Reuters: Google uudistaa sovelluskauppaa, luottaa tekoälyyn

Puhelinvertailu

Reuters: Google uudistaa sovelluskauppaa, luottaa tekoälyyn
Voisi kuvitella, että Googlen ylivoima älypuhelinalustoissa tarkoittaisi hurjia rahavirtoja Mountain View'n suuntaan. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, ainakaan sillä skaalalla kuin luulisi.

Sovelluskauppojen rahasta nimittäin 65 prosenttia suuntaa Applen Cupertinoa kohti, vaikka Googlen kaupasta ladataan yli 70 prosenttia sovelluksista. Reuters kertookin, että Google on panostamassa kovasti sovelluskaupan uusimiseen.

Tämä tarkoittaa erityisesti koneoppimisen käyttämistä paremmissa hakutuloksissa, helpompien työkalujen tuomista sovelluskehittäjille ja nopeampaa sovellusten lisäysprosessia. Androidilla panostetaan kovasti myös pelaamiseen, joka on kasvanut merkittävämmäksi tulonlähteeksi.

Hiljattain Apple on parantanut sovelluskehittäjien tilannetta ja tarjoaa parempia osuuksia tuotoista. Lisäksi monet kehittäjät ovat nähneet App Storen helpompana alustana, kun Googlem ratkaisu on monimutkaisempi.



Tähän viittaa myös sovelluksia alustalta toiselle porttaava James Knight, joka Reutersin haastattelussa kertoo, että ongelmana on tällä hetkellä myös, että muutamat sovellukset vievät valtaosan pelaajista. Tähän ongelmaan Googlella ratkaisua haetaan erityisesti tekoälystä.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.