Windows-puhelin floppasi nolosti Indiegogossa, vain kourallinen rahoittajia

9
Matti Robinson

Windows-puhelin floppasi nolosti Indiegogossa, vain kourallinen rahoittajia
Windows-puhelinten kohtalo kävi viimeistään selväksi, kun Microsoft päätti pistää puhelinvalmistuksen toistaiseksi jäihin. Monet kuitenkin haluaisivat kolmatta alustaa kilpailemaan markkinoille ja olihan Windows-puhelimissa omat puolensa.

Markkinoilla onkin vielä muutamia yrityksiä, jotka ovat vielä yrittäneet puhaltaa viimeisiin Windows-puhelinten hiiliin. Näihin on viime aikoina lisätty myös yksi Indiegogo-kampanja, jossa haetaan rahoitusta erityisesti työkäyttöön suunnitellulle Moly X1:lle.

Selvästikään kiinnostusta ei ole, sillä kampanja keräsi alle kolme prosenttia 100 000 dollarin tavoitteesta. Vain muutamat ovat halunneet sijoittaa parin sadan dollarin verran laitteen kehitykseen. Kaikkiaan 2569 dollaria kerättiin 30 tukijan ansiosta, joista vain 14 rahoitti laitteen hinnan verran eli n. 180 dollaria. Loput puolestaan lahjoittivat vain muutamia dollareita, joilla sai esitteen tai suojakuoren.Tarina opetus on, että Windows-puhelimet nykyisessä muodossaan on pitkälti unohdettu, eikä niille vaikuta olevan tukea kuluttajissa – ainakaan tämän vision muodossa. Microsoft on kuitenkin vakuuttanut aivan hiljattan, että älypuhelimia ei ole unohdettu ja tulossa on jotain erittäin hienoa.

Moly X1:n epäonnistumisesta kirjoitti ensimmäisenä Suomessa Mobiili.fi.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
jarppi0123 (vahvistamaton)

1

Mitä vikaa Windows. Puhelimissa on.jos yritykset tukisivat windows puhelimia ja tekisivät niihin ohjelmia. Ostaisi kansa niitä. Mutta on päätetty yhteistuumin ettei tueta windows puhelimia. Mitä jo lopetettaisiin vaikka kaikkien android laitteiden tukeminen. Ei tehtäis uusia päivityksiä eikä ohjelmia. Kuka niitä enää silloin ostaisi. Ostaisivat jollain muulla käyttöjärjestelmällä varustetun mallin. MICROSOFT LUMIA 950 KÄYTTÄJÄ. SE VAAN ON TOSIASIA. KEHITTÄJÖT SEN MÄÄRÄÄVÄT MITÄ HALUTAAN MYYDÄ KANSALLE. HALVEMMAKSI TULEE TEHDÄ KAHDELLE KÖYTTÖJÖRJESTELMÄLLE OHJELMA KUIN KOLMELLE JA ENEMMÄN MYYNTIÄ KUIN ON PIENEMMÄT PIRIT.

Vastaa
Caliber
Caliber

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jarppi0123:

Mitä vikaa Windows. Puhelimissa on.jos yritykset tukisivat windows puhelimia ja tekisivät niihin ohjelmia. Ostaisi kansa niitä. Mutta on päätetty yhteistuumin ettei tueta windows puhelimia. Mitä jo lopetettaisiin vaikka kaikkien android laitteiden tukeminen. Ei tehtäis uusia päivityksiä eikä ohjelmia. Kuka niitä enää silloin ostaisi. Ostaisivat jollain muulla käyttöjärjestelmällä varustetun mallin. MICROSOFT LUMIA 950 KÄYTTÄJÄ. SE VAAN ON TOSIASIA. KEHITTÄJÖT SEN MÄÄRÄÄVÄT MITÄ HALUTAAN MYYDÄ KANSALLE. HALVEMMAKSI TULEE TEHDÄ KAHDELLE KÖYTTÖJÖRJESTELMÄLLE OHJELMA KUIN KOLMELLE JA ENEMMÄN MYYNTIÄ KUIN ON PIENEMMÄT PIRIT.

Kehittäjät mitään määrää, kehittäjät tekee sovelluksia sinne minne kannattaa tehdä. Laitteiden ostajat määrää. Jos niitä windows-puhelimia olisi ostettu tarpeeksi, olisi kehittäjät tehneet niille ohjelmia, koska se kannattaa.
Windows-puhelimet tuotiin puolivalmiina raakileina myyntiin, eivätkä senkään takia koskaan breikanneet tarpeeksi.

Vastaa
perhana
perhana

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:


Windows-puhelimet tuotiin puolivalmiina raakileina myyntiin, eivätkä senkään takia koskaan breikanneet tarpeeksi.

Tuon "puolivalmiin raakileen" kuuleminen jaksaa kyllä naurattaa vaikka sitä kuinka usein hoettaisiin... :D
Satuitko ikinä käyttämään ensimmäisiä android-puhelimia ensimmäisillä android-versioilla?
Siinä se vasta puolivalmis raakile oli, moista kuraa lähelläkään ei windows phone järjestelmä ollut myyntiin tullessaan, mutta silti vaan android-puhelimet aikoinaan lähtivät menemään kaupaksi kun niitä väkipakolla ja sovelluskehittäjien suosiollisella avustuksella myytiin, ihan vaan siksi että piti saada iphonelle kilpailija.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pelkkkkkkke (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:


Windows-puhelimet tuotiin puolivalmiina raakileina myyntiin, eivätkä senkään takia koskaan breikanneet tarpeeksi.

Tuon "puolivalmiin raakileen" kuuleminen jaksaa kyllä naurattaa vaikka sitä kuinka usein hoettaisiin... :D
Satuitko ikinä käyttämään ensimmäisiä android-puhelimia ensimmäisillä android-versioilla?
Siinä se vasta puolivalmis raakile oli, moista kuraa lähelläkään ei windows phone järjestelmä ollut myyntiin tullessaan, mutta silti vaan android-puhelimet aikoinaan lähtivät menemään kaupaksi kun niitä väkipakolla ja sovelluskehittäjien suosiollisella avustuksella myytiin, ihan vaan siksi että piti saada iphonelle kilpailija.

Miksi se nyt niin naurattaa? Lumian tilanteessa erona on se, että kun Lumiat tulivat markkinoille, oli siellä jo tarjolla todella toimivat iOS ja Android kun iOSllä ja Androidilla oli vastassaan lähinnä Symbian mikä oli kyllä vielä suurempaa kuraa. Kuluttaja voi siis ihan mielellään ostaa kämäsen Androidin tai suht vähätoimintaisen iPhonen kun vastassa on Symbianin kaltainen bugikasa. Sen sijaan voit miettiä miksi joku ostaisi raakileen näköistä Windows Phonea kun vastassa on hiotut iOS ja Android joilla on molemmilla vahvat ekosysteemit. Tästä ekosysteemistä sitten tuleekin ikuinen noidankehä. Ketään ei osta kun ei ole ohjelmia, eikä kehittäjät panosta kun ei ole käyttäjiä.

Vastaa
jartar
jartar

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pelkkkkkkke:


Miksi se nyt niin naurattaa? Lumian tilanteessa erona on se, että kun Lumiat tulivat markkinoille, oli siellä jo tarjolla todella toimivat iOS ja Android kun iOSllä ja Androidilla oli vastassaan lähinnä Symbian mikä oli kyllä vielä suurempaa kuraa. Kuluttaja voi siis ihan mielellään ostaa kämäsen Androidin tai suht vähätoimintaisen iPhonen kun vastassa on Symbianin kaltainen bugikasa. Sen sijaan voit miettiä miksi joku ostaisi raakileen näköistä Windows Phonea kun vastassa on hiotut iOS ja Android joilla on molemmilla vahvat ekosysteemit. Tästä ekosysteemistä sitten tuleekin ikuinen noidankehä. Ketään ei osta kun ei ole ohjelmia, eikä kehittäjät panosta kun ei ole käyttäjiä.


Näinhän se on. Jos nyt toisin auton markkinoille ja kehuisin miten paljon parempi se on kuin T-Ford, niin tuho tulisi hyvin nopeasti. Markkinoille tulevaa tuotetta verrataan markkinoilla oleviin tuotteisiin. MS toi kännyt selkeästi keskeneräisellä käyttiksellä markkinoille ja heti kärkeen ilmoitti, että vasta seuraavan sukupolven laitteet on kunnollisia. Huonompia lähtökohtia aloitukseen ei voi olla.

Vastaa
perhana
perhana

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pelkkkkkkke:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:


Windows-puhelimet tuotiin puolivalmiina raakileina myyntiin, eivätkä senkään takia koskaan breikanneet tarpeeksi.

Tuon "puolivalmiin raakileen" kuuleminen jaksaa kyllä naurattaa vaikka sitä kuinka usein hoettaisiin... :D
Satuitko ikinä käyttämään ensimmäisiä android-puhelimia ensimmäisillä android-versioilla?
Siinä se vasta puolivalmis raakile oli, moista kuraa lähelläkään ei windows phone järjestelmä ollut myyntiin tullessaan, mutta silti vaan android-puhelimet aikoinaan lähtivät menemään kaupaksi kun niitä väkipakolla ja sovelluskehittäjien suosiollisella avustuksella myytiin, ihan vaan siksi että piti saada iphonelle kilpailija.

Miksi se nyt niin naurattaa? Lumian tilanteessa erona on se, että kun Lumiat tulivat markkinoille, oli siellä jo tarjolla todella toimivat iOS ja Android kun iOSllä ja Androidilla oli vastassaan lähinnä Symbian mikä oli kyllä vielä suurempaa kuraa. Kuluttaja voi siis ihan mielellään ostaa kämäsen Androidin tai suht vähätoimintaisen iPhonen kun vastassa on Symbianin kaltainen bugikasa. Sen sijaan voit miettiä miksi joku ostaisi raakileen näköistä Windows Phonea kun vastassa on hiotut iOS ja Android joilla on molemmilla vahvat ekosysteemit. Tästä ekosysteemistä sitten tuleekin ikuinen noidankehä. Ketään ei osta kun ei ole ohjelmia, eikä kehittäjät panosta kun ei ole käyttäjiä.

Osaat sitten varmaankin luetella mitä sellaisia toimintoja esimerkiksi Lumiasta puuttui myyntiin tullessaan, jotka sen hetken android-puhelimista löytyi?
Ja älä nyt rupea luettelemaan niitä sovelluksia, vaan itse käyttöjärjestelmästä tai laitteesta puuttuvia toimintoja.

Vastaa
jartar
jartar

7

Windows Phonen kanssa tyrittiin edelleenkin alussa todella pahasti. Tuotiin markkinoille laitteet ja vähän sen jälkeen ilmoitettiin että WP 8 on huomattava parannus, eikä markkinoilla olevia laitteita siihen voi päivittää. Ettei vahinko jäisi pelkkään uuteen versionumeroon, niin tämän päälle selvisi että WP8 rikkoo yhteensopivuutta. Selvästi keskeneräisellä on hemmetin vaikea lähteä haastamaan markkinoilla suosion saaneita käyttiksiä...

Vastaa
Mikki65
Mikki65

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pelkkkkkkke:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:


Windows-puhelimet tuotiin puolivalmiina raakileina myyntiin, eivätkä senkään takia koskaan breikanneet tarpeeksi.

Tuon "puolivalmiin raakileen" kuuleminen jaksaa kyllä naurattaa vaikka sitä kuinka usein hoettaisiin... :D
Satuitko ikinä käyttämään ensimmäisiä android-puhelimia ensimmäisillä android-versioilla?
Siinä se vasta puolivalmis raakile oli, moista kuraa lähelläkään ei windows phone järjestelmä ollut myyntiin tullessaan, mutta silti vaan android-puhelimet aikoinaan lähtivät menemään kaupaksi kun niitä väkipakolla ja sovelluskehittäjien suosiollisella avustuksella myytiin, ihan vaan siksi että piti saada iphonelle kilpailija.

Miksi se nyt niin naurattaa? Lumian tilanteessa erona on se, että kun Lumiat tulivat markkinoille, oli siellä jo tarjolla todella toimivat iOS ja Android kun iOSllä ja Androidilla oli vastassaan lähinnä Symbian mikä oli kyllä vielä suurempaa kuraa. Kuluttaja voi siis ihan mielellään ostaa kämäsen Androidin tai suht vähätoimintaisen iPhonen kun vastassa on Symbianin kaltainen bugikasa. Sen sijaan voit miettiä miksi joku ostaisi raakileen näköistä Windows Phonea kun vastassa on hiotut iOS ja Android joilla on molemmilla vahvat ekosysteemit. Tästä ekosysteemistä sitten tuleekin ikuinen noidankehä. Ketään ei osta kun ei ole ohjelmia, eikä kehittäjät panosta kun ei ole käyttäjiä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pelkkkkkkke:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:


Windows-puhelimet tuotiin puolivalmiina raakileina myyntiin, eivätkä senkään takia koskaan breikanneet tarpeeksi.

Tuon "puolivalmiin raakileen" kuuleminen jaksaa kyllä naurattaa vaikka sitä kuinka usein hoettaisiin... :D
Satuitko ikinä käyttämään ensimmäisiä android-puhelimia ensimmäisillä android-versioilla?
Siinä se vasta puolivalmis raakile oli, moista kuraa lähelläkään ei windows phone järjestelmä ollut myyntiin tullessaan, mutta silti vaan android-puhelimet aikoinaan lähtivät menemään kaupaksi kun niitä väkipakolla ja sovelluskehittäjien suosiollisella avustuksella myytiin, ihan vaan siksi että piti saada iphonelle kilpailija.

Miksi se nyt niin naurattaa? Lumian tilanteessa erona on se, että kun Lumiat tulivat markkinoille, oli siellä jo tarjolla todella toimivat iOS ja Android kun iOSllä ja Androidilla oli vastassaan lähinnä Symbian mikä oli kyllä vielä suurempaa kuraa. Kuluttaja voi siis ihan mielellään ostaa kämäsen Androidin tai suht vähätoimintaisen iPhonen kun vastassa on Symbianin kaltainen bugikasa. Sen sijaan voit miettiä miksi joku ostaisi raakileen näköistä Windows Phonea kun vastassa on hiotut iOS ja Android joilla on molemmilla vahvat ekosysteemit. Tästä ekosysteemistä sitten tuleekin ikuinen noidankehä. Ketään ei osta kun ei ole ohjelmia, eikä kehittäjät panosta kun ei ole käyttäjiä.

Olen kyllä täysin eri mieltä. Windows 7 -luurit oli Zuneineen onnettomia, mutta Windows 8,kuten jo pitkään ja yhä käyttämäni Lumia 1520 on paras luuri koskaan, toimii todella hyvin. Puhelin onkin kyllä Nokian rautaa, maineensa veroinen.

Mulla on ollut välillä rinnalla Androideja, mutta annan paremman arvosanan käytettävyydessä kyllä Windowsille.

Vastaa
jartar
jartar

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mikki65:


Olen kyllä täysin eri mieltä. Windows 7 -luurit oli Zuneineen onnettomia, mutta Windows 8,kuten jo pitkään ja yhä käyttämäni Lumia 1520 on paras luuri koskaan, toimii todella hyvin. Puhelin onkin kyllä Nokian rautaa, maineensa veroinen.

Mulla on ollut välillä rinnalla Androideja, mutta annan paremman arvosanan käytettävyydessä kyllä Windowsille.


Olet eri mieltä, mutta kuitenkin sitä mieltä, että windows phone oli julkaisuhetkellä onneton. Logiikka puuttuu kokonaan.

WP 8 oli se versio millä olisi pitänyt lähteä taisteluun ios:ia ja androidia vastaan. Sen sijaan taistelu aloitettiin sun mielestä onnettomilla wp 7 kännyillä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.