Galaxy S8 ottaa mallia iPhone 7 Plussasta – sisältää kaksoiskameran

3
Manu Pitkänen

Galaxy S8 ottaa mallia iPhone 7 Plussasta – sisältää kaksoiskameran
Kaksoiskamerajärjestelmiä on nähty älypuhelimissa jo tovin, mutta iPhone 7 Plussan myötä tekniikka tuntuu saaneen kunnolla tuulta siipiensä alle. The Korea Heraldin lähteiden mukaan esimerkiksi Samsung aikoo lisätä ensi vuonna julkaistavaan Galaxy S8 -lippulaivapuhelimeen kaksoiskameran.

Tämän vuoden aikana kaksoiskameroita on nähty iPhone 7 Plussan lisäksi muun muassa LG V20:ssä ja Huawein P9:ssä, joten tuplakameroissa tuntuisi olevan aineksia uudeksi kasvavaksi trendiksi. Kahden kameran avulla pystytään kompensoimaan mobiililaitteiden vaatiman kompaktin koon aiheuttamia puutteita.

Kahden kameran avulla puhelimiin on mahdollista lisätä "optinen zoom" sekä keinotekoinen taustan sumentava bokeh-efekti. Huawei P9:ssä hyödynnetään tavallisen RGB-kennon rinnalla mustavalkoista sensoria, joka kykenee määrittämään kuvan yksityiskohdat terävämmin kuin normaali RGB-kenno. Se miten Samsung päätyy hyödyntämään kaksoiskamerajärjestelmän mahdollisuuksia, on vielä epäselvää.

Korea Heraldin lähteinen mukaan Galaxy S8:aan on tulossa myös iirisskanneri, jollainen nähtiin jo esimerkiksi lyhytikäiseksi jääneessä Galaxy Note 7:ssä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

Kiedis
Kiedis

1

Eivätköhän ennemminkin ota mallia Huaweista, jonka laitteen jälkeen (puoli vuotta myöhemmin) niitä alkoi näkyä muillakin valmistajilla enemmissä määrin. Ei liene mitään viitteitä siihen, että iphone 7 plus olisi ollut nimenomainen "suosion nostattaja".

Vastaa
delic
delic

2

Kiedis, kyllä se on nimenomaan iPhone joka tässäkin nostatti sen metelin, ei muiden tuplakameroista juuri kukaan tiedä, mutta todella moni tietää uuden iPhonen bokeh sumennuskuvauksen.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:

Eivätköhän ennemminkin ota mallia Huaweista, jonka laitteen jälkeen (puoli vuotta myöhemmin) niitä alkoi näkyä muillakin valmistajilla enemmissä määrin. Ei liene mitään viitteitä siihen, että iphone 7 plus olisi ollut nimenomainen "suosion nostattaja".

Jos saadaan idea toisesta tuotteesta, ei puoli vuotta riitä laitteen markkinoilletuloon, etenkään jos tarvitaan monimutkaista ohjelmistoa kuvien yhdistämiseen.

Huawein, Applen ja LG:n kaksoiskamerajärjestelmät eroavat toiminnaltaan huomattavasti. Ensi vuonna nähdään keneltä, jos keneltäkään Samsung on ottanut mallia.

Kannattaa muistaa, että kaksoiskameroita on ollut aiemminkin, myös puhelimissa. Myöskään ensimmäisenä oleminen ei ole sinänsä kauhean kiinnostavaa, lopputuloksen laatu on paljon tärkeämpää. Esimerkkinä vaikka kosketusnäytöt: iPhone ei ollut ensimmäinen kosketusnäyttöpuhelin, mutta muutti markkinan täysin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.