Huawein entiset Nokia-insinöörit työstävät haastajaa Androidille?

1
Matti Robinson

Huawein entiset Nokia-insinöörit työstävät haastajaa Androidille?
Maailman matkapuhelinmarkkinoista reilusti yli 80 prosenttia käyttää Androidia käyttöjärjestelmänään. Lopuista viitisentoista prosenttia on iOS-laitteita ja muiden osuus on häviävän pieni. Kaupasta on kuitenkin mahdollista ostaa myös muilla käyttöjärjestelmillä varustettuja puhelimia ja jatkossa tarjolla varmasti lisää vaihtoehtoja.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana markkinoilla on kokeiltu kaikenlaisia alustaratkaisuja, mutta Androidin ylivoima on vain kasvanut. Muun muassa Sailfishin, Tizenin ja Firefox OS:n kaltaiset käyttöjärjestelmät ovat jääneet marginaaliin tai epäonnistuneet täysin olipa kehittäjässä kyse pienestä startup-projektista tai valtavasta suuryhtiöstä.

Tulossa on jatkossa uusia yrittäjiä, niin kauan kuin vapaa markkinatalous jyllää. Androidilta prosentteja yrittää uusimpien huhujen mukaan ryöstää myös Huawei, jonka kerrotaan kehittävän uutta käyttöjärjestelmää.

The Informationin mukaan Huawein Skandinaviaan palkatut insinöörit kehittävät uutta käyttöjärjestelmää, joka saattaa jatkossa haastaa yhtiön käyttämän Androidin. Lähteen mukaan palkattujen joukossa on entisiä Nokian työntekijöitä, joka ei tietysti yllätä, eritoten, jos Skandinaaviaan lukeutuu tässä tapauksessa Suomi. Entisten nokialaisten käyttöjärjestelmänä tunnetaan tietysti myös Jollan Sailfish.



Viime vuoden lopusta yhtiön designia on johtanut ennen Applelle työskennellyt Abigail Brody, jonka kädenjälki näkyy varmasti sekä käyttöliittymän uusissa versioissa että mahdollisesti tulevassa käyttöjärjestelmässä. Nähtäväksi tosin jää onko Brody tuonut mitään Jony Iven pelikirjasta Huaweille.

Huawein Androidin päällä pyörivän Emotion UI (EMUI) -käyttöliittymän kehitystyötä on tehty myös Suomessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

Sefriol
Sefriol

1

Otsikko on hieman harhaanjohtava. Saisi käsityksen, että Huaweilla työskentelevät Nokia-insinöörit olisivat jättäneet yrityksen tehdäkseen uutta käyttöjärjestelmää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.