Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ensimmäiset näytteet: Näin iPhone 7 Plus sumentaa valokuvia

1
Manu Pitkänen

Ensimmäiset näytteet: Näin iPhone 7 Plus sumentaa valokuvia
iPhone 7 Plussan kaksoiskamera tarjoaa käyttäjälleen käytännössä kaksi uutta kuvausominaisuutta: optinen zoomaus ja näyttävän bokeh-efektin lisääminen valokuviin. Optinen zoomaus on toiminut puhelimessa alusta lähtien, mutta bokeh-efektin lisäävä Portrait-tilaa iPhonen kameraan tulee myöhemmin ohjelmistopäivityksenä.

Bokeh-efektissä on kyse käytännössä siitä, että valokuvan pääkohde näkyy terävänä ja suuri osa kohteen taustasta häivytetään sumennuksen avulla. Järjestelmäkameroissa efekti saadaan aikaan sopivilla linsseillä, mutta älypuhelimissa linssien vaihtaminen ei ole käytännössä hyvä ratkaisu. Tästä syystä Apple on kehittänyt iPhone 7 Plussaan kahdesta kamerasta koostuvan järjestelmän, joka osaa mitata kuvassa näkyvien kohteiden sijoittumisen syvyyssuunnassa.

Syvyysdatan avulla kamera tietää mikä on kuvauskohde ja mikä osa kuvasta on taustaa. Itse sumennus toteutetaan ohjelmistollisesti sumennussuodattimen avulla.

TechCrunch pääsi testaamaan uutta Portrait-tilaa käytännössä. Toivottun efektin aikaasaamiseksi, kuvauskohteen pitäisi olla suunnilleen 2,5 metrin päässä kamerasta. Jos kamera on liian lähellä tai kaukana, ei bokeh-efektiä saa kuviin. Lisäksi kuvauskohteen pitäisi pysyä mahdollisimman hyvin paikoillaan, muuten kuviin ilmestyy HDR-kuvauksen tapaan "haamujälkiä".


Näytekuvia Portrait-tilassa otetuista kuvista löytyy TechCrunchin artikkelista.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

1

"Ensimmäiset näytteet: Näin iPhone 7 Plus sumentaa valokuvia"

Vähän voisi toimitus katsoa tuota otsikkoa vai onko tarkoituksella ns. hämäävä?, tuosta saa nyt sen käsityksen että puhelin siis ihan "sumentaa" kuvia :D

Voisi olla vaikka: Ensimmäiset näytteet: Näin iPhone 7 Plussan bokeh efekti toimii.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja