Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen yllätysprojekti: Kehittää uutta käyttöjärjestelmää

3
Manu Pitkänen

Googlen yllätysprojekti: Kehittää uutta käyttöjärjestelmää
Google kehittää uutta käyttöjärjestelmää Androidin ja Chrome OS:n rinnalla, kertoo projektin GitHubista löytänyt Android Police.

Fuchsia-nimellä kutsutusta projektista ei tällä hetkellä tiedetä oikeastaan mitään muuta kuin teknisiä yksityiskohtia. Google on rakentanut käyttöjärjestelmän Magenta-ytimen päälle, mikä itsessään perustuu LittleKernel-projektiin. Käyttöjärjestelmä on yhteensopiva niin tietokoneiden kuin ARM-pohjaisten laitteidenkin kanssa, joten periaatteessa ohjelmistoa voidaan käyttää laitteessa kuin laitteessa.

Suurin kysymys Fuchsiaan liittyen on tietysti se, että miksi Google on nähnyt tarpeelliseksi alkaa kehittää uutta käyttöjärjestelmää. Androidia ja Chrome OS:ää on jo alettu lähentää toisiaan sovellusyhteensopivuuden kautta. Internetjätti saattaa tavoitella Fuchsian avulla sellaisia laitteita, joihin täysimittainen Android ei sovellu kunnolla. IoT-buumin kautta tällaisia laitteita voi tulla markkinoille hyvinkin paljon.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Käyttöjärjestelmä on yhteensopiva niin tietokoneiden kuin ARM-pohjaisten laitteidenkin kanssa


Jonkinlaista yhteensopivuttaa esim iOS, Windows, OSX, Linux (myös Android) ym laitteiden kanssa, vai yksinkertaisesti sitä että kehitetään ARMille, eli skaalautuu laidasta laitaa pienistä laitteista aina tietokoneisiin kunhat ovat ARM pohjaisia.

Vastaa
etrade
etrade

2

Taitaa olla paniikki päällä kun x86 laitteet valtaa tabletit, missä kaikki toimii ja vielä pirun hyvin, niin voi käyttää windowsia normaalisti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti etrade:

Taitaa olla paniikki päällä kun x86 laitteet valtaa tabletit, missä kaikki toimii ja vielä pirun hyvin, niin voi käyttää windowsia normaalisti.

Intelillä ei ole mennyt ihan putkeen moobiili touhut ja taisi vetää niitä jäihin.

Ja Android tabletteja on pitkään ollut sekä ARM että X86 pohjaisina.


Itse uutisesta, muualla on kerrottu vähän toisenlaista. Kehitetään myös 64 bit X86lle (ARM 32 ja 54bit) ja on tarkoitettu tehokkaille prosessoreille. eli mijardit vähemmän tehokkaat IoT laitteet ei olisi kiikarissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.