Kumpi kannattaa ostaa, iPhone 7 Plus vai Galaxy Note 7?

9
Manu Pitkänen

Kumpi kannattaa ostaa, iPhone 7 Plus vai Galaxy Note 7?
Tänä syksynä isoa lippulaivapuhelinta etsivä joutuu todennäköisesti puntaroimaan Apple iPhone 7 Plussan ja Samsungin Galaxy Note 7:n välillä. Teknisesti molemmat laitteet ovat erittäin päteviä, mutta kun puhelimeen on laittamassa kiinni 900 euroa, niin silloin haluaa tietysti ostaa sen kaikkein parhaimman vaihtoehdon.

Kaikkein näkyvin ero iPhone 7 Plussan ja Galaxy Note 7:n välillä löytyy kiistatta kamerasta. Samsungin lähestymistapa on varsin perinteinen, mutta iPhone 7 Plussassa on siirrytty kahdesta kamerakennosta koostuvaa järjestelmään. Kaksoiskameran tarkoituksena on ainakin tässä vaiheessa tarjota käyttäjälle lähinnä mahdollisuus kaksinkertaiseen optiseen zoomaukseen: toisen kennon edessä olevan optiikan polttoväli on 56 millimetriä eli tuplasti suurempi kuin tavanomaisessa älypuhelinkamerassa. Optisen zoomauksen lisäksi järjestelmää hyödynnetään bokeh-efektin lisäämisessä.

Mahdottoman paljoa uutta iPhone 7 Plussan kaksoiskamera ei siis tarjoa aiempaan nähden, mutta optinen zoomaus voi osoittautua tietyissä tilanteissa ihan hyödylliseksi.Toinen selvä ero puhelimien välillä on näytössä. Galaxy Note 7:n sisältää kaarevan AMOLED-näytön, kun taas iPhone 7 Plussassa käytetään tasaista kosketuksen voimakkuutta aistivaa näyttöä. Galaxy Note 7:n erikoisuutena on myös tuki stylus-kynälle. Laadullisten ominaisuuksien perusteella DisplayMate on arvioinut sekä Note 7:n että iPhone 7:n näytöt maailman parhaimmiksi.

Tiedostoja paljon käsittelevälle Galaxy Note 7 sisältää yhden selvän edun iPhone 7 Plussaan verrattuna: muistikorttipaikan. Kortin ansiosta puhelimen ostossa voi säästää muutaman satasen, minkä lisäksi kortti helpottaa tiedostojen paikallista siirtämistä laitteesta toiseen. Lisäksi Note 7:n perusversio sisältää tuplasti enemmän tallennustilaa kuin iPhone 7 Plussan karvalakkiversio.

Rakenteellisessa kestävyydessä Apple on kirinyt Samsungia kiinni tekemällä iPhone 7 -puhelimista pölyn- ja vedenkestäviä. Jo edellisen sukupolven iPhonet kestivät vettä varsin hyvin, mutta vedenkestävyys ei kuulunut vielä iPhone 6s:n kohdalla Applen tuotelupaukseen. Akun kapasiteetti on Galaxy Note 7:ssä viidenneksen suurempi kuin iPhone 7 Plussassa, vaikka viime viikkojen uutisoinnin valossa Note 7:n akut eivät ole olleet laadullisesti erityisen vankkaa tekoa.

Laskennallinen suorituskyky ei ole ollut lippulaivapuhelimissa enää pariin vuoteen mikään suuri erottava tekijä, joten ostopäätöksiä ei välttämättä kannata enää tehdä suorituskykymittausten perusteella. iPhone 7 Plussassa käytettävä A10 Fusion ja Galaxy Note 7:n Exynos 8890 ovat molemmat erittäin tehokkaita piirejä, vaikka A10 Fusion vaikuttaisikin vetävän Geekbench-tuloksissa pidemmän korren. Applen järjestelmäpiirien heikko kohta on ollut perinteisesti useaa suoritinydintä hyödyntävät tehtävät, mutta tämä heikkous on poistunut A10 Fusionin myötä.

Vaikka iPhone 7 Plus ja Galaxy Note 7 kilpailevat selvästi toisiaan vastaan ja niissä on paljon samankaltaisuuksia, ovat ne kuitenkin varsin erilaisia laitteita. Tämä voi helpottaa ostopäätöksen tekemistä: jos koet iPhone 7 Plussan kaksoiskameran hyödylliseksi ominaisuudeksi, niin valinta on varsin selvä. Jos taas koet tarvitsevasi Note 7:n stylus-kynää, ei valinta tässäkään tilanteessa ole vaikea. Jos molemmat ominaisuudet ovat sinulle turhanpäiväisiä, niin silloin kannattanee kiinnittää katse hintaan ja ekosysteemiin. Vaikka iPhone 7 Plus maksaakin muutaman kympin enemmän ja sisältää vähemmän muistia, niin olisiko se ekosysteeminsä ansiosta silti sinulle sopivampi valinta.

 • Vertailussa
 • Apple iPhone 7 Plus
 • Samsung Galaxy Note 7
 • Mitat
 • 158,2 x 77,9 x 7,3 mm mm
 • 153,5 x 73,9 x 7,9mm
 • Paino
 • 188 g
 • 169g
 • Runko
 • Metallia
 • Metallia ja lasia
 • Käyttöjärjestelmä
 • iOS 10
 • Android 6.0
 • Näyttö
 • 5,5", 1920 x 1080 pikseliä, LCD
 • 5,7", 2560 x 1440 pikseliä, AMOLED
 • Suoritin
 • A10 Fusion
 • Samsung Exynos 8890
 • RAM
 • 3 GB
 • 4 GB
 • Tallennustila
 • 32, 128 ja 256 GB
 • 64 GB + microSD
 • Kamera
 • 12 MP (x2), OIS, PDAF-tarkennus, f/1,8
 • 12 MP, OIS, Dual Pixel -tarkennus, f/1,7
 • Etukamera
 • 7 MP
 • 5 MP
 • Sormenjälkilukija
 • On
 • On
 • Vedenkestävä
 • On
 • On (IP68)
 • Akku
 • 2900 mAh (ei vaihdettavissa)
 • 3500 mAh (ei vaihdettavissa)
 • Hinta
 • 919 €
 • 879 €

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
keke. (vahvistamaton)

1

Tosta vertailusta puuttuu kuulokeliitin, joka kuitenkin useimmille on se varsin ratkaiseva tekijä.

Vastaa
delic
delic

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keke.:

Tosta vertailusta puuttuu kuulokeliitin, joka kuitenkin useimmille on se varsin ratkaiseva tekijä.

Kyllä molemmissa puhelimissa on kuulokeliitin

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keke.:

Tosta vertailusta puuttuu kuulokeliitin, joka kuitenkin useimmille on se varsin ratkaiseva tekijä.

Kyllä molemmissa puhelimissa on kuulokeliitin

Ei ole.

Vastaa
Korrala
Korrala

7

Odota että Samsung saa akku ongelman korjattua, ja ostat sen. Apple on paikoilleen jämähtänyt puhelin, jossa ei ole muunneltavuutta, tarkoitettu yksinkertaisille puhelimien käyttäjille.

Vastaa
PatrikSelin
PatrikSelin

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keke.:

Tosta vertailusta puuttuu kuulokeliitin, joka kuitenkin useimmille on se varsin ratkaiseva tekijä.

Kyllä molemmissa puhelimissa on kuulokeliitin

Ei ole.

On olemassa muitakin kuin 3,5 mm liitin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.