>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galileo otettiin käyttöön – Nämä puhelimet tukevat sitä

1
Manu Pitkänen

GPS-paikannus sai uuden kilpailijan – Nämä puhelimet tukevat sitä
Eurooppalainen satelliittipaikannusjärjestelmä Galileo on otettu käyttöön ja aloittanut paikannuspalveluiden tarjoamisen viranomaisille, yrityksille ja kansalaisille.

Galileota on rakennettu 17 vuoden ajan, mutta käyttöönotosta huolimatta se ei ole vieläkään täysin valmis. Järjestelmässä on tällä hetkellä 18 satelliittia, mutta avaruuteen on tarkoitus lähettää vuoteen 2020 mennessä vielä 12 satelliittia lisää. Suurempi konstellaatio varmistaa Galileon paremman toiminnan maailmanlaajuisesti.

GPS:n eurooppalaisen kilpailijan paikannustarkkuuden luvataan yltävän ilmaiskäytössä yhteen metriin, mutta maksullisen signaalin avulla kohteet voidaan paikantaa muutamien senttimetrien tarkkuudella. Galileosta on varattu viranomais- ja sotilaskäyttöön erillinen salattu viestintäväylä, joka pysyy toiminnassa vaikka kansalaisille vapaasti käytettävä paikannus sammutettaisiinkin.

Uusiin autoihin Galileo-paikannus tulee pakolliseksi vuodesta 2018 lähtien ja se mahdollistaa esimerkiksi eCall-hätäpuhelujärjestelmän käytön. Galileo-valmius löytyy älypuhelimista, joissa on Snapdragon 652-, 650-, 617-, 435-, 625- ja 820-järjestelmäpiiri (käyttö voi vaatia ohjelmistopäivityksen).


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

muurari
muurari

1

"Galileo-valmius löytyy älypuhelimista, joissa on Snapdragon 652-, 650-, 617-, 435-, 625- ja 820-järjestelmäpiiri (käyttö voi vaatia ohjelmistopäivityksen)."

Aha, no hyvä tietää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.