Googlen karttojen ulkonäkö uudistuu

2
Manu Pitkänen

Googlen karttojen ulkonäkö uudistuu
Google on tehnyt kosmeettisia muutoksia Maps-karttojensa visuaaliseen ilmeeseen. Muutosten kerrotaan parantavan erityisesti karttojen luettavuutta.

Uusissa kartoissa käytetään selkeämpiä ja voimakkaampia fontteja, kun aiemmissa kartoissa fontit saattoivat samankaltaisen värityksensä takia upota taustakarttaan, jolloin kiinnostavan kohteen löytäminen oli hieman hankalaa. Luettavuutta on parannettu myös poistamalla ylimääräisiksi koettuja visuaalisia elementtejä, kuten katujen ääriviivat.

Karttojen värimaailma on myös muuttunut hieman vaaleammaksi ja kevyemmän oloiseksi. Kartoissa esitetään suuret kiinnostavat keskittymät yhtenäisenä alueena, joka pirstoutuu yksityiskohtiinsa zoomaamisen jälkeen. Alla olevassa videossa demonstroidaan tätä ominaisuutta.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Apple iPhone 14 Pro Max – hinta laskenut -14%

Apple iPhone 14 Pro Max
949 € Teleoutlet
1249 € Elisa
1255 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1109 €

Apple iPhone 14 Pro – hinta laskenut -13%

Apple iPhone 14 Pro
849 € Teleoutlet
999 € DNA
1079 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 979 €

Sony Xperia 10 V – hinta laskenut -13%

Sony Xperia 10 V
299 € Verkkokauppa.com
299 € Gigantti
299 € Power

Alin hinta viikko sitten: 344 €

Kommentit (2)

yamaneko
yamaneko

1

Jokohan Suomessa olisi korjattu outo juttu katujen nimissä, eli joskus on tilaa vain 3. kotimaiselle, eli ruotsinkieliselle nimelle, niin vain se lukee. Jos tilaa on molemmille, sekä suomelle että ruotsille, niin ruotsinkielinen nimi lukee ensimmäisenä. Useasti tästä ei ole haittaa, mutta välillä on. Näin siis ainakin Helsingin kohdalla, muualta en ole katsellut. Ongelmahan on ollut nimenomaan mobiilissa, mutta myös webin Streetviewissä yms. Jo vuosia sitten ilmoitettu Googlelle. Muistaakseni Google on jopa keksinyt ruotsinkielisen nimen jos sellaista ei ole ollut.

Vastaa
ropelli90
ropelli90

2

Surkea uudistus. Pyörä-/jalankulkuväylät näkyvät tosi huonosti ja katkovat eri zoom tasoilla. Pitää zoomata tosi lähelle että näkyvät mitenkään. Esimerkiksi: Katki vs Näkyy

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.