Uusi arvio: Pokemon Gon suosiolle ei löydy vertaista

8
Manu Pitkänen

Uusi arvio: Pokemon Gon suosiolle ei löydy vertaista
Tutkimusyhtiö SensorTowerin analyysin mukaan Nianticin kehittämällä Pokémon GO -pelillä on maailmanlaajuisesti yli 75 miljoonaa pelaajaa. Peli on suosiossa jo melko lähellä musiikkipalvelu Spotifyta, joka kertoi aiemmin kesällä, että sillä on yhteensä 100 miljoonaa käyttäjää.

SensorTowerin arvion mukaan pelaajista kaksi kolmasosaa, eli noin 50 miljoonaa pelaajaa, käyttää Android-puhelinta. Google Play -sovelluskaupan mukaan pelillä olisi 50–100 miljoonaa asennusta eli SensorTower arvioi asennusten olevan haarukan alapäässä. Tämä vaikuttaa uskottavalta arviolta, sillä mikään muu peli ei ole aiemmin yltänyt Androidilla näin suuriin asennusmääriin yhtä lyhyessä ajassa. Rajapyykki ylittyi vain 19 päivässä.

Aiemmin Apple paljasti Pokémon Gon olevan App Storen historian menestyksekkäin sovelluslanseeraus. Mikään muu ohjelma ei ole saanut yhtä paljon latauksia avausviikon aikana. Latausmääriä Apple ei luonnollisestikaan paljastanut, mutta TowerSense arvioi latauksia kertyneen tähän mennessä 25 miljoonaa kappaletta.Pokémon Go on tällä hetkellä saatavilla vain 32 maassa. Lanseeraus on tehty porrastetusti, sillä jo nykyiselläänkin Nianticilla on ollut vaikeuksia käsitellä pelipalvelimiin kohdistunutta liikennettä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € CDON
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Xiaomi Poco M5s – hinta laskenut -15%

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
nipsnaps (vahvistamaton)

1

Latausmäärä ei ole sama asia kuin aktiiviset käyttäjät. Monella sovellutuksella voi olla vaikka miljoona latausta, mutta se ei ole koskaan totuus. Ihmiset kokeilevat yleensä sovellutusta ja poistavat sen ja esim. Google Storessa lautaus ei poistu tilauksista jos käyttäjä poistaa sovellutuksen puhelimesta. Siksi suhtaudun itse hyvin skeptisesti näihin juttuihin joissa puhutaan latausmääristä aktiivisten käyttäjien sijasta.

Vastaa
Vilperi13
Vilperi13

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nipsnaps:

Latausmäärä ei ole sama asia kuin aktiiviset käyttäjät. Monella sovellutuksella voi olla vaikka miljoona latausta, mutta se ei ole koskaan totuus. Ihmiset kokeilevat yleensä sovellutusta ja poistavat sen ja esim. Google Storessa lautaus ei poistu tilauksista jos käyttäjä poistaa sovellutuksen puhelimesta. Siksi suhtaudun itse hyvin skeptisesti näihin juttuihin joissa puhutaan latausmääristä aktiivisten käyttäjien sijasta.

Miksi suhtaudut skeptisesti? Uutisessahan vain puhuttiin latausmääristä eikä aktiivisista käyttäjistä. Latausmäärät ovat oikein ja en ymmärrä miksi niihin pitäisi "suhtautua skeptisesti". Jos halutaan seurata kuinka monta aktiivista käyttäjää on niin Niantic varmasti pystyisi sen varmistamaan, mutta sitten alkaisi kitinä käyttäjien tietosuojasta ja yksityisyydestä.
Yleensä sovellukset arvioidaan käytön jälkeen ja jos sovellus on ollut todella huono harvoin se saa miljoonaa latausta kun ihmiset katsovat arvosteluja.

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij:

ton roskan lataajilla ei ole tietosuojaa eikä yksityisyyttä.

Mahtaa olla paska elämä kun pitää tälläisestäkin ruikuttaa ? Ainoa asia mitä ihmiset sais tehdä minkä hyväksyisit niin olisi valittaa foorumeilla ?

Vastaa
jkij
jkij

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij:

ton roskan lataajilla ei ole tietosuojaa eikä yksityisyyttä.

Mahtaa olla paska elämä kun pitää tälläisestäkin ruikuttaa ? Ainoa asia mitä ihmiset sais tehdä minkä hyväksyisit niin olisi valittaa foorumeilla ?

Voi pikkutyttöä kun suosikkia kritisoidaan.
Älä itke enää.

Vastaa
jartar
jartar

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij:

ton roskan lataajilla ei ole tietosuojaa eikä yksityisyyttä.


Oletan, että sulle yksityisyys ja tietosuoja on niin tärkeitä että kännykkäsi on Nokia 8210 tai vanhempi
http://www.taloussanomat.fi/kulutustava...uri/20151034/12

Niin ja Pokemonin valtavan suosion ilman tutkimuksiakin näkee jo siinä vaiheessa jos joskus lähtee käymään ulkona...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.