Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuinka vaihdetaan soittoääni Androidilla?

2
Puhelinvertailu

Kuinka vaihdetaan soittoääni Androidilla?
Yksi matkapuhelinten ensimmäisiä tapoja kustomoida käyttökokemusta on tietysti soittoäänen muuttaminen haluamansalaiseen piipitykseen. Nykyisinkin soittoäänen muuttaminen on mahdollista, joskin riippuen valmistajasta se voi olla jopa hankalampaa kuin yli kymmenen vuotta sitten, joten opas lienee paikallaan erityisesti niille, joille Android ei ole kovin tuttu juttu.

Soittoäänen voi muuttaa kaikissa Android-puhelimissa, mutta sen muuttaminen voi erota hieman riippuen valmistajasta ja mallista. Monissa malleissa tarjolla on ainoastaan valmiiksi ladattuja soittoääniä, joista voi valita yhden oletussoittoääneksi. Tämä tapahtuu seuraavasti:

1) Avaa sovellusvalikosta Asetukset

2) Suuntaa asetuksissa kohtaan Äänet (tai Äänet ja ilmoitukset)

3) Valitse kohta puhelimen soittoääni

4) Valitse haluamasi soittoääni, valinta soittaa kyseisen soittoäänen, OK lukitsee valinnan

Valitettavasti useat Android-puhelimet eivät suoraan mahdollista musiikkikappaleiden lisäämistä soittoääniksi, mutta tähänkin on ratkaisu. Mikäli puhelimen äänivalikko ei itsessään toimintoa tue, niin Google Play Kaupasta löytyy esimerkiksi sovellus nimeltä RingDroid, jolla tiedostoista voi valita haluamansa kappaleen. Tästä kappaleesta luodaan 30 sekunnin soittoääni.

Mikäli puolestaan haluat yksilöllisiä soittoääniä, tai kenties vaikkapa saman soittoäänen kaikille perheenjäsenille, mutta muille oletussoittoäänen, niin se onnistuu seuraavalla tavalla:

1) Suuntaa sovellusvalikosta Yhteystietoihin

2) Valitse yhteystietolistasta haluamasi henkilö

3) Paina Muokkaa-nappia näkymän oikeasta ylälaidasta (kynä)

4) Paina oikeasta ylänurkasta Lisää-nappia (kolme pistettä) ja valitse Aseta soittoääni

5) Valitse listasta haluamasi soittoääniMikäli keksit muita vinkkejä soittoäänien vaihtamiseen Androidilla, niin kerrothan niistä kommenteissa.
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

JeZu
JeZu

1

Siirtämällä halutun mp3-tiedoston puhelimen muistin "Ringtones"-kansioon mahdollistaa kyseisen kappaleen valitsemisen soittoäänilistalta. Oman herätys-kappaleen siirtäminen "Alarms"-kansioon mahdollistaa musiikkikappaleen valinnan herätysääneksi.

P.S. joissain puhelimissani ei ole kyseisiä kansioita ollut, mutta luomalla ne on homma lähtenyt toimimaan

Vastaa
Vilperi13
Vilperi13

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JeZu:

Siirtämällä halutun mp3-tiedoston puhelimen muistin "Ringtones"-kansioon mahdollistaa kyseisen kappaleen valitsemisen soittoäänilistalta. Oman herätys-kappaleen siirtäminen "Alarms"-kansioon mahdollistaa musiikkikappaleen valinnan herätysääneksi.

P.S. joissain puhelimissani ei ole kyseisiä kansioita ollut, mutta luomalla ne on homma lähtenyt toimimaan

Ja joissakin puhelimissa tämän tekeminen vaatii uudelleenkäynnistämisen, että puhelin tunnistaa .mp3 tiedostot kansiossa.
Eli .mp3 tiedosto kansioon ja sen jälkeen uudelleenkäynnistys. Ja tadaa, kappale näkyy soittoäänilistassa

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja