Tuplakamerat puhelimissa pian entistä yleisempi, syynä ei Apple

3
Matti Robinson

Tuplakamerat puhelimissa pian entistä yleisempi, syynä ei Apple
Kaksoiskameroita on nähty älypuhelimissa vuosien varrella useita. Ensimmäiset 3D-kuvia ottavat laitteet nähtiin jo yli 5 vuotta sitten, mutta trendi on vahvistunut kovasti erityisesti tietysti Applen myötä.

Tänä vuonna kaksoiskameran sisältäviä puhelimia nähty nyt ainakin viideltä merkittävältä älypuhelinvalmistajalta (Apple, LG, Huawei, Xiaomi, ZTE) ja uusien tietojen mukaan laitteiden määrä tulee todennäköisesti kasvamaan merkittävästi entisestään.

Tähän ei ole syynä Applen vaikutusvalta älypuhelinmarkkinoilla, vaikka sekin voi painostaa valmistajia merkittävästi. Kyse on piirivalmistaja Qualcommin uudesta julkistuksesta, jonka mukaan yhtiö tarjoaa valmista tuplakamerajärjestelmää laitevalmistajille, jotka käyttävät huipputason Snapdragon 820 tai 821 -piirejä.

Näinpä laitevalmistajien tarvitsee tehdä entistä vähemmän työtä saadakseen tuplakamerajärjestelmän toimimaan omassa kokoonpanossaan, jos käyttää Qualcommin järjestelmäpiirejä. Luonnollisesti toistaiseksi järjestelmä ei ole tarjolla kovinkaan halvoille puhelimille, koska se vaatii niin kalliin järjestelmäpiirin.Qualcomm kutsuu järjestelmää nimellä Clear Sight ja se poikkeaa Applen ratkaisusta selkeästi. Se on enemmän Huawein puhelinten kaksoiskameran kaltainen ratkaisu, joka ei tarjoa zoomiominaisuuksia vaan pyrkii ainoastaan parantamaan kuvanlaatua, erityisesti pimeässä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
s73037s (vahvistamaton)

1

Olisi se nyt ollut mainitsemisen arvoista että olisi pisimpään tuplakameroita väsänyt tämä HTC:n nimi tullut esiin.Tuntuu vähän sellaiselta että kehutte niitä puhelimia mitä teillä sattuu itsellänne olemaan.Enää ei Nokiaa ja Mikrosoftia paljoonkaan kehuta.

Vastaa
jartar
jartar

2

Ilmeisesti Apple sanalla kalastellaan lukijoita, kun se täysin perusteettomasti laitettiin otsikkoon. Seuraavaksi voisi kokeilla, saako enemmän lukijoita käyttämällä jotain muuta myyvää sanaa.

Tämänkin jutun otsikko olisi voinut olla

"Tuplakamerat puhelimissa pian entistä yleisempi, syynä ei Matti Nykänen"

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Voimoro (vahvistamaton)

3

Kylläpä oli taas ylimielinen artikkeli jossa haisi applen esinahan kiillottaminen niin rajusti. Tuplakamerat ovat jo vanha juttu Appleen verrattuna eikä kyseisen pyrkyrifirman mauttomat zoom-ominaisuudet vakuuta tippaakaan. Voin aina kävellä lähemmäksi ottamaan kuvan. Kai tällä haetaan lihavien jenkkien laiskuudelle taas vertoja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.