Pokemon Go on historian kovin mobiilipelijulkaisu

3
Manu Pitkänen

Pokemon Go on historian kovin mobiilipelijulkaisu
Pokémon Go on kiistatta tämän vuoden massiivisin älypuhelinsovellusjulkaisu, joka näkyy katukuvassa, mutta myös lataustilastoissa ja Nintendon pörssikurssissa.

Applen paljastamien tietojen mukaan Pokémon Go olisi App Storen historian menestyksekkäin sovellusjulkaisu, kun mittarina käytetään julkaisuviikon latausmääriä. Mikään muu sovellus ei ole siis kerännyt Applen sovelluskaupassa yhtä paljoa latauksia julkaisuviikon aikana. Tarkkoja latausmääriä ei kerrottu kuitenkaan julkisuuteen.

Peli on saatavilla myös Androidille Google Playssä, jonka tilastojen mukaan Pokémon Gota olisi ladattu 50–100 miljoonaa kertaa.

Markkinoilla on spekuloitu runsaasti siitä, kuinka paljon Pokémon Gon päivittäinen liikevaihto oikein on. Yhdysvaltojen App Storessa ja Google Playssä peli on joka tapauksessa tuottoisin sovellus App Annien mukaan, joten päivittäinen liikevaihto voi liikkua jopa parissa miljoonassa dollarissa. Nintendon osakekurssi on ollut räjähdysmäisessä nousussa pelin julkaisun jälkeen, mutta yhtiö hillitsi tunnelmia perjantaina. Tiedotteessa Nintendo kertoo pelin taloudellisten vaikutusten olevan pienempi kuin mitä markkinoilla kuvitellaan, eikä yhtiöllä ole välttämättä tarvetta korjata kuluvan vuoden tulosohjeistusta pelin menestyksen takia.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

delic
delic

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti karmakameli:

Eikö angry birdsin saavutuksilla pääse ykköseksi?

"Applen paljastamien tietojen mukaan Pokémon Go olisi App Storen historian menestyksekkäin sovellusjulkaisu, kun mittarina käytetään julkaisuviikon latausmääriä. Mikään muu sovellus ei ole siis kerännyt Applen sovelluskaupassa yhtä paljoa latauksia julkaisuviikon aikana."

Ei Angry birds ollut mikään instant hit, Angry birds lähti ihan tyhjästä ja sai sitten räjähdysmäisen nousun. Nyt puhutaan siis julkaisuviikon ennätyksestä. Todennäköisesti Angry birdsiä tämä ei tule päihittämään pitkässä juoksussa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.