Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Harmaa palkki kiusaa iPhone 6 Plussan omistajia – Apple ei tunnusta ongelmaa

2
Manu Pitkänen

Harmaa palkki kiusaa iPhone 6 Plussan omistajia – Apple ei tunnusta ongelmaa
Mobiililaitteiden korjauspalveluissa on laitettu merkille iPhone 6 Plussaa koskettava uusi trendi. Korjattavaksi tuodaan yhä useammin laitteita, joiden näytön yläreunaan on ilmestynyt vilkkuva harmaa palkki. Korjattavaksi tulevia laitteita on niin paljon, että korjaajat epäilevät taustalla olevan iPhone 6 Plussaa koskettava "tyyppivika".

Korjauspalveluyrityksiä haastatellut iFixitin mukaan harmaa palkki ei johdu näytöstä tai kosketussensorista, vaan taustalla vaikuttaisi olevan kosketusnäytön komentoja tulkitsevien piirien murtunut tai heikentynyt kontakti puhelimen emolevyn kanssa. Ongelma on puhelimen käyttäjän näkökulmasta kavala, sillä se syntyy aikaa myöden, joten takuuaika ehtii todennäköisesti umpeutua ennen vian ilmenemistä.

Kontaktin heikentymisen syistä ei ole täyttä varmuutta, mutta iPad Rehab -nimisessä korjauspajassa työskentelevän Jessa Jonesin mielestä taustalla on Applen tekemät kokoonpanolliset muutokset, jotka ovat heikentäneet piirien kestävyyttä. Apple luopui esimerkiksi iPhone 5s:n jälkeen tukevasta EMI-suojauslevystä ja korvasi sen hennommalla EMI-tarralla. Lisäksi Apple ei käytä iPhone 6 Plussassa enää välitäytemateriaali (underfill), joka vahvistaisi piirin liitoksia. Kolmas asiaan vaikuttavana tekijänä pidetään iPhone 6 Plussan yleistä rakenteellista heikkoutta, joka tuli hyvin ilmi pari vuotta sitten bendgate-skandaalin myötä.


Apple ei ole ainakaan vielä tunnustanut ongelmaa, eikä ole siksi myöskään tarjoutunut korjaamaan viallisia laitteita.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja