"Maailman paras älypuhelinkamera" testattiin iPhonea ja Galaxy S7:ää vastaan

Manu Pitkänen

Maailman paras älypuhelinkamera testattiin iPhonea ja Galaxy S7:ää vastaan
Google on markkinoinut uusien Pixel-puhelimien kameraa luokkansa parhaimmaksi maailmassa ja väitettä tukee DxOMarkin antama erinomainen 89 pisteen arvio. Pixelin julkaisun lähestymisen myötä kriitikoille on annettu lupa julkaista puhelinarvostelunsa.

Arvosteluiden lisäksi Google Pixelin kameraa on vertailtu muihin tämän vuoden lippulaivapuhelimiin. Esimerkiksi The Verge testasi Google Pixeliä iPhone 7:ään ja Galaxy S7 edgeen, kun taas CNET vertaili Pixeliä iPhone 7 Plussaan.

Vertailuissa on kiinnitetty huomiota Google Pixelin polttoväliin, joka on osoittautunut pienemmäksi kuin edellä mainituissa verrokkilaitteissa. Lyhyemmän polttovälin takia Pixelillä otettuihin kuviin tallentuu enemmän taustaa ja esimerkiksi lähikuvissa Pixel-kuvaajan täytyy astua lähemmäksi kohdetta saadakseen samalla tavalla rajatun kuvan kuin iPhone 7:llä.Pixelin kameran dynamiikka kerää kuitenkin kehuja, sillä se säilyttää haastavissa valaistusolosuhteissa yksityiskohtia paremmin kuin Galaxy S7 edge tai iPhone 7. The Vergen esimerkkikuvissa Pixel toisaalta säilyttää yksityiskohdat paremmin myös normaalissa valaistuksessakin: kuvat ovat teräviä, joskin kuviin päätyy myös selviä JPEG-artifakteja. Kilpailijoiden puhelimien kameroiden tuottama piirtojälki on paljon pehmeämpi.

iPhone 7 ja Galaxy S7 edge käyttävät optista vakautusta still-kuvissa ja videossa, mutta Google luottaa videossa digitaaliseen vakautukseen. Googlen algoritmit poistavat ylimääräisen tärinän hyvin, mutta ohjelmistopohjaisessa vakautuksessa on myös haittapuolensa. The Vergen testien mukaan algoritmit tulkitsevat herkästi normaalin panoroinnin "tärinäksi" ja yrittävät siksi taistella kameran liikettä vastaan. Tämä saattaa aiheuttaa töksähtelyä videoihin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
85 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Xiaomi 13 Lite – hinta laskenut -22%

Xiaomi 13 Lite
357 € CDON
499 € Proshop
519 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 459 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.