Samsungilla on oudot suunnitelmat: Uusi portti audioliitännän tilalle?

1
Manu Pitkänen

Samsungilla on oudot suunnitelmat: Uusi portti audioliitännän tilalle?
3,5 millimetrin audioliittimen poistaminen uusimmasta iPhonesta aiheutti jossain määrin mielipahaa kriitikoiden piirissä, mutta Samsungin kaavailemat suunnitelmat voivat osoittautua vieläkin älyttömimmiksi.

Digital Music News -sivuston mukaan Samsung suunnittelisi parhaillaan uuden audioliittimen kehittämistä ja sen tarkoituksena olisi korvata nykyinen analoginen 3,5 millimetrin paikka. Tieto perustuu pariltakin Samsungin alihankintaketjussa työskentelevältä lähteeltä kuultuun tietoon. Alihankintaketjusta kumpuaviin huhuihin kannattaa aina suhtautua varauksella, koska ne voivat kyllä perustua kyllä sinänsä oikeaan, mutta kattavuudeltaan vajaaseen tietoon.

Eniten uuden audioliittimen kehityksessä ihmetyttää se, että miksei Samsung voisi siirtyä yksinkertaisesti USB-C-porttiin myös audion osalta. Tällöin Samsung toimisi täysin vastaavalla tavalla kuin Applekin, mutta Lightningin sijaan Galaxyissä käytettäisiin USB-C:tä. Intel on jo esittänyt määrityksiä USB-C:n hyödyntämiselle audiokäytössä.Digital Music Newsin mukaan Samsung yrittäisi tehdä omalla liittimellä kiusaa Applelle. Väite vaikuttaa epäuskottavalta, sillä Apple vaikuttaisi liputtavan totaalisen langattomuuden puolesta, joten uusilla liitinmalleilla Samsung ei tekisi kiusaa muuta kuin itselleensä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Dafly
Dafly

1

Samsung on ruvennut pirun ahneeksi ja kulkemaan Applen tietä :( Me kuluttajat voimme vastata tähän jättämällä Samsungin tuotteet ostamatta. Omien standardien kehittäminen ei palvele muita kuin valmistajaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.