Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen iPhonessa käyttämän safiirin naarmuuntumisen syy selvisi, höynäyttikö Apple kuluttajia?

1
Puhelinvertailu

Applen iPhonessa käyttämän safiirin naarmuuntumisen syy selvisi, höynäyttikö Apple kuluttajia?
Laitteiden kestävyyttä eri keinoin testaava YouTuben Zack Nelson (JerryRigEverything) julkaisi hiljattain videon uudesta iPhone 7:stä. Mitään suuria yllätyksiä laitteesta ei löytynyt, kunnes Zack käänsi katseensa kohti väitetysti safiirista valmistettuja kotinäppäimen ja kameran päällysteitä.

Koska nämä naarmuuntuivat selkeästi normaalia safiiria helpommin, niin testaaja tuli tulokseen, että kyseessä ei ole safiiri vaan tavanomaisempi lasi. Apple-fanit eivät kuitenkaan hyväksyneet Zackin testiä ja viittasivat Applen virallisiin tuotetietoihin luotettavampana lähteenä.

Sittemmin Zack on julkaissut YouTube-kanavallaan uuden videon, jossa otetaan uusien iPhone-laitteiden safiiri tarkempaan syyniin. Yliopiston elektronimikroskoopin ja muiden laitteiden avulla selvisi, että Applen "safiirilasit" eroavat esimerkiksi Tissotin kelloissa käytetystä safiirista siinä, että niissä on epäpuhtauksia kun kellojen lasi on puhdasta safiiria.


Ilmeisimmin tästä johtuen safiiri ei ole yhtä vahvaa ja naarmuuntuu paljon todellisia safiireja helpommin. Zack huomioi kuitenkin, että tämä ei välttämättä ole ainoastaan huono asia, sillä ainakin osan "epäpuhtauksista" voi selittää vaikkapa kameran linssille olennainen heijastuksien estäminen.

On kuitenkin varmaa, että Applen iPhone 7:ssä käyttämä lasi ei ole yhtä vahvaa kuin puhdas safiiri, jota käytetään mm. kelloteollisuudessa. Lisäksi, kuten Zack lopussa mainitsee, tämä herättää kysymyksen, että mihin asti materiaalia voi kutsua safiiriksi?Erityisesti, kun sen ominaisuudet eivät ole kuluttajille tutun safiirin kanssa yhtäläiset.

Tässä vaiheessa ei ole tietoa käytetäänkö samaa epäpuhdasta safiiria myös Applen muissa safiirituotteissa, kuten Apple Watchissa. Apple ei ole kommentoinut tapausta.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

perhana
perhana

1

Täysin offtopic, mutta mikä hemmetti siinä on että nykyisin pitää sivuilla käyttää noita automaattisesti latautuvia videoita kaistaa ja muistia syömässä, tekee varmaan tosi hyvää varsinkin ssd-levyille kun sinne jatkuvasti kirjoitetaan jotain tarpeetonta.
Eikö se jumankauta riitä että se video alkaa latautumaan vasta jos sitä play-kikkaretta klikkaa, hittoako sen pitää koneelle latautua ellei sitä toisteta??

Eihän tuota asiaa muuten edes huomaa, kun sehän hoidetaan salakavasti siellä taustalla piilossa, mutta kun satun aina joskus pitämään päällä ohjelmaa joka automaattisesti tallentaa toistetut streaming-videot, niin se ilmoittaa siitä että video latautuu koneelle, ja nykyisin aina vaan useampi afterdawnin/puhelinvertailun sivukin antaa ilmoituksen videon latautumisesta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja