Kestävyystestaaja paljasti vuoden parhaat puhelimet ja pohjanoteeraukset

5
Puhelinvertailu

Kestävyystestaaja paljasti vuoden parhaat puhelimet ja pohjanoteeraukset
Älypuhelinten kestävyystestejä YouTubessa tekevä Zack Nelson on julkaissut uuden videon, jolla tekee katsauksen tämän vuoden älypuhelinvalikoimaan. JerryRigEverything kanavaa pitävä herra valitsee videolla mm. omat suosikkinsa kestävyyden molemmista ääripäistä.

Zack laittoi tänä vuonna testipenkkiin yli 30 älypuhelinta. Ylivoimaisesti heikoiten näistä pärjäsi Nextbit Robin, jota pidettiin yhtenä vuoden innovatiivisimmista älypuhelimista, mutta valitettavasti sen muovinen rakenne rikkoutui todella helposti. Tämän lisäksi täysin käyttökelvottomaksi tuhoutuivat myös Xiaomin Mi 5, Redmi Note3.

Parhaat arvosanat kestävyydestä Zack antoi puolestaan HTC 10:lle, jonka metallinen rakenne on kenties tylsä, mutta varsin kestävä. Muita hyviä valintoja olivat Galaxy S7 ja Xiaomi Mi Mix.

HTC 10 voitti myös vaikeimmin korjattavan tittelin, sillä sen avaaminen vaatii tuhottoman määrän erilaisia ruuvareita ja liiman irroittamista. Näytön vaihtaminen onnistuu helpoiten Googlen uudesta Pixel-puhelimesta, jossa esteenä on vain pari ruuvia.Xiaomin keraaminen Mi Mix valikoitui vuoden innovatiivisimmaksi älypuhelimeksi. Kiitosta se sai sekä naarmuuntumattomasta keraamisesta kuoresta että valtaisasta, liki koko etupaneelin kokoisesta näytöstä. Myös iPhone onnistui ottamaan yhden voiton itselleen, mutta valitettavasti se tuli vähin innovatiivisesta laitteesta.

Videolla tietysti muistutetaan vielä Galaxy Note7:stä, joka saa ehdottomasti vuoden vaarallisimman puhelimen tittelin Puhelinvertailu.comilta.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentit (5)

perhana
perhana

1

Ehkä olen tylsimys, mutta minulle ei kyllä oikein tuon videon idea auennut, eli mitä sillä haluttiin kertoa?
Vai oliko tarkoitus osoittaa että kestävimmäksi puhelimeksi valitaan se joka on testaajan mielestä niin kiva että sitä ei viitsi väännellä rikki tai silpoa pilalle mattoveitsellä.

Vastaa
jartar
jartar

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Ehkä olen tylsimys, mutta minulle ei kyllä oikein tuon videon idea auennut, eli mitä sillä haluttiin kertoa?
Vai oliko tarkoitus osoittaa että kestävimmäksi puhelimeksi valitaan se joka on testaajan mielestä niin kiva että sitä ei viitsi väännellä rikki tai silpoa pilalle mattoveitsellä.


Samat fiilikset.

Hei mulla on tässä kaksi kännyä. Toisen väännän väkisin poikki ja toista käsittelen silkkihansikkailla. Sen jälkeen arvioin kumpi noista on kestävämpi :D

Vastaa
lamhonn
lamhonn

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Ehkä olen tylsimys, mutta minulle ei kyllä oikein tuon videon idea auennut, eli mitä sillä haluttiin kertoa?
Vai oliko tarkoitus osoittaa että kestävimmäksi puhelimeksi valitaan se joka on testaajan mielestä niin kiva että sitä ei viitsi väännellä rikki tai silpoa pilalle mattoveitsellä.

Ryhdynpä itsekin vähän tylsimykseksi, ja kerronpa sen että kyseinen testaaja näyttää pistävän testeissään joka laitteen (puolueettomasti/tasaväkisesti?) äärirajoille; näytön naarmuttaminen Mohsin kovuuteen perustuvilla "testipiikeillä", kuoren (takakansi ja sivut ja muut näppäimet) naarmuttaminen mm. pahviveitsellä ja joissain testeissä arkisilla taskuun kuuluvilla esineillä esim. avaimilla, väkisin taittaminen ja sytkällä näytön kuumentaminen (jonka tarkoitusta en oikein ymmärrä). Kyseessä on tietenkin äärirajoista ja uskoisin että suurin osa nykyisistä puhelimista kestää peruskäytön kunhan malttaa olla pistämättä puhelimensa takataskuun saatika roikkumaan laturin varassa.

Vastaa
perhana
perhana

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lamhonn:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Ehkä olen tylsimys, mutta minulle ei kyllä oikein tuon videon idea auennut, eli mitä sillä haluttiin kertoa?
Vai oliko tarkoitus osoittaa että kestävimmäksi puhelimeksi valitaan se joka on testaajan mielestä niin kiva että sitä ei viitsi väännellä rikki tai silpoa pilalle mattoveitsellä.

Ryhdynpä itsekin vähän tylsimykseksi, ja kerronpa sen että kyseinen testaaja näyttää pistävän testeissään joka laitteen (puolueettomasti/tasaväkisesti?) äärirajoille; näytön naarmuttaminen Mohsin kovuuteen perustuvilla "testipiikeillä", kuoren (takakansi ja sivut ja muut näppäimet) naarmuttaminen mm. pahviveitsellä ja joissain testeissä arkisilla taskuun kuuluvilla esineillä esim. avaimilla, väkisin taittaminen ja sytkällä näytön kuumentaminen (jonka tarkoitusta en oikein ymmärrä). Kyseessä on tietenkin äärirajoista ja uskoisin että suurin osa nykyisistä puhelimista kestää peruskäytön kunhan malttaa olla pistämättä puhelimensa takataskuun saatika roikkumaan laturin varassa.

Tuossa videossa testaaja ei kyllä todellakaan näytä taittavan kaikkia laitteita tasaväkisesti, eikä käsin taivuttamista kuten mitään muutakaan käsin suoritettavaa testiä voida kutsua puolueettomaksi tasaväkiseksi testiksi.
Tasaväkisiä oikeita testejä varten olisi olemassa siihen tarkoitetut välineetkin, joiden hommaamiseen tuollakin testaajalla varmaan luulisi olevan varaa jos on varaa romuttaa tuollainen määrä huippuluokan puhelimiakin.
Taivutustestiä varten prässi joka näyttää millä voimalla väännettäessä puhelin taittuu, ja naarmutus/kulutus testejä varten pyörivä sylinteri johon puhelimet laitetaan yhdessä naarmuttavien esineiden kanssa ilman että annetaan omien fiilisten määritellä sitä millaisella apinan raivolla mitäkin puhelinta väännellään tai naarmutellaan.
Tuo videon "testi" voi kyllä kertoa testaajalle itselleen mikä hänen mielestään oli kestävin puhelin, mutta silti testin tulos kertoo vain hänen oman mielipiteensä, eikä mitään tieteellistä tulosta.

Vastaa
jartar
jartar

5

Itse joudun muuttamaan vähän mielipidettäni. Katsoin tuon Jerry Rigin videon eilen sen kehumasta Mi Mix kännystä, eikä se sitä kyllä silkkihansikkain käyttänyt, kuten tuossa yllä olevassa videossa. Osa testeisä ei kovin tieteellisiä ollut, mutta todennäköisesti aika tasapuolisia. Tavasta poiketen testasi vielä miten Mi Mix kestää pudotuksia. Se oli ihan järkevää, sillä keraaminen rakenne ja koko etuosan näyttö on aika poikkeuksellista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.