Uusi akkuteknologia lupaa tuplata älypuhelimien akkukeston – Kaupallistuminen jo alussa

1
Manu Pitkänen

Uusi akkuteknologia lupaa tuplata älypuhelimien akkukeston – Kaupallistuminen jo alussa
Mullistavista akkuteknologioista tulee tasaiseen tahtiin uutisia, mutta uutisoinnin jälkeen mitään ei tunnu oikein tapahtuvan. Kehitys tuntuu pysähtyvän hyvin usein teknologian kaupallistamiseen. SolidEnergy on kuitenkin poikkeus, sillä se ei aio jättä akkuteknologiaansa prototyyppien tasolle.

SolidEnergyn MIT:ssa kehitetyn akkutekniikan keihäänkärki on kaksinkertainen energiatiheys normaaliin litiumioniakkuun verrattuna. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että akuista voidaan tehdä puolet pienempiä akun varauskapasiteetin pysyessä kuitenkin samana. Vaihtoehtoisesti akuista voidaan tehdä yhtä suuria, mutta SolidEnergyn akkuun saadaan varastoitua kaksinkertainen varaus.

Tekniikan hienous kaupallistamisen näkökulmasta on siinä, että akkuja voidaan tuottaa pienien muutosten jälkeen nykyisten litiumioniakkujen tuotantolinjoilla. SolidEnergyn akkujen korkean energiatiheyden taustalla on anodimateriaalina käytetty ohut litiummetalli, mikä sinällään ei ole mikään uusi keksintö. Uutta on akuissa käyttöturvallisuuden varmistava elektrolyyttimateriaali, joka estää dendriiteiksi kutsuttujen litiumkuitujen muodostumisen.



SolidEnergy aikoo aloittaa akkujensa kaupallistamisen jo tämän vuoden lopulla. Aluksi akkuja aletaan tuottaa kauko-ohjattaviin koptereihin, minkä jälkeen toimintaa aiotaan laajentaa älypuhelimien akkuihin. Lopullisena tavoitteena on tuottaa akkuja sähköautoihin, joissa kompaktimmat akut tuovat hyötyä muun muassa alhaisemman painon muodossa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

arivesa
arivesa

1

Oikein uutisoitu, muualla kerrottiin samasta, että akku kestää 2x pidempään. Akun kesto ja varauksen riittävyys ovat tietty eriasioita.
Kuinka siis lie uutuuden kestokyky? Siitä ei ole ollut missään sanaakaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.