Googlen palapelipuhelin jäi pannukakuksi – Kehitys lopetettiin

1
Manu Pitkänen

Googlen palapelipuhelin jäi pannukakuksi – Kehitys lopetettiin
Modulaariset älypuhelimet aiheuttivat paljon pöhinää pari vuotta sitten, mutta sen kummempaa niistä ei näytä tällä erää tulevan. Googlen emoyhtiö, Alphabet, on nimittäin päättänyt lopettaa paljon palstatilaa saaneen Project Aran jatkokehittämisen.

Project Ara syntyi alun perin Motorolan siipien alaisuudessa, mutta se jäi internetjätin haltuun Motorolaan liittyneiden yritysjärjestelyiden kautta. Kunnianhimoisena tavoitteena oli tuoda markkinoille puhelin, jonka eri komponentteja voisi tilanteen ja tarpeen mukaan vaihtaa toiseen. Tuotteella nähtiin olevan myös ympäristöystävällinen: kokonaan uuden puhelimen ostamisen sijaan kuluttaja voisi vaihtaa vain päivitystä kaipaavan komponentin.

Hankkeen lopettaminen tuli yllätyksenä, sillä toukokuussa Google kertoi aloittavansa kehittäjille tarkoitettujen näytelaitteiden toimitukset kuluvan vuoden syksyllä ja loppukäyttäjäversio olisi julkaisuvalmis vuonna 2017. Projekti siis kaatui aivan loppuvaiheessa.



Lopettamispäätöksen taustalla lienee uusi yritysrakenne, jossa emoyhtiö Alphabet on alkanut vaatia yhtiön hallinnoimilta kehityshankkeilta tuloksellisuutta. Googlen alaisuudessa kaikkien kukkien annettiin kukkia paljon vapaammin, eikä hankkeiden kannattavuuteen kiinnitetty erityisen paljoa huomiota.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

Tässä yllätti eniten se, kuinka kauan tällaista huuhaa-projektia pystyttiin Googlen sisällä pyörittämään. Ei täällä ollut mitään onnistumisen mahdollisuuksia, ja vaikka olisi edes tekniikka saatu toimimaan ei kaupallinen menestys olisi ollut mahdollista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.