"Maailman paras älypuhelinkamera" testattiin iPhonea ja Galaxy S7:ää vastaan

Manu Pitkänen

Maailman paras älypuhelinkamera testattiin iPhonea ja Galaxy S7:ää vastaan
Google on markkinoinut uusien Pixel-puhelimien kameraa luokkansa parhaimmaksi maailmassa ja väitettä tukee DxOMarkin antama erinomainen 89 pisteen arvio. Pixelin julkaisun lähestymisen myötä kriitikoille on annettu lupa julkaista puhelinarvostelunsa.

Arvosteluiden lisäksi Google Pixelin kameraa on vertailtu muihin tämän vuoden lippulaivapuhelimiin. Esimerkiksi The Verge testasi Google Pixeliä iPhone 7:ään ja Galaxy S7 edgeen, kun taas CNET vertaili Pixeliä iPhone 7 Plussaan.

Vertailuissa on kiinnitetty huomiota Google Pixelin polttoväliin, joka on osoittautunut pienemmäksi kuin edellä mainituissa verrokkilaitteissa. Lyhyemmän polttovälin takia Pixelillä otettuihin kuviin tallentuu enemmän taustaa ja esimerkiksi lähikuvissa Pixel-kuvaajan täytyy astua lähemmäksi kohdetta saadakseen samalla tavalla rajatun kuvan kuin iPhone 7:llä.Pixelin kameran dynamiikka kerää kuitenkin kehuja, sillä se säilyttää haastavissa valaistusolosuhteissa yksityiskohtia paremmin kuin Galaxy S7 edge tai iPhone 7. The Vergen esimerkkikuvissa Pixel toisaalta säilyttää yksityiskohdat paremmin myös normaalissa valaistuksessakin: kuvat ovat teräviä, joskin kuviin päätyy myös selviä JPEG-artifakteja. Kilpailijoiden puhelimien kameroiden tuottama piirtojälki on paljon pehmeämpi.

iPhone 7 ja Galaxy S7 edge käyttävät optista vakautusta still-kuvissa ja videossa, mutta Google luottaa videossa digitaaliseen vakautukseen. Googlen algoritmit poistavat ylimääräisen tärinän hyvin, mutta ohjelmistopohjaisessa vakautuksessa on myös haittapuolensa. The Vergen testien mukaan algoritmit tulkitsevat herkästi normaalin panoroinnin "tärinäksi" ja yrittävät siksi taistella kameran liikettä vastaan. Tämä saattaa aiheuttaa töksähtelyä videoihin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -25%

Oppo Find X5 5G
812 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1084 €

Oppo Reno 5 5G – hinta laskenut -22%

Oppo Reno 5 5G
448 € CDON
454 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 578 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.