Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kiinalaismedia: Jos Trump aloittaa kauppasodan, on iPhone tulilinjalla

1
Manu Pitkänen

Kiinalaismedia: Jos Trump aloittaa kauppasodan, on iPhone tulilinjalla
Kiinalainen Global Times -lehti arvioi Yhdysvaltojen ja Kiinan ajautuvan kauppasotaan, mikäli presidentiksi hiljattain valittu Donald Trump aikoo korottaa kiinalaisten tuotteiden tullimaksuja 45 prosenttiin.

Tullimaksujen korotus 45 prosenttiin kuuluu Donald Trumpin lupauksiin, mutta Global Timesin kolumnissa sitä pidetään epärealistisena. Presidentti pystyy korottamaan tulleja 15 prosentilla, mutta vain 150 vuorokaudeksi. Pysyvämmät muutokset vaatisivat maan julistamista hätätilaan.

Global Timesin mukaan Kiina on valmiina vastaamaan toimiin, joilla Yhdysvallat yrittää vähentää kiinalaisten tuotteiden kysyntää. Esimerkiksi lehti nostaa Barack Obaman valtakauden alussa tehdyn korotuksen kiinalaisten renkaiden tullimaksuihin. Korotukseen Kiina vastasi nostamalla yhdysvaltalaisen broilerinlihan ja autotuotteiden tulleja.

Tullimaksujen voimakas korotus kautta linjan johtaisi Global Timesin mukaan todennäköisesti huomattaviin vastatoimiin. Kiina voisi esimerkiksi vaihtaa Boeing-tilaukset Airbusin lentokoneisiin sekä hankaloittaa esimerkiksi iPhonen myyntiä maassa. Kiina on Applen yksi suurimmista markkina-alueista, joten kauppasota vaikuttaisi voimakkaasti yhteen maailman arvokkaimmista yhtiöistä.Lehden mukaan aikaisemmat presidentit ovat halunneet kehittää taloussuhteita Kiinan kanssa, koska se on Yhdysvaltojen talouden edun mukaista. Trumpin ei uskota muuttavan kehitystä, vaikka hän uhoaakin paljon julkisuudessa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja