Apple keksii pyörää uudelleen? Lisää iPhone 7:ään "bluetoothinomaisen" tekniikan

3
Manu Pitkänen

Apple keksii pyörää uudelleen? Lisää iPhone 7:ään bluetoothinomaisen tekniikan
Apple on ollut Bluetoothin tärkeä kannattaja, eikä ole yleensä aikaillut uusiin standardeihin siirtymisen kanssa. IT-jätillä on kuitenkin haluja ottaa käyttöön oma langattomaan tiedonsiirtoon soveltuva tekniikka iPhone 7:n myötä, kertoo KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo.

Kuon mukaan Apple on lisännyt iPhone 7:ään tse suunnitteleman piirin avulla "bluetoothinomaisen" langattoman tiedonsiirtotekniikan, jota aiotaan ilmeisesti käyttää ainakin langattomien AirPod-nappikuulokkeiden kanssa. Apple tuskin luo kokonaan uutta piiriä vain nappikuulokkeita varten, joten todennäköisesti suunnitelmat tekniikan hyödyntämiselle on paljon laajemmat. Tekniikkaa voisi käyttää esimerkiksi Apple Watchissa.

Tekniikan yksityiskohdista ei ole tietoa, joten on mahdotonta sanoa onko se yhteensopiva Bluetoothin spesifikaatioiden kanssa. Applella on ollut taipumus luoda omia standardeja, joiden avulla kuluttajat on saatu sitoutettua Applen tuotteisiin. Forbesin elokuussa raportoimien tietojen mukaan Apple käyttäisi tulevassa iPhonessa omaa Bluetooth-piiriä, joten tämän tiedon valossa kyseessä olisi standardin kanssa yhteensopiva teknologia.Apple osti vähävirtaisia tiedonsiirtopiirejä kehittäneen Passif Semiconductorin vuonna 2013.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

delic
delic

1

Tästä ei käy selville se, että Apple teki tämän koska haluavat langattomiin kuulokkeisiin huomattavasti parempaa akkukestoa.

Mielenkiintoista nähdä tänään, että millaisesta lisäyksestä ajassa puhutaan, nimittäin varsinkin bluetooth napit ei kauan kestä, keskimäärin 4h tms.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Tästä ei käy selville se, että Apple teki tämän koska haluavat langattomiin kuulokkeisiin huomattavasti parempaa akkukestoa.

Mielenkiintoista nähdä tänään, että millaisesta lisäyksestä ajassa puhutaan, nimittäin varsinkin bluetooth napit ei kauan kestä, keskimäärin 4h tms.

Taitaa vain olla tekosyy. Itsellä on todella pieni bluethoot hansfree laite jolla kuuntelee noin 10 tuntia musiikkia työpäivän aikana, eli itse yhteys ei paljon virtaa vie. Itse en usko että tuolla on muuta syytä kuin saada tiettyjen lilsälaitteiden toiminta varmistettua toimimaan pelkästään applen tuotteissa. Tai voihan siinä olla jotain muutakin kuten vaikka jokin uusi maksamisen muoto mikä ei olisi niin haavoittuvainen.

Vastaa
jartar
jartar

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Tästä ei käy selville se, että Apple teki tämän koska haluavat langattomiin kuulokkeisiin huomattavasti parempaa akkukestoa.

Mielenkiintoista nähdä tänään, että millaisesta lisäyksestä ajassa puhutaan, nimittäin varsinkin bluetooth napit ei kauan kestä, keskimäärin 4h tms.


Kuulokevahvistin, äänenvoimakkuus sekä akun kapasiteetti ratkaisee kauanko kuulokkeilla voi musiikkia kuunnella. Akunkestoon tuon uuden tekniikan vaikitus tulee olemaan niin pieni, että merkitystä sillä ei ole.

Se tosin täytyy sanoa, että ikävä kyllä Apple jatkaa vanhalla lähes rikollisella linjalla. Kaikki standardit roskiin ja omat systeemit tilalle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.