Samsung testasi itse Galaxy Note 7:n akut – poikkeuksellinen menettely

2
Manu Pitkänen

Samsung testasi itse Galaxy Note 7:n akut – poikkeuksellinen menettely
Jotta yhdysvaltalaiset operaattorit kelpuuttavat uuden älypuhelimen valikoimiinsa, pitää sen käyttämän akun olla niin sanottu CTIA-sertifioitu eli jonkin auditoidun testilaboratorion hyväksymä. Galaxy Note 7:n kohdalla on ilmennyt, että Samsung on testannut akkunsa omassa laboratoriossa.

Samsungin tapauksessa testaus omassa laboratoriossa on mahdollista, koska yhtiö myy puhelimensa ja valmistaa sen akun itse. Koska Samsung on iso mobiililaitteiden akkujen valmistaja, on sen kannattanut auditoida testilaboratorionsa CTIA:lla. Samsung on ainoa valmistaja, joka käyttää omaa akkutestilaboratoriota CTIA-sertifiointiin. Yhteensä vastaavia laboratorioita on 28 kappaletta ja muut puhelinmerkit tukeutuvat kolmansien osapuolien laboratoriopalveluihin.

Galaxy Note 7:n akkuongelmien myötä Samsungin hyödyntämän testijärjestelyn toimivuus on joutunut kyseenalaiseen valoon. Laboratorio toimii CTIA:n mukaan kuitenkin itsenäisesti, joten sidoksisuudet testattavan akun valmistajaan ei pitäisi vaikuttaa testituloksiin.Samsung on kuitenkin ilmoittanut tekevänsä isoja muutoksia laadunvalvontaansa. Samsung ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan Wall Street Journalille, että tarkoittavatko uudistukset siirtymistä ulkopuoliseen akkutestaajan.

Parhaat kännykkätarjoukset

vivo X80 Pro – hinta laskenut -35%

vivo X80 Pro
1569 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 2400 €

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € Hobby Hall
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentit (2)

spalding90
spalding90

2

Ohan se järkevää valmistaa omiin laitteisiin akut ni tiätää ettei tuu mitään shaipaa ja säästää dollareita,mutta tässä tapauksessa akut on shaipaa.Jollai suomalaisella oli räjähtäny akku(samsung) ja se oli ruvennu selvittää että mistä se akku oli peräisin ni joku piraattiakku.ylen ohjelmassa oli juttua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.