Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nämä iPhonet myytiin jo loppuun

5
Puhelinvertailu

Nämä iPhonet myytiin jo loppuun
Apple kertoi aiemmin, ettei tavallisesta poiketen aio tällä kertaa paljastaa iPhonen ennakkomyyntimääriä. Yhtiö on kuitenkin kertonut mitä laitteita on mennyt erityisesti kaupaksi ja mitä laitteita on saatavilla kaupasta laitteen julkaisun yhteydessä.

Applen mukaan kaikki iPhone 7 Plus -värivaihtoehdot on myyty loppuun ennen huomenna tapahtuvaa julkaisua, kertoo TechCrunch. Sama kohtalo on ollut myös pienemmän iPhone 7:n uudella Jet Black -värillä. Niinpä ainoastaan pienempää iPhone 7:ää on saatavilla huomenna värivaihtoehtojen ollessa hopeisena, mattamustana, kultaisena ja ruusukultaisena.

Yhtiöstä muistutetaan myös, että värivaihtoehtojen saatavuus voi vaihdella myyntipaikasta riippuen. Tietysti uusia laitteita tuotetaan niin nopeasti kuin mahdollista, joten myös loppuunmyytyjä malleja voi tilata suoraan Applen verkkokaupasta.

Koska virallisia lukuja ei ole tarjolla, niin myyntimääristä voi vain spekuloida. Arvioiden mukaan Apple on kuitenkin onnistunut rikkomaan jälleen myyntiennätyksiä.


Uusi tuplakamera sekä erityisesti kiiltävä Jet Black -väri ovat saaneet ihmiset tilaamaan uutta iPhonea. Tämä ei ole yllätys, mutta miten nopeasti Apple saa täytettyä varastot suosituimpien mallien kohdalla, se jää nähtäväksi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Calileon
Calileon

2

Se ei vielä kauheasti menekistä kerro että laitteet on loppunmyyty heti. Edellisenkin mallin kohdalla Apple pudotti tilausmääriään laitteiden kokoonpanijoilta ja todennäköisesti niitä on edelleen pudotettu. Vaikka ne olisivat kuinka loppu niin Applen brändi on sillä tasolla että tuotteita kyllä odotetaan ja jonotetaan ja onhan se mukavaa mainosta että laitteet ovat niin suosittuja että ovat jo ennakkoon loppu vaikka todellisuudessa suurin syy on pienennetyt tilausmäärät. Loppuivathan aikanaan Lumia 920:tkin heti ja laitetta joutui jonottamaan viikkoja. Uutisoitiin että puhelin on todella suosittu vaikka todellisuudessa se johtui siitä ettei Nokia saanut tarpeeksi komponentteja valmistajilta koska suuret valmistajat menivät hierarkiassa ohi...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:

Se ei vielä kauheasti menekistä kerro että laitteet on loppunmyyty heti.

Ihan totta, se kertoo kysynnän ja tarjonnan suhteesta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:


Edellisenkin mallin kohdalla Apple pudotti tilausmääriään laitteiden kokoonpanijoilta ja todennäköisesti niitä on edelleen pudotettu.

Alihankkijaketjusta saadut tilausluvut, puhumattakaan niistä vedetyistä johtopäätöksistä, ovat ainakin aiemmin olleet vaihtelevia luotettavuudeltaan.

Ihan kauheasti tilausmääriä ei edellisen mallin kohdalla ole voitu pudottaa. Joulukuun neljänneksen myynti oli viime vuonna sama kuin edellisenä, niin puhelimissa kuin dollareissakin mitattuna. Julkaisun jälkeisessä neljänneksessä ehdottomasti suurin osa myydyistä laitteista on nimenomaan niitä uusia, myös keskihinnasta voi päätellä, että kauhean radikaalia muutosta product mixissä ei ollut tapahtunut.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:


onhan se mukavaa mainosta että laitteet ovat niin suosittuja että ovat jo ennakkoon loppu vaikka todellisuudessa suurin syy on pienennetyt tilausmäärät.

Eiköhän tässä tiedotteessa ole nimenomaan ollut tarkoituksena asettaa kuluttajien odotuksia kohtaamaan todellisuutta paremmin. Jos tiedetään että kaikkia malleja ei saa niin hyvä kertoa ennen kuin kaupassa.

Pidät sitä pienennettyä tilausmäärää faktana, mihinköhän se perustuu?

Vastaa
Calileon
Calileon

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Ihan kauheasti tilausmääriä ei edellisen mallin kohdalla ole voitu pudottaa. Joulukuun neljänneksen myynti oli viime vuonna sama kuin edellisenä, niin puhelimissa kuin dollareissakin mitattuna. Julkaisun jälkeisessä neljänneksessä ehdottomasti suurin osa myydyistä laitteista on nimenomaan niitä uusia, myös keskihinnasta voi päätellä, että kauhean radikaalia muutosta product mixissä ei ollut tapahtunut.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Pidät sitä pienennettyä tilausmäärää faktana, mihinköhän se perustuu?

Siinä käsityksessä olen lukemieni uutisten valossa ollut että Apple on jo edellisten laitteiden kanssa ottanut tilausmäärien kanssa varovaisemman linjan ja pyrkinyt pienentämään turhia varastoja. Lukuisia kertoja on uutisoitu Applen antamista varoituksista alihankkijoilleen juurikin tähän liittyen. Sitäpaitsi käyrähän on ollut laskussa kuluvan vuoden aikana. Kaikki älypuhelinmallit yhteenlaskettuna Q2 laskua edelliseen vuoteen 16% ja Q3:lla laskua 15% kappalemäärissä mitattuna. Ainoastaan Q1 plussalla 0,4% kun vuodesta 2007 lähtien on tasaisesti tehty koko ajan plussaa edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen joten ei millään lailla liity uuden mallin odotukseen.

www.statista.com/statistics/263401/global-apple-iphone-sales-since-3rd-quarter-2007/

http://www.macworld.co.uk/news/apple/ap...s-down-3581769/

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Pidät sitä pienennettyä tilausmäärää faktana, mihinköhän se perustuu?

Siinä käsityksessä olen lukemieni uutisten valossa ollut että Apple on jo edellisten laitteiden kanssa ottanut tilausmäärien kanssa varovaisemman linjan ja pyrkinyt pienentämään turhia varastoja.

Viite olisi ollut kiva. Tällaisia huhuja tulee alihankkijoilta aina silloin tällöin, joskus osuvat, joskus eivät. Analyytikot, puhumattakaan toimittajista, eivät aina tunnu ymmärtävän, että Applella on suurimpaan osaan komponentteja useampia toimittajia.

Edellisten laitteiden (jos sillä tarkoitat vaikka 6s mallia) suhteen ei siltä myyntilukujen valossa näyttänyt.

Apple on erittäin tarkka varastojen suhteen, on ollut koko Tim Cookin ajan talossa. Myyntikanavassa oleva inventaari ja sen tavoitetasot ilmoitetaan osavuosikatsauksissa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:


Sitäpaitsi käyrähän on ollut laskussa kuluvan vuoden aikana.

Kyllä, viimeisen puolen vuoden aikana myynnit ovat laskeneet jonkin verran suhteessa ennätykselliseen iPhone 6 vuoteen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja