitteet sopivat heille, joita ei kinnosta tietokoneen tai kännykän tekniikka, eikä ole halua opetella mitään vähänkään vaativampaa. Ostamisen motiivi varmaan noilla 98%'lla on kuitenkin se imago. Samoinkuin on muuten BMW'nkin kanssa.

Valitettavasti sekä iMikävaan sekä BMW väkisinkin tuovat mieleen mahdollisuuden että käyttäjä on älyllisesti rajoittunut, mutta varakas ... tai tyttö!


En tuota bemari vertausta ymmärrä. Siinä vaiheessa kun Saksan markkinat avautui niin bemarin hinnat on tippuneet niin paljon, että voi sanoa ettei bemarilla ajamisella ole mitään tekemistä varakkuuden kanssa. Hyvin varustellun premium auton saa käytettynä kohtuu hintaan.

Sitä vastoin jos etenkin käytettyjen autojen hintaa katsoo niin Toyota on ihan hemmetin kallis kilometreihin, vuosilukuun ja varusteisiin nähden. Samaan hintaan saa hyvän premium luokan auton. Harvalla kuitenkaan on mielikuvissa että Toyotan omistaja olisi varakas ja vähä älyinen.

Sekin täytyy sanoa, että iPhonen omistamisella ei ole mitään tekemistä varakkuuden kanssa. Siitä on "kiittäminen" kytkykauppaa...

Lisäksi puheessasi on melkoista ristiriitaa. Selvästikkään et tykkää iTuotteista, mutta samaan aikaan "suosittelet" niitä. Ei valtaosaa kiinnosta yhtään kännyn tai tietokoneen tekniikka, eikä he halua opetella mitään vaativaa näihin liittyen. Vaikka tekniikka itseäni kiinnostaa niin helppokäyttöisyyttä todellakin arvostan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.