Tiesitkö tätä: Apple varmuuskopioi pilveen myös puheluhistorian

2
Manu Pitkänen

Tiesitkö tätä: Apple varmuuskopioi pilveen myös puheluhistorian
Apple joutui pienen mediakohun kohteeksi venäläisen Elcomsoftin kerrottua IT-jätin varmuuskopioivan reaaliajassa iPhonen puheluhistorian iCloud-pilvipalveluun. Puheluhistorian varmuuskopiointia ei mainita Applen tukisivuilla.

Puheluhistoriatiedot tallentuvat niin tavallisten puheluiden kuin FaceTime-puheluidenkin osalta, mutta iOS 10:n myötä tiedot tallentuvat myös VoIP-palveluistakin (esim. Skype ja WhatsApp). iCloudiin säilötään tiedot vastatuista, vastaamattomista ja soitetuista puheluista, niiden ajankohdista ja tietysti myös puhelinnumeroista. Asiasta uutisoineen The Interceptin mukaan Apple seuraisi tietoja salaa, mutta Applen PR-edustajat eivät ainakaan yritä peitellä toimintaa.

Applen mukaan puheluhistoria tallennetaan iCloudiin vain käyttömukavuuden takaamiseksi: Mikäli puhelimen päivittää uuteen, siirtyy puheluhistoria automaattisesti uuteen iPhoneen. Tiedot suojataan käyttäjän itse määrittämällä salasanalla, joten Applella ei ole mahdollisuutta päästä käsiksi tietoihin. Apple suosittelee käyttämään mahdollisimman vahvaa salasanaa ja hyödyntämään kaksinkertaista tunnistautumista.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Abcabc375
Abcabc375

1

Siis mitä uutta ja ihmeellistä tässä nyt on? Tämähän on ollut alusta lähtien kun varmuuskopiointi iPhoneen on tullut? Kyllä ihmiset typeriä on jos eivät ole tätä huomanneet uuteen iPhoneen vaihtaessaan...

Vastaa
perhana
perhana

2

Kyllähän tuosta joku taas sai aiheen mielensä pahoittaa, itse olen kyllä ollut samankaltaiseen varmuuskopiointiin windows phonessa erittäin tyytyväinen, oli todella hienoa nähdä kuinka vanhan puhelimen puhelut, tekstiviestit, yhteystiedot, whatsapp-viestit ja jopa aloitusnäytön kuvakkeet päivittyivät mutkattomasti uuteen puhelimeen käyttöönotettaessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.