Olet liian nuori – Näin kierrät Apple ID:n ikärajoituksen

1
Manu Pitkänen

Olet liian nuori – Näin kierrät Apple ID:n ikärajoituksen
iPhonet ja iPad ovat nuorten suosiossa, mutta liian nuoria käyttäjiä Apple ei halua laitteidensa käyttäjikseen ilman vanhempien valvontaa. Tämä näkyy esimerkiksi Apple ID -tunnuksia luodessa: alle 13-vuotiaat eivät voi luoda itselleen omia tunnuksia. iPhoneja ja iPadeja ostetaan kuitenkin lahjaksi tätä nuoremmille henkilöille ja vanhemmat eivät välttämättä halua lisätä tunnuksiaan heidän puhelimiinsa tai tabletteihinsa.

Ikärajoituksen kiertäminen on lähtökohtaisesti helppoa: syötät vain väärät syntymäaikatiedot Apple ID:n luontiprosessin aikana. Tätä ei kuitenkaan tule välttämättä heti ajatelleeksi tai täysi-ikäinenkin henkilö voi vahingossa ilmoittaa Applelle olevansa liian nuori Apple ID:n tekemiseen. Kun Applen laitteelle kertoo kerran olevansa alle 13-vuotias, tyssää Apple ID:n tekeminen periaatteessa siihen. Järjestelmä on sen verran fiksu, ettei se hyväksy enää Apple ID:n luomista eri syntymäaikatiedoilla.

Olet liian nuori -ilmoituksen pystyy kuitenkin kiertämään suhteellisen helposti, vaikka järjestelmä onkin rakennettu ärsyttävän fiksuksi. Normaalisti Apple ID:n luonti tapahtuu joko laitteen käyttöönoton yhteydessä tai jälkikäteen Asetukset-sovelluksen kautta iTunes Store ja App Store -valikon kautta. Jos tämä reitti tuottaa Olet liian nuori -virheilmoituksen, niin Apple ID:n voi tehdä toistakin kautta samalla laitteella.



Avaa Asetukset-sovelluksesta iCloud-valikko ja luo sitä kautta itsellesi Apple ID -tunnukset. Jostain syystä aiemmin syötetyt ikätiedot eivät tule lainkaan huomioiduksi.

Jos tämäkään vaihtoehto ei toimi, niin aina voit luoda tunnukset tämän linkin kautta verkossa Safari-selaimella.

Alle 13-vuotiaiden tapauksessa Apple suosittelee vanhempia luomaan heille Apple ID -tunnukset Perhejako-ominaisuuden kautta. Se onnistuu seuraavasti: Asetukset > iCloud > Perhe ja napauta Luo Apple ID lapselle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

Nikotiko
Nikotiko

1

Tuo 13 vuoden ikärajahan johtuu Yhdysvaltojen lainsäädännöstä. Tiedot suomalaisistakin käyttäjistä siirretään rapakon toiselle puolelle niin he eivät saa tallentaa tietoja alle 13-vuotiaista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.