Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sonera kokeilee Flow Festivalilla uutta verkkotekniikkaa

Manu Pitkänen

Sonera kokeilee Flow Festivalilla uutta verkkotekniikkaa
Soneran asiakkaat pääsevät kokeilemaan Flow Festivalilla Nokian uutta small cells -verkkotekniikkaa, jonka avulla yleisötapahtumiin voidaan rakentaa väliaikainen pienistä tukiasemista koostuva matkapuhelinverkko.

Pienistä tukiasemista koostuvan verkon tarkoituksena on tuoda lisää datasiirtokapasiteettia tukemaan alueen pysyvää matkapuhelinverkkoa, jota ei ole suunniteltu hetkittäisiä käyttöpiikkejä ajatellen. Yleensä operaattorit käyttävät Flow Festivalin kaltaisissa tapahtumissa siirrettäviä tukiasemia, mutta Soneran mukaan niissäkin on omat rajoitteensa. Sonera lupaakin small cells -tekniikan tarjoavan "moninkertaisesti verkkokapasiteettia aikaisempiin ratkaisuihin verrattuna".

Flow Festival on ensimmäinen kerta kun small cells -tekniikan suorituskykyä kokeillaan suuressa yleisö­tapahtumassa Suomessa. Lisäkapasiteetti on käytössä Soneran asiakkailla, joilla on käytössä 4G-puhelin ja 4G-kykyinen liittymä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.