Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen pomot paljastivat: Siri päivittyi salaa tekoälyaikaan jo kaksi vuotta sitten

1
Manu Pitkänen

Applen pomot paljastivat: Siri päivittyi salaa tekoälyaikaan jo kaksi vuotta sitten
Googlen, Facebookin ja Microsoftin panostaessa enemmän ja enemmän koneoppimiseen sekä neuroverkkoihin, kansainvälinen teknologiamedia on alkanut kyseenalaistaa Applen mahdollisuuksia pärjätä tällä osa-alueella tärkeimmille kilpailijoilleen. Backchannelin Steven Levyn kirjoittamassa artikkelissa Applen johtajat yrittävät kuitenkin hälventää näitä luuloja.

Applen kilpailukykyä koneoppimisessa on kyseenalaistettu pääasiassa siksi, että yhtiö on parin viime vuoden aikana korostanut kuinka tärkeänä se pitää asiakkaidensa tietoturvaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Apple pyrkii keräämään iPhone-käyttäjistä mahdollisimman vähän tietoa. Tekoälyn ja koneoppimisen harjaannuttamiseen soveltuvaa aineistoa pitäisi siis syntyä niukasti.

Backchannelin artikkelista kuitenkin ilmenee, että Apple on alkanut hyödyntää neuroverkkoja ja koneoppimisen mahdollisuuksia hyvin varhaisessa vaiheessa. Siri-avustajan tekoäly siirtyi neuroverkkoihin perustuvaan järjestelmään jo vuonna 2014. Apple ei pitänyt tästä suurempaa melua, minkä takia se on vaikuttanut olevan selvästi Googlen tai Microsoftin perässä.iOS 10:n myötä tekoälyä aletaan hyödyntää käyttöjärjestelmätasolla paljon laajemmin. Tämä onnistuu käyttäjien tietoturvaa kunnioittaen differentiaalisen yksityisyyden ansiosta. Applen johtajat kuitenkin myöntävät, että yksityisyyskysymykset ja tekoälyn kehitys aiheuttavat debattia yhtiön sisällä. Osa tekoälytutkijoista on päättänyt lähteä Applelta, koska ovat pitäneet yksityisyyden varjelua tekoälykehityksen näkökulmasta liian periaatteellisena.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.