Uusi akkuteknologia lupaa tuplata älypuhelimien akkukeston – Kaupallistuminen jo alussa

1
Manu Pitkänen

Uusi akkuteknologia lupaa tuplata älypuhelimien akkukeston – Kaupallistuminen jo alussa
Mullistavista akkuteknologioista tulee tasaiseen tahtiin uutisia, mutta uutisoinnin jälkeen mitään ei tunnu oikein tapahtuvan. Kehitys tuntuu pysähtyvän hyvin usein teknologian kaupallistamiseen. SolidEnergy on kuitenkin poikkeus, sillä se ei aio jättä akkuteknologiaansa prototyyppien tasolle.

SolidEnergyn MIT:ssa kehitetyn akkutekniikan keihäänkärki on kaksinkertainen energiatiheys normaaliin litiumioniakkuun verrattuna. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että akuista voidaan tehdä puolet pienempiä akun varauskapasiteetin pysyessä kuitenkin samana. Vaihtoehtoisesti akuista voidaan tehdä yhtä suuria, mutta SolidEnergyn akkuun saadaan varastoitua kaksinkertainen varaus.

Tekniikan hienous kaupallistamisen näkökulmasta on siinä, että akkuja voidaan tuottaa pienien muutosten jälkeen nykyisten litiumioniakkujen tuotantolinjoilla. SolidEnergyn akkujen korkean energiatiheyden taustalla on anodimateriaalina käytetty ohut litiummetalli, mikä sinällään ei ole mikään uusi keksintö. Uutta on akuissa käyttöturvallisuuden varmistava elektrolyyttimateriaali, joka estää dendriiteiksi kutsuttujen litiumkuitujen muodostumisen.SolidEnergy aikoo aloittaa akkujensa kaupallistamisen jo tämän vuoden lopulla. Aluksi akkuja aletaan tuottaa kauko-ohjattaviin koptereihin, minkä jälkeen toimintaa aiotaan laajentaa älypuhelimien akkuihin. Lopullisena tavoitteena on tuottaa akkuja sähköautoihin, joissa kompaktimmat akut tuovat hyötyä muun muassa alhaisemman painon muodossa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Sony Xperia 10 IV – hinta laskenut -29%

Sony Xperia 10 IV
250 € Kärkkäinen
349 € Elisa
399 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G (global) – hinta laskenut -29%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G (global)
140 € Kärkkäinen
299 € Power
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 195 €

Kommentit (1)

arivesa
arivesa

1

Oikein uutisoitu, muualla kerrottiin samasta, että akku kestää 2x pidempään. Akun kesto ja varauksen riittävyys ovat tietty eriasioita.
Kuinka siis lie uutuuden kestokyky? Siitä ei ole ollut missään sanaakaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.