Samsung testasi itse Galaxy Note 7:n akut – poikkeuksellinen menettely

2
Manu Pitkänen

Samsung testasi itse Galaxy Note 7:n akut – poikkeuksellinen menettely
Jotta yhdysvaltalaiset operaattorit kelpuuttavat uuden älypuhelimen valikoimiinsa, pitää sen käyttämän akun olla niin sanottu CTIA-sertifioitu eli jonkin auditoidun testilaboratorion hyväksymä. Galaxy Note 7:n kohdalla on ilmennyt, että Samsung on testannut akkunsa omassa laboratoriossa.

Samsungin tapauksessa testaus omassa laboratoriossa on mahdollista, koska yhtiö myy puhelimensa ja valmistaa sen akun itse. Koska Samsung on iso mobiililaitteiden akkujen valmistaja, on sen kannattanut auditoida testilaboratorionsa CTIA:lla. Samsung on ainoa valmistaja, joka käyttää omaa akkutestilaboratoriota CTIA-sertifiointiin. Yhteensä vastaavia laboratorioita on 28 kappaletta ja muut puhelinmerkit tukeutuvat kolmansien osapuolien laboratoriopalveluihin.

Galaxy Note 7:n akkuongelmien myötä Samsungin hyödyntämän testijärjestelyn toimivuus on joutunut kyseenalaiseen valoon. Laboratorio toimii CTIA:n mukaan kuitenkin itsenäisesti, joten sidoksisuudet testattavan akun valmistajaan ei pitäisi vaikuttaa testituloksiin.



Samsung on kuitenkin ilmoittanut tekevänsä isoja muutoksia laadunvalvontaansa. Samsung ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan Wall Street Journalille, että tarkoittavatko uudistukset siirtymistä ulkopuoliseen akkutestaajan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (2)

spalding90
spalding90

2

Ohan se järkevää valmistaa omiin laitteisiin akut ni tiätää ettei tuu mitään shaipaa ja säästää dollareita,mutta tässä tapauksessa akut on shaipaa.Jollai suomalaisella oli räjähtäny akku(samsung) ja se oli ruvennu selvittää että mistä se akku oli peräisin ni joku piraattiakku.ylen ohjelmassa oli juttua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.