Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videovertailu paljastaa Sirin heikkoudet Google Assistantia vastaan

2
Puhelinvertailu

Videovertailu paljastaa Sirin heikkoudet Google Assistantia vastaan
Ääniavustajat ovat olleet puhelimissa nyt jo useamman vuoden ajan, mutta ainakin allekirjoittaneen käytössä ne ovat usein jääneet vähäiselle käytölle. Niiden ongelma on monesti siinä, että ne eivät ymmärrä tarpeeksi hyvin luonnollista kieltä.

Hakujätti Google kertoi uudesta Assistant-avustajasta Pixel-puhelimet julkaistessaan ja kertoi tarkkaan muun muassa koneoppimisesta, joka tekee avustajasta entistä paremman kumppanin. Samaan aikaan Apple on hionut Siriä vuosi vuodelta paremmaksi, joten kysymys kuuluukin, kumpi näistä avustajista toimii paremmin?

Tähän kysymykseen vastausta on hakenut huippusuosittu YouTube-tähti Marques Brownlee, joka tunnetaan kenties paremmin lempinimellä MKBHD. Videolla vierekkäin ovat Googlen ja Applen ykköspuhelimet eli Google Pixel XL sekä iPhone 7 Plus.

Testissä paljastuu, että edelleenkin useimmat toiminnot saa aikaan molemmilla laitteilla, mutta avustajien tyyli eroaa jokseenkin. Siri näyttää enemmän tietoa näytöllä, kun taas Google Assistant puhuu enemmän ja vastaa kysymykseen useammin selkeästi äänellä. Lisäksi Googlen avustaja osaa tunnistaa kontekstin paremmin, joten edelliseen kysymykseen viittaaminen toimii Siriä paremmin.


Testaajan tuomio onkin, että Google on ohittanut Applen paitsi kontekstin tunnistamisen osalta niin myös vitseissä ja yleisemmin ymmärtämisessä. Täytyy tosin muistaa, että eroja voi syntyä jopa henkilöiden lausumisen takia puhumattakaan kielivalinnasta – Assistant osaa tällä hetkellä vain englantia ja hindiä, kun Siri taitaa myös mm. suomen kielen.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

EcoR1
EcoR1

1

Rehellisyyden nimissä toimittaja olisi voinut mainita, että Siri ymmärtää ja tottelee suomea. Tässä se hakkaa kaikki muut tekoälyavustajat 100-0, koska muut eivät ymmärrä suomea.

Vastaa
Siggy
Siggy

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti EcoR1:

Rehellisyyden nimissä toimittaja olisi voinut mainita, että Siri ymmärtää ja tottelee suomea. Tässä se hakkaa kaikki muut tekoälyavustajat 100-0, koska muut eivät ymmärrä suomea.

Tähän viittasin viimeisessä virkkeessä: "Täytyy tosin muistaa, että eroja voi syntyä jopa henkilöiden lausumisen takia puhumattakaan kielivalinnasta – Assistant osaa tällä hetkellä vain englantia ja hindiä."

Ehkäpä olisin voinut tosiaan mainita erikseen suomen. Oletin ehkä liikaa, että tämä olisi selvää. Selvennys lisätty.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja