Oudot japanilaiset: Tämän takia Japanissa myydään vain vedenkestäviä puhelimia

3
Puhelinvertailu

Oudot japanilaiset: Tämän takia Japanissa myydään vain vedenkestäviä puhelimia
Japani on tunnetusti korkean teknologian ja länsimaalaisin silmin katsottuna outojen kulttuuripiirteiden maa. Nämä kaksi asiaa yhdistyvät japanilaisessa matkapuhelinmarkkinassa, jossa laitteiden vakiovarusteisiin on jo pidemmän aikaa kuulunut vedenkestävyys.

Länsimaissa puhelimilta ei ole varsinaisesti vaadittu vedenkestävyyttä, mutta parin viime vuoden aikana puhelimien kestävyys kosteutta vastaan on täälläkin parantunut. Japanissa puhelinmerkit ovat olleet vuorostaan lähes poikkeuksetta vedenkestäviä. Syyn tälle erityispiirteelle kertoi Panasonicin johtaja Taro Itakura vuonna 2012.

Itakuran mukaan vedenkestävyyden suosion taustalla on japanilaisten naisten tapa käyttää puhelinta peseytymisen yhteydessä. Markkinatutkimuksissa on ilmeisesti todettu, että japanilaisille naisille on vaikea myydä älypuhelinta, mikäli sitä ei pysty käyttämään myös kylpyhuoneessa. Japanilaiskuluttajien erityispiirre on tullut hyvin huomioiduksi kenties myös siitä syystä, että maan matkapuhelinmarkkinaa hallitsivat ennen Applea paikalliset merkit, kuten Sony, NEC, Fujitsu ja Panasonic.
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy M12 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy M12
213 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10e
500 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 701 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Power
115 € Proshop
129 € Lenovo

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentit (3)

Hate029
Hate029

1

Näinhän se emäntä täälläkin tekee: käyttää kännyä peseytyessään. Hyvin ainakin tuntuu viihtyvän vaikka mitään järkeä en tässä näe..

Vastaa
mcmopo
mcmopo

2

No itsekin kyllä rupattelen puhelimeen välillä saunan lauteilla, joten veden kestävyys on itsellekin ollut ehdoton vaatimus puhelinta valittaessa. Onneksi malleja löytyy jo kohtuullisen hyvin nykyään. Toista oli ennempään kun vaihtoehtona oli melkein ainuastaan xcover sarja.

Vastaa
jartar
jartar

3

Mulle tärkein kriteeri kännyssä on vedenkestävyys. Kolmesta edellisestä kännystä yksi roiskeveden kestävä ja kaksi vedenkestävää. Kun urheilen ja liikun maastossa niin on tärkeää, ettei hiki tai sade riko puhelinta. Varsinkin kun liikkuu paljon yksin niin on tärkeää, että pystyy tarvittaessa soittamaan apua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.