Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy Note7:n näyttö on yllättävän altis naarmuille

Matti Vähäkainu

Galaxy Note7:n näyttö on yllättävän altis naarmuille
Yksi Galaxy Note7:n merkittävimmistä uudistuksista iiristunnistimen lisäksi oli Gorilla Glass 5 -lasipinnoitus, joka suojaa laitteen huipputasokasta ja kaarevaa QHD-kosketusnäyttöä. Tämä on ensimmäinen merkittävä älypuhelinjulkaisu, jossa nähdään Gorilla-lasin uusin versio. Miten uusi turvalasi pärjää kunnon rääkissä?

Tästä otti selvää YouTube-kanavallaan JerryRigEverything, jonka testeissä on paljastunut mm. maailman ohuimpiin älypuhelimiin kuuluvan taipuvuus. Testissä Galaxy Note7 altistettiin tavalliseen tapaan tulelle, taivuttelulle ja naarmuuntumiselle. Laite selviytyikin kahdesta ensiksi mainitusta suhteellisen hyvin, mutta jälkimmäisessä oli ongelmia.

Yleensä näytöt, joiden päällä on Gorilla Glass 4 -lasia, ovat kestäneet testissä kovuustaso 6:een asti, mutta Note7 naarmuuntui helpommin. Gorilla Glass 5:ssä on keskitytty entistä enemmän iskunkestävyyteen, joka tarkoittaa, että lasi on pehmeämpää ja siten helposti naarmuuntuvaa mallia. Naarmuja ilmestyi jo toisella kovuusasteella eli Gorilla Glass 5 on vain yhden testiasteen muovia kestävämpään naarmuuntumisen suhteen.


Ongelmia oli myös sormenjälkilukijassa, joka lakkasi toimimasta vahvan naarmuttamisen jälkeen. Taipuvuuden, vedenkestävyyden ja tulenkestävyydenkään osalta laite ei saa moitteita.

Testin jälkeen on selvää, että jos laitteeseen haluaa edelleen sijoittaa liki tuhat euroa, niin JerryRigEverythingin vinkki näytönsuojasta kannattaa ottaa tosissaan.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja