Opas: Päivitä Android uusimpaan versioon

6
Matti Robinson

Opas: Päivitä Android uusimpaan versioon
Näin päivität Android-laitteesi

Yksi älypuhelinten tärkeimmistä ominaisuuksista on sen päivitettävyys. Tämän ansiosta laitevalmistajat (ja sovelluskehittäjät) voivat julkaista korjauksia sovelluksiin ja käyttöjärjestelmään itseensä. Tämä tarkoittaa, että mikäli pidät huolen päivitysten asentumisesta, niin puhelimesi tai tablettisi pysyy paremmin kunnossa ja suojassa ongelmilta.

Androidissa päivittäminen on yleensä varsin yksinkertaista nykyisin, sillä päivitykset tulevat käytännössä aina automaattisesti laitteeseen. On kuitenkin hyvä tietää, miten päivityksen voi asentaa, jos syystä tai toisesta sitä ei ole tehnyt ilmoituksesta tai ilmoitusta ei ole saapunut.

Tässä pikaiset ohjeet päivitysten tarkistamiseen ja asentamiseen:

1) Avaa Asetukset sovellusvalikosta.

2) Suuntaa asetusvalikon alalaitaan ja valitse Järjestelmäpäivitykset, tai mikäli sitä ei löydy niin Tietoja puhelimesta (vaihtoehtoisesti Tietoja tabletista) ja tämän jälkeen Järjestelmäpäivitykset

3) Tarkista päivitysten saatavuus ja asenna päivitys löydettäessä näkymän alalaidasta

4) Mikäli päivitys löytyy, niin varmistathan, että laitteesi on varmuuskopioitu Asetusten kohdasta Varmuuskopiointi. Myös laitteen liittäminen WiFi-verkkoon ja lataukseen on suositeltavaa, jotta päivitys ei keskeenny.
Android-laitteen päivittäminen on tärkeä osa laitteen elinkaaren pidentämistä ja varmistaa, että käytössäsi on vakain ja turvallisin mahdollinen käyttökokemus. Samalla se mahdollistaa myös uusien ominaisuuksien tuomisen laitteisiin, joten mikäli ilmoitus päivityksestä saapuu, niin sitä ei kannata ohittaa – ainakaan ilman hyvää syytä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
145 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
686 € Proshop
784 € CDON
995 € Ykköspalvelu

Alin hinta viikko sitten: 954 €

Kommentit (6)

Teamy
Teamy

1

Arvon Matti Vähäkainu ja Afterdawnin toimitus.

Olen huomannut, että olette viime aikoina aktivoituneet Afterdawnilla kirjoittamaan paljon "uutisia", joiden sisällössä opastetaan käyttäjiä suorittamaan erittäin yksinkertaisia Androidin käyttöön liittyviä toimenpiteitä. Uskon, että taustalla on tavoite lisätä sivustonne käyttäjävirtaa ihmisten etsiessä ratkaisuja yksinkertaisiin ongelmiin Internetin hakukoneilla ja päätyessä sivustollenne, mikä on aivan ymmärrettävä tavoite.

Kyseenalaistan kuitenkin sen, onko paras paikka näiden simppelien tutoriaalien julkaisemiseen varmasti normaalien uutistenne seassa. Afterdawn on silmissäni profiloitunut enemmän teknisten uutisten tuottamiseen, ja en usko että suurin osa sen normaalista lukijakunnasta tekee yhtään mitään artikkelilla, jossa neuvotaan kuinka Android päivitetään uusimpaan versioon. Mielestäni näille "en ole koskaan käyttänyt Androidia" -tason tutoriaaleille kannattaisi esimerkiksi perustaa oma osionsa, eikä julkaista niitä tavallisten uutisten seassa.

Vastaa
Vilperi13
Vilperi13

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teamy:

Arvon Matti Vähäkainu ja Afterdawnin toimitus.

Olen huomannut, että olette viime aikoina aktivoituneet Afterdawnilla kirjoittamaan paljon "uutisia", joiden sisällössä opastetaan käyttäjiä suorittamaan erittäin yksinkertaisia Androidin käyttöön liittyviä toimenpiteitä. Uskon, että taustalla on tavoite lisätä sivustonne käyttäjävirtaa ihmisten etsiessä ratkaisuja yksinkertaisiin ongelmiin Internetin hakukoneilla ja päätyessä sivustollenne, mikä on aivan ymmärrettävä tavoite.

Kyseenalaistan kuitenkin sen, onko paras paikka näiden simppelien tutoriaalien julkaisemiseen varmasti normaalien uutistenne seassa. Afterdawn on silmissäni profiloitunut enemmän teknisten uutisten tuottamiseen, ja en usko että suurin osa sen normaalista lukijakunnasta tekee yhtään mitään artikkelilla, jossa neuvotaan kuinka Android päivitetään uusimpaan versioon. Mielestäni näille "en ole koskaan käyttänyt Androidia" -tason tutoriaaleille kannattaisi esimerkiksi perustaa oma osionsa, eikä julkaista niitä tavallisten uutisten seassa.

Jep.

Vastaa
thepappa5
thepappa5

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teamy:

Arvon Matti Vähäkainu ja Afterdawnin toimitus.

Olen huomannut, että olette viime aikoina aktivoituneet Afterdawnilla kirjoittamaan paljon "uutisia", joiden sisällössä opastetaan käyttäjiä suorittamaan erittäin yksinkertaisia Androidin käyttöön liittyviä toimenpiteitä. Uskon, että taustalla on tavoite lisätä sivustonne käyttäjävirtaa ihmisten etsiessä ratkaisuja yksinkertaisiin ongelmiin Internetin hakukoneilla ja päätyessä sivustollenne, mikä on aivan ymmärrettävä tavoite.

Kyseenalaistan kuitenkin sen, onko paras paikka näiden simppelien tutoriaalien julkaisemiseen varmasti normaalien uutistenne seassa. Afterdawn on silmissäni profiloitunut enemmän teknisten uutisten tuottamiseen, ja en usko että suurin osa sen normaalista lukijakunnasta tekee yhtään mitään artikkelilla, jossa neuvotaan kuinka Android päivitetään uusimpaan versioon. Mielestäni näille "en ole koskaan käyttänyt Androidia" -tason tutoriaaleille kannattaisi esimerkiksi perustaa oma osionsa, eikä julkaista niitä tavallisten uutisten seassa.

Olen täysin samaa mieltä

Vastaa
Persjalka
Persjalka

4

Näitä oppaita päivityksiin,kun edes samsungin lippulaivamalli siihen aikaan päivittyi jopa 4 version androidiin ja sen jälkeen ei ole päivityksiä kuulunut.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

5

Wau!!! Kohtahan me saadaan ihan suomennettu ohjekirja androidin käyttöön.

Mutta ihan oikeasti. Muut tekniikan sivustot laittaa tietoa tulevista puhelimista, huhuista ja uusista julkaisusta. Ja sillä välin te suomennatte ohjekirjaa?

Vastaa
Siggy
Siggy

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teamy:

Arvon Matti Vähäkainu ja Afterdawnin toimitus.

Olen huomannut, että olette viime aikoina aktivoituneet Afterdawnilla kirjoittamaan paljon "uutisia", joiden sisällössä opastetaan käyttäjiä suorittamaan erittäin yksinkertaisia Androidin käyttöön liittyviä toimenpiteitä. Uskon, että taustalla on tavoite lisätä sivustonne käyttäjävirtaa ihmisten etsiessä ratkaisuja yksinkertaisiin ongelmiin Internetin hakukoneilla ja päätyessä sivustollenne, mikä on aivan ymmärrettävä tavoite.

Kyseenalaistan kuitenkin sen, onko paras paikka näiden simppelien tutoriaalien julkaisemiseen varmasti normaalien uutistenne seassa. Afterdawn on silmissäni profiloitunut enemmän teknisten uutisten tuottamiseen, ja en usko että suurin osa sen normaalista lukijakunnasta tekee yhtään mitään artikkelilla, jossa neuvotaan kuinka Android päivitetään uusimpaan versioon. Mielestäni näille "en ole koskaan käyttänyt Androidia" -tason tutoriaaleille kannattaisi esimerkiksi perustaa oma osionsa, eikä julkaista niitä tavallisten uutisten seassa.

Kiitokset palautteesta! Tällä hetkellä tähän sisältöön soveltuvista osioista käytössämme on valitettavasti vain uutiset sekä arvostelut. Pistämme ehdottomasti kehitysehdotuksenne korvan taakse ja yritämme jatkossa uudistaa Puhelinvertailua niin, että se toimii kaikille käyttäjillemme mahdollisimman suosiollisesti. Sillä aikaa pyrimme otsikoimaan oppaat sillä tavoin, että osaavat käyttäjät pystyvät ne helposti poimimaan uutisten seasta ja jättämään välistä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.