Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Gartner: Vuoden toisella neljänneksellä 86,2 prosenttia myydyistä älypuhelimista oli Androideja

1
Sami Koivunen

Gartner: Vuoden toisella neljänneksellä 86,2 prosenttia myydyistä älypuhelimista oli Androideja
Gartnerin mukaan Samsung, Huawei ja Oppo kasvattivat tämän vuoden toisella neljänneksellä markkinaosuuttaan mm. Applen ja Xiaomin kustannuksella vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Analyysissä tarkasteltiin älypuhelinten myyntiä.

Maailmanlaajuisesti älypuhelinten myynti kasvoi toisella neljänneksellä 4,3 prosentilla viime vuoteen nähden. Viisi suurinta valmistajaa kasvattivat osuuttaan toisella neljänneksellä 2,5 prosenttiyksiköllä. Yhteensä Samsung, Apple, Huawei, Oppo ja Xiaomi pitävät hallussaan 54 prosenttia älypuhelinmarkkinoista.

Samsung markkinaosuus toisella neljänneksellä oli 22,3 prosenttia (viime vuonna samaan aikaan 21,8 prosenttia), Applen 12,9 prosenttia (14,6 %), Huawein 8,9 prosenttia (8 %), Oppon 5,4 prosenttia (2,4 %), Xiaomin 4,5 prosenttia (4,7 %) ja muiden 46 prosenttia (48,5 %).

Käyttöjärjestelmäpuolella Android onnistui nostamaan osuuttaan viime vuoden tilanteeseen nähden. Android-käyttöjärjestelmän markkinaosuus oli toisella neljänneksellä 86,2 prosenttia ja iOS:n 12,9 prosenttia, kun viime vuoden toisella neljänneksellä luvut olivat 82,2 prosenttia ja 14,6 prosenttia. Windowsin osuus romahti odotetusti samalla ajanjaksolla 2,5 prosentista 0,6 prosenttiin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja