Ensi vuonna ne tulevat: 10 ytimen piirit Android-puhelimiin

3
Manu Pitkänen

Ensi vuonna ne tulevat: 10 ytimen piirit Android-puhelimiin
Android-älypuhelimien järjestelmäpiirimarkkinoille pientä kilpailua aiheuttava MediaTek on antanut esimakua uudesta lippulaivaälypuhelimiin tarkoitetusta Helio X30 -piiristä.

MediaTekin operatiivinen johtaja Zhu Shangzu paljasti kiinalaiselle EET-julkaisulle yhtiön yrittävän kampittaa Qualcommin Snapdragon-piirit ja Samsungin Exynokset jopa kymmenestä suoritinytimestä koostuvalla piirillä. Helio X30:stä löytyy kaksi suorituskykyistä Cortex-A73 -ydintä (2,8 GHz) ja neljä vähävirtaisempaa Cortex-A53 -ydintä (2,2 GHz). Näiden lisäksi kokoonpanosta löytyy neljä Cortex-A35 -ydintä (2,0 GHz).

Helio X30 valmistetaan TSMC:n 10 nanometrin tuotantotekniikalla, joten siihen perustuvia älypuhelimia tai tabletteja on tulossa markkinoille vasta ensi vuoden puolella. Grafiikkaohjaimen osalta MediaTek on ehkä yllättäen päätynyt ARM:n Malin sijaan Imaginationin ohjaimiin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (3)

wipe2000
wipe2000

1

Sinänsä aika hyvänkuuloinen setti, A73 antanee ohjelmille neljänneksen lisää huipputehoa ja silti sen pitäisi laskea kokonaisvirrankulutusta A57/A72 verrattuna. A35 taas on aplikaatioprossuksi erittäin hyvä hyötysuhteinen, eli kevyellä käytöllä tuolla tehdyn laitteen virrankulutuksen pitäisi (prossun osalta) pysyä hyvinkin kohtuullisena.

Jos kokonaisuus toimii kuten teoriassa pitäisi, tuossa on varmaan hyvä haastaja Snapdragoneille, Kirineille ja Exynoksille. Tosin olen ymmärtänyt ettei Mediatekin hintaetu QC:hen olisi enää merkittävä mikäli sitä on lainkaan, eivätkä kilpailijatkaan varmaankaan näppejään ole nuolemassa...

Vastaa
jkij
jkij

2

Mediatek Helio X20 Deca-core laitteet ollu myynnissä jo ainakin pari kuukautta.
Tästä päivitetty X25 on myös monessa mallissa käytössä.
Näissä malleissa(x20 ja x25)on 10-ytimiset kolme klusteriset suorittimet.
Tämä toimittaja ei kyllä juttujaan hirveästi tarkastele.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.