>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi akkuteknologia lupaa tuplata älypuhelimien akkukeston – Kaupallistuminen jo alussa

1
Manu Pitkänen

Uusi akkuteknologia lupaa tuplata älypuhelimien akkukeston – Kaupallistuminen jo alussa
Mullistavista akkuteknologioista tulee tasaiseen tahtiin uutisia, mutta uutisoinnin jälkeen mitään ei tunnu oikein tapahtuvan. Kehitys tuntuu pysähtyvän hyvin usein teknologian kaupallistamiseen. SolidEnergy on kuitenkin poikkeus, sillä se ei aio jättä akkuteknologiaansa prototyyppien tasolle.

SolidEnergyn MIT:ssa kehitetyn akkutekniikan keihäänkärki on kaksinkertainen energiatiheys normaaliin litiumioniakkuun verrattuna. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että akuista voidaan tehdä puolet pienempiä akun varauskapasiteetin pysyessä kuitenkin samana. Vaihtoehtoisesti akuista voidaan tehdä yhtä suuria, mutta SolidEnergyn akkuun saadaan varastoitua kaksinkertainen varaus.

Tekniikan hienous kaupallistamisen näkökulmasta on siinä, että akkuja voidaan tuottaa pienien muutosten jälkeen nykyisten litiumioniakkujen tuotantolinjoilla. SolidEnergyn akkujen korkean energiatiheyden taustalla on anodimateriaalina käytetty ohut litiummetalli, mikä sinällään ei ole mikään uusi keksintö. Uutta on akuissa käyttöturvallisuuden varmistava elektrolyyttimateriaali, joka estää dendriiteiksi kutsuttujen litiumkuitujen muodostumisen.SolidEnergy aikoo aloittaa akkujensa kaupallistamisen jo tämän vuoden lopulla. Aluksi akkuja aletaan tuottaa kauko-ohjattaviin koptereihin, minkä jälkeen toimintaa aiotaan laajentaa älypuhelimien akkuihin. Lopullisena tavoitteena on tuottaa akkuja sähköautoihin, joissa kompaktimmat akut tuovat hyötyä muun muassa alhaisemman painon muodossa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

arivesa
arivesa

1

Oikein uutisoitu, muualla kerrottiin samasta, että akku kestää 2x pidempään. Akun kesto ja varauksen riittävyys ovat tietty eriasioita.
Kuinka siis lie uutuuden kestokyky? Siitä ei ole ollut missään sanaakaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.