Nämä olivat vuoden 2016 suosituimmat älypuhelimet Suomessa

19
Manu Pitkänen

Nämä olivat vuoden 2016 suosituimmat älypuhelimet Suomessa
Operaattoreiden julkaisemien myyntitilastojen perusteella viime vuoden suurin yllättäjä näyttää olleen OnePlus 3, joka oli Elisan toisiksi myydyin älypuhelin (henkilöasiakkaat). OnePlus 3:a myydään yksinoikeudella Elisan kautta. Huawein Honor 7 ja Samsungin Galaxy J5 menestyivät viime vuonna laajemmin.

Applen iPhone 6s oli Soneran ja Elisan yritysasiakasmyynnissä suosituin puhelin. Elisan henkilöasiakasmyynnissä ja DNA:lla iPhone 6s sijoittui neljänneksi. Syksyllä julkaistu iPhone 7 ei vielä yltänyt vuosimyynnissä erityisen korkealle, mutta sen paremmin ei pärjännyt Samsungin Galaxy S7:kään.

Elisan yritysasiakkaat näyttävät suosivan iPhonen lisäksi oikeisiin töihin sopivampaa Galaxy Xcover 3, joka kestää kolhuja ja haastavia olosuhteita.

Viime vuoden joulukaupan suosituimmat älypuhelimet löytyvät Puhelinvertailun edellisestä uutisesta.

DNA:n myydyimmät puhelimet vuonna 2016
 1. Samsung Galaxy J5
 2. Honor 7
 3. Samsung Galaxy J5 (2016)
 4. Apple iPhone 6s
 5. Huawei P8 Lite
 6. Honor 7 Lite
 7. Samsung Galaxy A3 (2016)
 8. Apple iPhone 5S
 9. Huawei Y360
 10. Honor 8Elisa henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet 2016
 1. Samsung Galaxy J5
 2. OnePlus 3
 3. Huawei Honor 7
 4. Apple iPhone 6s
 5. Huawei P8 Lite
 6. Apple iPhone 5s
 7. Huawei Honor 7 Lite
 8. Samsung Galaxy J5 (2016)
 9. Nokia 215
 10. Samsung Galaxy A3 (2016)
 11. Microsoft Lumia 550
 12. Apple iPhone SE
 13. Samsung Galaxy S7 Edge
 14. OnePlus 3T
 15. Apple iPhone 7
 16. Samsung Galaxy S6


Elisan yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet 2016
 1. Apple iPhone 6s
 2. Samsung Galaxy Xcover 3
 3. Samsung Galaxy J5 (2016)
 4. Apple iPhone 5S
 5. Apple iPhone 7
 6. Samsung Galaxy S6
 7. Microsoft Lumia 650
 8. Samsung Galaxy A3 (2016)
 9. Microsoft Lumia 550
 10. OnePlus 3 & 3T
 11. Apple iPhone SE
 12. Samsung Galaxy A5 (2016)
 13. Microsoft Lumia 640
 14. Samsung Galaxy J5
 15. Samsung Galaxy S7
 16. Microsoft Lumia 950


Soneran vuoden 2016 myydyimmät puhelimet
 1. Iphone 6S
 2. Huawei P8 Lite
 3. Iphone 5S
 4. Iphone 7
 5. Huawei Honor 7
 6. Iphone SE
 7. Samsung Galaxy S7
 8. Samsung Galaxy J5
 9. Huawei Honor 7 Lite
 10. Samsung Galaxy A3


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (19)

jartar
jartar

1

Lainaus:

Elisan yritysasiakkaat näyttävät suosivan iPhonen lisäksi oikeisiin töihin sopivampaa Galaxy Xcover 3, joka kestää kolhuja ja haastavia olosuhteita.


Maksettu VALHEELLINEN mainos piti tekstiin väkisin laittaa. 8 gigan sisäisellä muistilla olevaa älykännykkää ei voi suositella mihinkään eikä kenellekkään. Kyllä puhelinvertailun tyypit tämän tietää!!!

Vastaa
pentsu
pentsu

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus:

Elisan yritysasiakkaat näyttävät suosivan iPhonen lisäksi oikeisiin töihin sopivampaa Galaxy Xcover 3, joka kestää kolhuja ja haastavia olosuhteita.


Maksettu VALHEELLINEN mainos piti tekstiin väkisin laittaa. 8 gigan sisäisellä muistilla olevaa älykännykkää ei voi suositella mihinkään eikä kenellekkään. Kyllä puhelinvertailun tyypit tämän tietää!!!

Ei kai puhelinvertailu mitään suositellutkaan vaan kertoi myydyimmät puhelimet?

Vastaa
jartar
jartar

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:


Ei kai puhelinvertailu mitään suositellutkaan vaan kertoi myydyimmät puhelimet?


Suositteli. Maksettu mainos. Erikseen mainitsi yhden operaattorin toiseksi suosituimman puhelimen ja mainosti sen olevan hyvin töihin soveltuva känny. Ikävä kyllä tuota kännyä ei voi suositella muuta kuin verkon painoksi.

Mainonta on nykyisin niin ovelaa, että kaikki eivät ymmärrä mikä on mainos ja mikä ei.

Vastaa
delic
delic

4

Galaxy S7 melkoinen pannukakku

jartar, kyllä ymmärrettävää että puhelinvertailu xcoverin mainitsi, onhan se selkeästi erottuva tuolla listalla ja vieläpä noin korkealla.

Vastaa
aapii
aapii

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus:

Elisan yritysasiakkaat näyttävät suosivan iPhonen lisäksi oikeisiin töihin sopivampaa Galaxy Xcover 3, joka kestää kolhuja ja haastavia olosuhteita.


Maksettu VALHEELLINEN mainos piti tekstiin väkisin laittaa. 8 gigan sisäisellä muistilla olevaa älykännykkää ei voi suositella mihinkään eikä kenellekkään. Kyllä puhelinvertailun tyypit tämän tietää!!!

Sanoisin näin puhelimiakin myyvänä ihmisenä, että hieman suppea ajatusmaailma jartar:illa. On totta, ettei Xcover 3 tehot riitä kovin kummoiseen käyttöön, mutta esimerkiksi metsästäjiä löytyy paljon suomesta. Monen heidän ikä on jo lähes eläkeikää, tai ylikin, eivätkä he ottaisi älypuhelinta minkään muun asian vuoksi, paitsi koirien seurantaa varten karttaohjelmille. Siihen xcover on täysin riittävä - siinä on gps, se on vesitiivis, se on halpa ja siihen saa asennettua karttaohjelman. Ei siinä tarvitse toimia kuvankäsittelyn, ei pokemonit, tms. Ei siinä tehoja tarvitse. Ja jos käyttöikä kovassa käytössä on 1-2v, niin on parempi ostaa usein alle 200€ puhelimia, kuin kerran 400-600€ laite (joka hajoaa ehkä sen vuoden jälkeen kuitenkin). Tämän lisäksi älypuhelinta käyttää paljon ihmisiä, jotka haluavat lukea sähköpostin ja vastailla siihen, sekä soittaa. Mutta vesitiiviys on heillekin tärkeä ominaisuus - sekä hinta. Eli - kyllä sitä voi suositella tietyille käyttäjäryhmille.

Vastaa
pentsu
pentsu

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:


Ei kai puhelinvertailu mitään suositellutkaan vaan kertoi myydyimmät puhelimet?


Suositteli. Maksettu mainos. Erikseen mainitsi yhden operaattorin toiseksi suosituimman puhelimen ja mainosti sen olevan hyvin töihin soveltuva känny. Ikävä kyllä tuota kännyä ei voi suositella muuta kuin verkon painoksi.

Mainonta on nykyisin niin ovelaa, että kaikki eivät ymmärrä mikä on mainos ja mikä ei.

Okei. Ehdotan että otat yhteyttä kuluttaja-asiamieheen.

Btw. Kuka mielestäsi mainoksen maksoi? Samsung (mainittiin jutussa kolmesti), One plus (mainittu kahdesti) vaiko Apple (mainittu neljästi). Ei varmaankaan Huawei joka mainittiin vain kerran?

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:


Ei kai puhelinvertailu mitään suositellutkaan vaan kertoi myydyimmät puhelimet?


Suositteli. Maksettu mainos. Erikseen mainitsi yhden operaattorin toiseksi suosituimman puhelimen ja mainosti sen olevan hyvin töihin soveltuva känny. Ikävä kyllä tuota kännyä ei voi suositella muuta kuin verkon painoksi.

Mainonta on nykyisin niin ovelaa, että kaikki eivät ymmärrä mikä on mainos ja mikä ei.

Kaikkihan tarvii justii sen 128gb puhelimen? vanhat papat ja lapsetkin ensikännyksi? Huhuu... Oma isänikään ei tajua mitään gigojen päälle/tarvitse niitä, mutta arvostaa kestävyttä.

Vastaa
jartar
jartar

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:


Sanoisin näin puhelimiakin myyvänä ihmisenä, että hieman suppea ajatusmaailma jartar:illa. On totta, ettei Xcover 3 tehot riitä kovin kummoiseen käyttöön, mutta esimerkiksi metsästäjiä löytyy paljon suomesta. Monen heidän ikä on jo lähes eläkeikää, tai ylikin, eivätkä he ottaisi älypuhelinta minkään muun asian vuoksi, paitsi koirien seurantaa varten karttaohjelmille. Siihen xcover on täysin riittävä - siinä on gps, se on vesitiivis, se on halpa ja siihen saa asennettua karttaohjelman. Ei siinä tarvitse toimia kuvankäsittelyn, ei pokemonit, tms. Ei siinä tehoja tarvitse. Ja jos käyttöikä kovassa käytössä on 1-2v, niin on parempi ostaa usein alle 200€ puhelimia, kuin kerran 400-600€ laite (joka hajoaa ehkä sen vuoden jälkeen kuitenkin). Tämän lisäksi älypuhelinta käyttää paljon ihmisiä, jotka haluavat lukea sähköpostin ja vastailla siihen, sekä soittaa. Mutta vesitiiviys on heillekin tärkeä ominaisuus - sekä hinta. Eli - kyllä sitä voi suositella tietyille käyttäjäryhmille.


Mun mielestä metsästäjän tai vanhan ihmisen ei kannata ostaa kännyä 1-2 vuodeksi.

Niin ja joululahjoiksi ostin kolme kappaletta alle 100e kännyjä jotka kaikki on täysin yhteensopivia Pokemonin kanssa. Kaikissa oli myös 16 gigaa muistia ja 2 gigaa Ramia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:


Btw. Kuka mielestäsi mainoksen maksoi? Samsung (mainittiin jutussa kolmesti), One plus (mainittu kahdesti) vaiko Apple (mainittu neljästi). Ei varmaankaan Huawei joka mainittiin vain kerran?


On ihan tavallista, että nykyisin mainonta on sellaista mihin ei kiinnitä huomiota.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:


Kaikkihan tarvii justii sen 128gb puhelimen? vanhat papat ja lapsetkin ensikännyksi? Huhuu... Oma isänikään ei tajua mitään gigojen päälle/tarvitse niitä, mutta arvostaa kestävyttä.


Käsittääkseni 8 gigan ja 128 gigan välillä on muitakin vaihtoehtoja. Samsungin ylimääräinen roina ja ohjelmien pakkopäivitykset tekee tuosta muutamassa vuodessa käyttökelvottoman. Hyviä erittäin kestäviä suojakuoria saa vaikka mihin kännykkään ja jos aidosti vedenkestävää tarvitsee niin tuo kannattaa jättää kauppaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:

Itse työskentelen ensihoidossa ja meillä käytössä nuo Xcover3. Ambulanssityöskentelyyn sopiva kapula.


Jos luotettavuutta tarvitaan niin esim. Samsung Xcover E2370 on paljon parempi vaihtoehto.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Käsittääkseni 8 gigan ja 128 gigan välillä on muitakin vaihtoehtoja. Samsungin ylimääräinen roina ja ohjelmien pakkopäivitykset tekee tuosta muutamassa vuodessa käyttökelvottoman. Hyviä erittäin kestäviä suojakuoria saa vaikka mihin kännykkään ja jos aidosti vedenkestävää tarvitsee niin tuo kannattaa jättää kauppaan.

Kyllä myös oman käsitykseni mukaan on juu. En silti osta 16/32/64GB usean sadan galaxya isälle joka ei ymmärrä onko android ufo vai syötävä ruoka? ja siihen jostain otterboxit päälle suojaamaan kalleudet? Se olis ihan rahan hukkaan heittämistä ostaa joku s7 tai op3 vanhemalle ihmiselle tai pojalle...Suojakuorilla tai ilman kun on xcover missä on jo se kestävyys ja halpa hinta kaikki samassa. Ihan validia pointtia tässä on nyt, Ei muuta. "Parissa vuodessa" meinaat, että loppuu xcoverin käyttö kuin seinään? Aika äärimmäisen esimerkin nyt otit. Tottakai sieltä joitakin updateja tulee parille apille, mutta en usko että ne ja OTA päivitykset sitä tappaa parissa vuodessa. Ihan absurdi ajatus.

Ei se ihan huvikseen ole "Elisan yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet" top 3:ssa.

Verkonpaino tehokäyttäjälle tottakai, ei siitä ole kysekään.

Vaan siitä että ko. laite ei ole suinkaan turha olemassaolollaan. (katso listaa jollet usko minua, se myy kuin häkä)

Tähän vielä lisäys, että en saa jotain andriod fb leimaa niin omistan 1 puhelimen ja se on iPhone7 plus.

Enkä jaksa enää ottaa kantaa asiaan...

Vastaa
jartar
jartar

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:


Kyllä myös oman käsitykseni mukaan on juu. En silti osta 16/32/64GB usean sadan galaxya isälle joka ei ymmärrä onko android ufo vai syötävä ruoka? ja siihen jostain otterboxit päälle suojaamaan kalleudet? Se olis ihan rahan hukkaan heittämistä ostaa joku s7 tai op3 vanhemalle ihmiselle tai pojalle...Suojakuorilla tai ilman kun on xcover missä on jo se kestävyys ja halpa hinta kaikki samassa. Ihan validia pointtia tässä on nyt, Ei muuta. "Parissa vuodessa" meinaat, että loppuu xcoverin käyttö kuin seinään? Aika äärimmäisen esimerkin nyt otit. Tottakai sieltä joitakin updateja tulee parille apille, mutta en usko että ne ja OTA päivitykset sitä tappaa parissa vuodessa. Ihan absurdi ajatus.

Ei se ihan huvikseen ole "Elisan yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet" top 3:ssa.

Verkonpaino tehokäyttäjälle tottakai, ei siitä ole kysekään.

Vaan siitä että ko. laite ei ole suinkaan turha olemassaolollaan. (katso listaa jollet usko minua, se myy kuin häkä)

Tähän vielä lisäys, että en saa jotain andriod fb leimaa niin omistan 1 puhelimen ja se on iPhone7 plus.

Enkä jaksa enää ottaa kantaa asiaan...


X cover kolmosen kestävyydestäkin ollaan montaa mieltä. Ihan tavallisilla lompakkomallin kuorilla mikä tahansa älykänny todennäköisesti kestää paremmin normaalia käyttöä. Siitä puhumattakaan jos oikeasti kovaa käyttöä kestävät kuoret ostaa.

Yritykset nyt ostaa käyttäjilleen sellaiset puhelimet kun katsoo hyväksi. Ei se tarkoita että itse puhelin olisi hyvä. Toki siinä on ideaa, että ostaa kännyn johon ei mitään voi asentaa. Menee sitten kaikki aika työntekoon. Tästä syystä monissa yrityksissä työntekijät käyttää tänäkin päivänä näppäinkännyjä.

Ja kyllä, 8 gigaa Samsungin oman roskan kanssa on varma vaikeuksien tuottaja. Ei tuolla kahta vuotta pärjää niin ettei tilan kanssa tule ongelmaa. Olen ihan tarpeeksi tapellut 8 gigan muistilla varustettujen kännyjen kanssa. Puolisollekkin ostin tuon vuoksi uuden kännyn 32 gigan muistilla. Yksi huoli vähemmän.

Ja jos et lukenut mun tekstejä niin ostin joululahjoiksi 3kpl alle satasen kännyjä 16/2 gigan muistilla. Merkkinä ei tosin ollut Samsung vaan Huawei.

Vastaa
aapii
aapii

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Ja kyllä, 8 gigaa Samsungin oman roskan kanssa on varma vaikeuksien tuottaja. Ei tuolla kahta vuotta pärjää niin ettei tilan kanssa tule ongelmaa. Olen ihan tarpeeksi tapellut 8 gigan muistilla varustettujen kännyjen kanssa. Puolisollekkin ostin tuon vuoksi uuden kännyn 32 gigan muistilla. Yksi huoli vähemmän.

Ja jos et lukenut mun tekstejä niin ostin joululahjoiksi 3kpl alle satasen kännyjä 16/2 gigan muistilla. Merkkinä ei tosin ollut Samsung vaan Huawei.

Tallennustilaa jos kaipaat enemmän, kuin tuon 8 gigaa, niin muistikortilla sitä saa helposti. Mutta se, että laitteessa on 32/64gigaa, ei helpota sovellusten määrään yhtään. Se, että xcover 3 on 1.5Gb on paljon huonompi, kuin esim Galaxy S7 4Gb RAM muistilla, mutta jos ei tarvitse asentaa sinne välttämättä facebook/whatsapp/instagram/snapchat/tinder/roskaa/ niin se 1.5Gb riittää. Mulla tulee nyt asiakkaita ostamaan tuota xcover 3 puhelinta, kun entinen noin 4v vanha xcover 1 alkaa olla lopussa (pankkisovellukset ei enää toimi). Mutta samalla pomo tuskastelee noin vuoden vanhan Galaxy S6 puhelimen muistiongelmia (64Gb versio). "Laitteen muisti lähes lopussa" tulee harva se päivä. Yllättäen muuten windows lumioissa ei tälläisiä muistiongelmia yleensä tule pienemmilläkään muisteilla, mutta se nyt ei kuulu tähän. Niillä on muut ongelmansa.

Vastaa
cpenter83
cpenter83

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:

Itse työskentelen ensihoidossa ja meillä käytössä nuo Xcover3. Ambulanssityöskentelyyn sopiva kapula.


Jos luotettavuutta tarvitaan niin esim. Samsung Xcover E2370 on paljon parempi vaihtoehto.


Kyllä meillä noitakin kokeiltiin ja ovat nykyään varakäytössä mutta kun nykyään hommassa kuin hommassa monesti puhelimella pitää muutakin saada tehtyä kuin soitettua.

Vastaa
jartar
jartar

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:


Tallennustilaa jos kaipaat enemmän, kuin tuon 8 gigaa, niin muistikortilla sitä saa helposti. Mutta se, että laitteessa on 32/64gigaa, ei helpota sovellusten määrään yhtään. Se, että xcover 3 on 1.5Gb on paljon huonompi, kuin esim Galaxy S7 4Gb RAM muistilla, mutta jos ei tarvitse asentaa sinne välttämättä facebook/whatsapp/instagram/snapchat/tinder/roskaa/ niin se 1.5Gb riittää. Mulla tulee nyt asiakkaita ostamaan tuota xcover 3 puhelinta, kun entinen noin 4v vanha xcover 1 alkaa olla lopussa (pankkisovellukset ei enää toimi). Mutta samalla pomo tuskastelee noin vuoden vanhan Galaxy S6 puhelimen muistiongelmia (64Gb versio). "Laitteen muisti lähes lopussa" tulee harva se päivä. Yllättäen muuten windows lumioissa ei tälläisiä muistiongelmia yleensä tule pienemmilläkään muisteilla, mutta se nyt ei kuulu tähän. Niillä on muut ongelmansa.


Muistikortille voi tuossa mallissa tallentaa käytännössä vain videot ja kuvat. Siitä ei ole mitään hyötyä 8 gigan muistin aiheuttamaan ongelmaan. Samsungin tai sun pomon ongelmiin S6 mallin kanssa en ota kantaa kun se ei liity tähän millään tasolla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:


Kyllä meillä noitakin kokeiltiin ja ovat nykyään varakäytössä mutta kun nykyään hommassa kuin hommassa monesti puhelimella pitää muutakin saada tehtyä kuin soitettua.


Kosketusnäyttö kännykkä on varmasti teille käytännöllisempi.

Vastaa
hylly
hylly

15

Minulla xCover 3 käytössä ja oikein hyvin siihen menee iso kasa ohjelmia sisään. Jos alkaa tehdä tiukkaa nii aina voin asentaa niitä sd-muistikortille. Roottaamalla saa vieläkin enemmän tavaraa siirrettyä uulkoiseen muistiin niin ei 8GB ole mikään ongelma. Isot videot ja valokuvat tallentuu tietenkin muistikortille.

Hidas se on ja kamera paska, mutta peruskäyttöön riittää tehot hyvin ja minulla onkin oikea kunnon kamera valokuville.

Ja xcover todellakin kestää vaikka mitä kolhimista. Omaani on uitettu, sukellettu, pudotettu, paiskottu....

Vastaa
jartar
jartar

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:

Minulla xCover 3 käytössä ja oikein hyvin siihen menee iso kasa ohjelmia sisään. Jos alkaa tehdä tiukkaa nii aina voin asentaa niitä sd-muistikortille. Roottaamalla saa vieläkin enemmän tavaraa siirrettyä uulkoiseen muistiin niin ei 8GB ole mikään ongelma. Isot videot ja valokuvat tallentuu tietenkin muistikortille.

Hidas se on ja kamera paska, mutta peruskäyttöön riittää tehot hyvin ja minulla onkin oikea kunnon kamera valokuville.

Ja xcover todellakin kestää vaikka mitä kolhimista. Omaani on uitettu, sukellettu, pudotettu, paiskottu....


64 gigaan pysty ison kasan ohjelmia asentamaan. 8 gigaan ei koska pelkkä käyttis ja pakolliset ohjelmat vievät suuren osan muutenkin pienestä tilasta. Toki jos edellisiä versioita Xcovereista on käyttänyt niin tuo voi tuntua luksukselta. 8 gigaa on kuitenkin nykypäivänä hinnat alkaen mallien ominaisuus johon Xcover ei kuulu!

Roottaaminen toki auttaa, mutta en nyt näkisi että se on etenkään varttuneemman, yrityskäytön ja metsästävän väestön hommaa keille tuota on tässäkin ketjussa suositeltu. Eihän siinä ole mitään järkeä, että arvokkaasta kännystä tehdään tarkoituksella niin surkea, että vain roottaamalla siitä saa käyttökelppoisen

Kestävyys ja vedenkestävyys on ainakin ihmisten kommenttien mukaan ollut hyvin vaihtelevaa tuon kännyn kohdalla. Veteen en tuota uskaltaisi laittaa, enkä usko tuon kestävän ilman suojakuoria yhtä hyvin kuin perus känny lompakkomallin kuorilla.

Niin ja jottei huonot puolet näihin rajoittuisi niin tuo kolmosen perusmalli pitää sisällään Androidista lollipop version. Jos kännyn hintaa katsotaan ja mietitään minä vuonna tuota myydään niin väitän sen olevan häpeällistä.

Vastaa
hylly
hylly

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:

Minulla xCover 3 käytössä ja oikein hyvin siihen menee iso kasa ohjelmia sisään. Jos alkaa tehdä tiukkaa nii aina voin asentaa niitä sd-muistikortille. Roottaamalla saa vieläkin enemmän tavaraa siirrettyä uulkoiseen muistiin niin ei 8GB ole mikään ongelma. Isot videot ja valokuvat tallentuu tietenkin muistikortille.

Hidas se on ja kamera paska, mutta peruskäyttöön riittää tehot hyvin ja minulla onkin oikea kunnon kamera valokuville.

Ja xcover todellakin kestää vaikka mitä kolhimista. Omaani on uitettu, sukellettu, pudotettu, paiskottu....

64 gigaan pysty ison kasan ohjelmia asentamaan. 8 gigaan ei koska pelkkä käyttis ja pakolliset ohjelmat vievät suuren osan muutenkin pienestä tilasta........

Ei käy kiistäminen, mutta mitä kaikkea ohjelmaa peruskäyttäjä tarvii asentaa joka ei mahdu tuollaiseen 8GB perusluuriin? Tosi hakkeri tietenkin tarvii tallennustilaa, mutta tehokäyttäjä tuskin edes katsoo tuollaisia puhelimia, vaan heille on toiset mallit.

Itsellä xCoverissa asennettuna vaikka mitä, poislukien isot pelit, ja hyvin mahtuu. Sisältää sosiaalista mediaa, skypet ja facet, paljon karttoja, Here navigointi, Sygic navigointi, maastokartat, ym. muuta perusvarustelua ja pieniä apuohjelmia. Jos joku metsämies tuon ostaa sateen ja iskunkestäväksi perusluuriksi, niin vaikea kuvitella mitä muuta isoa hän siihen haluaisi asentaa kuin mitä minä olen omaani asentanut aivan onnistuneesti (juu, en ole vielä rootannut, xCover3 on minulla aivan vakio).

Tärkeintä on että luurissa on ulkoisen SD-kortin paikka, koska ne valokuvat ja jopa 4K-video ovat ne mitkä vie tallennustilaa aivan törkeästi.

Vastaa
jartar
jartar

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:Ei käy kiistäminen, mutta mitä kaikkea ohjelmaa peruskäyttäjä tarvii asentaa joka ei mahdu tuollaiseen 8GB perusluuriin? Tosi hakkeri tietenkin tarvii tallennustilaa, mutta tehokäyttäjä tuskin edes katsoo tuollaisia puhelimia, vaan heille on toiset mallit.

Itsellä xCoverissa asennettuna vaikka mitä, poislukien isot pelit, ja hyvin mahtuu. Sisältää sosiaalista mediaa, skypet ja facet, paljon karttoja, Here navigointi, Sygic navigointi, maastokartat, ym. muuta perusvarustelua ja pieniä apuohjelmia. Jos joku metsämies tuon ostaa sateen ja iskunkestäväksi perusluuriksi, niin vaikea kuvitella mitä muuta isoa hän siihen haluaisi asentaa kuin mitä minä olen omaani asentanut aivan onnistuneesti (juu, en ole vielä rootannut, xCover3 on minulla aivan vakio).

Tärkeintä on että luurissa on ulkoisen SD-kortin paikka, koska ne valokuvat ja jopa 4K-video ovat ne mitkä vie tallennustilaa aivan törkeästi.


Naisystävällä ei loppukäteen ollut 8 gigan muistilla olevassa kännyssä esiasennettujen ohjelmien lisäksi juuri muuta kuin whatsapp ja facebook tilaongelman vuoksi. Vakio ohjelmat ja niiden päivitykset vei niin paljon tilaa, että juurikaan muuta ei kännyyn voinut asennella. Ongelma on siinä, että vaikka kännyn ostohetkellä tilaa olisi riittävästi, niin ohjelmat paisuu kuin pullataikina. Vaikka vain kännyn pakolliset ohjelmat päivittää niin huomaa jossain vaiheessa olevansa tilanteessa, missä muisti on täynnä.

Vastaa
proguru
proguru

19

Joo, riippuu aivan puhelimesta että miten se on täytetty esiasennetuilla softilla. Ja tietenkin aina uudempi Android on myös isompi.

Mitä olen ulkomaisia foorumeita lukenut, niin ainakin jenkeissä, jossa suurin osa luureista myydään operaattori kytkyinä, niin operaattorit iskevät puhelimiin aivan uskomattomasti bloatwarea jota ei saa pois.

Noh, tosikäyttäjä nyt kuitenkin melko usein roottaa luurin ja sitte link2sd:llä bloatwaret pysyvästi pois ja/tai kaikki appsit ja data ulkoiselle kortille:
https://play.google.com/store/apps/deta...k.Link2SD&hl=en

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.