Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uuden iPhonen adapteri heikentää äänenlaatua, mutta huomaako sitä?

Puhelinvertailu

Uuden iPhonen adapteri heikentää äänenlaatua, mutta huomaako sitä?
Applen vähintäänkin kyseenalainen strateginen valinta kuulokeliittimen kanssa on puhuttanut monesta näkökulmasta. Mielipiteet ovat jakautuneet kahtia, mutta kuten usein käy, kritiikki on ollut se äänekkäämpi osapuoli.

Useimmat ovat arvostelleet Applea puhtaatsti käytännöllisyysnäkökulmasta eli Apple on tehnyt käyttäjien arjesta hankalampaa. Tämä tietysti siksi, että 3,5mm kuulokkeita käyttäessä tarvitsee nykyisin adapterin. Adapterissa on kuitenkin toinenkin potentiaalinen ongelma, äänenlaatu.

BGR:n mukaan saksalaislehden testissä (alkuperäiskielellä) adapteri onkin heikentänyt musiikin laatua, erityisesti korkeampilaatuisen 24-bittisen äänen kohdalla. Vaikka numerot näyttävät toteen epäilyt, niin ongelma ei ole suuri.

Arvioiden mukaan eron äänenlaadussa tulee huomaamaan ainoastaan, mikäli äänen lähtötaso on korkea ja kuuntelijan korva on erityisen harjaantunut. Valtaosan korvaan ero ei todennäköisesti kuulu.


Niinpä ongelmana voidaan edelleenkin pitää lähinnä ylimääräistä sovitinta, josta pääsee tietysti eroon vaikkapa Applen uusilla, langattomilla AirPodseilla. Tosin, niiden mukana voi tulla aivan uudenlaisia ongelmia.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja