Ensimmäiset iPhone 7 -arvostelut julki

4
Manu Pitkänen

Ensimmäiset iPhone 7 -arvostelut julki
iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan esittelystä on kulunut jo viikon verran aikaa, joten ei mene enää kovin montaa päivää kun ne ovat kauppojen hyllyssä. Teknologiajulkaisujen kannalta tämä tarkoittaa puhelimien tiivistä testaamista ja arvosteluartikkeleiden naputtamista.

Salassapitosopimusten päättymisen myötä ensimmäiset iPhone 7 -arvostelut onkin jo julkaistu verkossa. Arvosteluissa nostetaan vähemmän yllättäen esiin iPhone 7:n paikallaan pysynyt ulkonäkö: puhelin ei eroa ulkoisesti iPhone 6:sta tai iPhone 6s:stä muuta kuin antennijuovien osalta. Jos puhelinta pitää suojakuoressa, ei iPhone 7:ää voi oikein erottaa aiemmista malleista millään tavalla. Uusi haptinen kotinäppäin ei saanut täystyrmäystä, mutta esimerkiksi Wall Street Journalin mielestä se tuntuu turhan keinotekoiselta.

Wiredin mielestä iPhone 7:n vedenkestävyys tuo siinä määrin mielenrauhaa puhelimenkäyttöön, että se on valmis hyväksymään 3,5 millimetrin audioportin ja vanhan kotinäppäimen puuttumisen. Audioportin puuttuminen kuuluu muotoilun staattisuuden kanssa iPhone 7 -arvosteluiden pääteemoihin. Vaikka puhelimen mukana tuleekin Lightning-yhteensopivat nappikuulokkeet, on vanhojen kuulokkeiden käyttö puhelimen kanssa mahdollista vain myyntipakkauksen mukana tulevan donglen avulla.iPhone 7:n sisältämä optinen kuvanvakain ja aukkoluvun kasvamisen ansiosta puhelimella saa aiempaa kirkkaampia kuvia myös hämärässä. Wall Street Journal piti iPhone 7 Plussan optista zoomausta mukavana lisänä, vaikka halvemmissa digipokkareissa onkin enemmän säätövaraa.

ArsTechnican tekemien Geekbench-testien perusteella iPhone 7 näyttäisi pärjäävän erinomaisesti Android-kilpailijoilleen suorituskyvyn suhteen. Uusi A10 Fusion -prosessori päihittää esimerkiksi Galaxy Note 7:n sekä single- että multi-core-tuloksissa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy M12 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy M12
213 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10e
500 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 701 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Power
115 € Proshop
129 € Lenovo

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentit (4)

Abcabc375
Abcabc375

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Susanoo:

Lisäksi puhelin ei räjähdä itsestään, niin kuin pahin kilpailija.

Erittäin hyvin sanottu sielä perällä

Vastaa
jartar
jartar

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:


Erittäin hyvin sanottu sielä perällä


Pientä kuittailua :D

Odotetusti uusi iPhone ei tarjonnut mitään wau efektiä. Tosin se ei suoranaisesti ole Applen vika, sillä vuosi vuodelta suurien/järkevien uudistusten tuominen muuttuu yhä vaikeammaksi. Omasta mielestä vedenkestävyys on suurin juttu. Sen soisi olevan kaikissa kalliimman pään puhelimissa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

Lainaus:


Arvosteluissa nostetaan vähemmän yllättäen esiin iPhone 7:n paikallaan pysynyt ulkonäkö: puhelin ei eroa ulkoisesti iPhone 6:sta tai iPhone 6s:stä muuta kuin antennijuovien osalta. Jos puhelinta pitää suojakuoressa, ei iPhone 7:ää voi oikein erottaa aiemmista malleista millään tavalla.

Jos puhelinta pitää suojakuoressa on aika monen muunkin puhelimen erottaminen toisistaan erittäin vaikeata, joten vähän hassu argumentti.

En edelleenkään oikein jaksa ymmärtää ainaista itkua, että iPhone "näyttää samalta". Toki se on helppo maali, mutta ei se toisaalta ole kauheasti hidastanut vaikka MacBookien tai tiettyjen autojen myyntiäkään. Tuotteen iteratiivinen kehittäminen on Applen juttu ja näyttäisi tässäkin tapauksessa toimivan ihan kivasti, kun pitää myydä ei oota. Toki on mahdollista, että on ollut isoja ongelmia tuotannossa, joka olisi kieltämättä uutisen arvoinen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.